Svítí kontolka elektroniky motoru
Svítí kontolka elektroniky motoru
Tak jsem dneska jel po dalnici, cca 120 km/h s moji 1,7 DTi a najednou se rozsvitila kontolka elektroniky motoru a auto ztratilo výkon. Vsiml jsem si ze uz to tu psal nekdo s benzinakem. Ale nevim jestli se to uz nekomu stalo s DTickem.
Jinak jsem to pak na benzince vypnul, nastartoval a vse zas bylo ok - ale po cca 20 km se to stalo znova. A pak uz nic a az domu cca 40 km v pohode. Jeste dodám,ze auto pri volnobehu nechcipalo, jak tu nekdo psal.Motor bezel, ale nemel vykon.
Tak nevim co to muze byt.Ted to zas jezdí normalne - dela to jen kdyz jedu pres tech 120 ...
Poradí nekdo???
Diky
Jinak jsem to pak na benzince vypnul, nastartoval a vse zas bylo ok - ale po cca 20 km se to stalo znova. A pak uz nic a az domu cca 40 km v pohode. Jeste dodám,ze auto pri volnobehu nechcipalo, jak tu nekdo psal.Motor bezel, ale nemel vykon.
Tak nevim co to muze byt.Ted to zas jezdí normalne - dela to jen kdyz jedu pres tech 120 ...
Poradí nekdo???
Diky
- Reklama
Re: Svítí kontolka elektroniky motoru
ja by som tipoval lambda sondu, ale jedine diagnostika ti pomoze....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Toto mi dělala 1,7Dti, a byl to vadný snímač polohy klikovky, ale stejně musíš na diagnostiku, muže to být cokoliv. A vidím že ani červené velké tlačítko HLEDAT pořád nefunguje
-
Dělalo mi to taky. Tuším,že to byla vzduchová klapka,nebo přisávání vzduchu
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
No tak dekuju konecne alespon za nejakej nazor, TLACITKO HLEDAT POUZIVAM A DOKONCE JSEM DO DANEHO TEMATU VLOZIL OTAZKU, ALE NIKDO NEBYL SCHOPEN ODPOVEDET, AZ TED, kdyz jsem zalozil novej topic.
Takze jeste jednou diky, zkusim to, ale na diagnostice jsem to mel a nic to neukazalo.
Uvidime, zkusim tam zajet jeste jednou, kdyby nekoho jeste napadlo co to muze byt, budu vdecnej za kazdej nazor......
Takze jeste jednou diky, zkusim to, ale na diagnostice jsem to mel a nic to neukazalo.
Uvidime, zkusim tam zajet jeste jednou, kdyby nekoho jeste napadlo co to muze byt, budu vdecnej za kazdej nazor......
Ahoj,
mne sa presne toto iste stalo minuly rok na ceste z Belgicka do Luxemburska, skoro som sa po... od strachu. Tiez som siel po dialnici plynule 110-120 km/h.
Po vypnuti motora a nastartovani, bolo vsetko OK, az domov.
Potom po case sa kontrolka znova, cim dalej, tym castejsie, nepravidelne rozsvecovala, niekedy raz na 50 km, inokedy kazdych 5-10 km. Dokonca som mal raz pocit, ze ak je velmi teplo, chyba nastala castejsie.
Prisudzoval som to svieckam, lebo tie som pred cestou menil.
Nedavno som si dal vymenit rozvodovy remen a palivovy filter, odvtedy som spravil cca 1800 km a chyba sa este ani raz nevyskytla. Netusim, ci to bolo v rozvodoch - (skok o zubok?), skor si ale myslim, ze som mal nejaky dobre spinavy palivovy filter a nieco v motore vyhodnotilo mensi prietok alebo tlak paliva ako tuto chybu.
Tolko moja skusenost...
mne sa presne toto iste stalo minuly rok na ceste z Belgicka do Luxemburska, skoro som sa po... od strachu. Tiez som siel po dialnici plynule 110-120 km/h.
Po vypnuti motora a nastartovani, bolo vsetko OK, az domov.
Potom po case sa kontrolka znova, cim dalej, tym castejsie, nepravidelne rozsvecovala, niekedy raz na 50 km, inokedy kazdych 5-10 km. Dokonca som mal raz pocit, ze ak je velmi teplo, chyba nastala castejsie.
Prisudzoval som to svieckam, lebo tie som pred cestou menil.
Nedavno som si dal vymenit rozvodovy remen a palivovy filter, odvtedy som spravil cca 1800 km a chyba sa este ani raz nevyskytla. Netusim, ci to bolo v rozvodoch - (skok o zubok?), skor si ale myslim, ze som mal nejaky dobre spinavy palivovy filter a nieco v motore vyhodnotilo mensi prietok alebo tlak paliva ako tuto chybu.
Tolko moja skusenost...
Opel Astra 1,4/16V Caravan, r.v. 2003, Z14XE
Zrovna dnes jsem na něco podobného psal svoje zkušenosti, ale hledat se mi to nechce
Mobil : 602318645
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, na diagnostice jsem byl nedavno a vše ok, ale teď když stojím např. 2 min. do kopce čumákem nahoru, tak se mi rozsvítí kontrolka motoru, otočím to nebo vjedu na rovinu tak to zhasne, je to normální? Např. nedavno jsem byl s přítelkyní na jídle a auto jsem nechal stát čumákem nohoru cca půl hodiny do celkem strmého kopce. Poté co jsme se nadlábli odjíždíme a cca po kilometru jízdy se mi rozsvítila kontrolka motoru a začalo to škubat, pro jistotu jsem zastavil (zapalování jsem nevypínal) a po chvilce to zhaslo a vše opět fungovalo jak má. Čím to může být, protože na diagnostice nic nezjistili. Jinak s ničím nemám žádný problém, vždy se toto objeví jen když stojím do kopce čumákem na horu
LÍNEJ ROPÁK
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
A je to normální? Nejsem žádný automechanik , možná je to stupidní otázka, ale opravdu nevím, poraďte prosím
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
No to normální není, nebo jestli se ti to nezavzdušňuje. Vím že už se to tu řešilo. Ale nepamatuju si kde. Přesně tenhle případ, že když auto bylo čumákem do kopce, tak se zavzdušnilo. Ale to bude dotaz spíš na dennyho, RomanaK... v naftě já se moc nehrabu..
END
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem právě hledal (a přes tlačítko HLEDAT i normálně), ale nenašel (buď jsem špatnej hledač, nebo to tu už není). To je právě ono, na diagnostice mi nic nenašli, protože to chybu hlásí jen když stojím do toho kopce, a ještě jak kdy. Chlapi byl bych rád, kdyby jste mi poradili co s tím, popřípadě co vyměnit, kurňa odstraním jednu závadu a objeví se zase tohle
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
Já jen nechápu jednu věc. Vždycky jsem si myslel, že pokud se jednou rozsvítí žlutá kontrolka elektroniky motoru, tak i když potom třeba zhasne, musí být chyba uložena v paměti závad. Klidně mě ale opravte. Znám jen jeden případ, kdy svítila "žlutá" a chyba na diagnostice nebyla žádná, ale to byla vadná ŘJ motoru.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka