hlučný motor 2.2 dti
hlučný motor 2.2 dti
Chci se zeptat tento diesel je můj první je to Zafira 2.2 Dti rv 2003 najeto dle PC 140 000 km mám ji měsíc a najel jsem zatím asi 1400 km a zdá se mi,že po ujetí 30-50 km kdy se motor pořádně ohřeje dostane posledních cca 200 km takový ostrý zvuk jak už tady někdo psal podobný jako Ford transit - za studena je to v pořádku,motor táhne pěkně žádná kontrolka se nehlásí a oleje je tam dost taky jsem zkusil dát 0,5 l aditiva od Valvoline a nic. Poradí někdo mám na to ještě 2 měsíce záruku.
- Reklama
Právě,že na volnoběh je to dobrý tak přes 2000 ot/min nebo při jízdě z kopce třeba na 5ku bez plynu. Ale opravdu až tak po ujetí těch 40-50 km v kuse když se pak někde zastavím tak na hodinu tak zase chvíli přede. známý mechanik tvrdí,že je to normální u opla hlavně když jsem si nejprve zvykal na jeho zvuk po natankování Shell V-power diesel a teď jsem mu dal něco levnějšího.
To je divny, ja si nevybavuju ze by to nejak se zahratym motorem hlucelo. Muj se naopak uklidni po zahrati a je mimo volnobeh opravdu velmi tichej a kultivovanej.
Asi bych to musel slyset ... ja po prechodu z benzinu na turbo naftu taky furt poslouchal vselijaky pazvuky, ale protoze jsem mel auto od prvnich kilometru tak jsem to neresil a zvykl si na to.
Asi bych to musel slyset ... ja po prechodu z benzinu na turbo naftu taky furt poslouchal vselijaky pazvuky, ale protoze jsem mel auto od prvnich kilometru tak jsem to neresil a zvykl si na to.