1. rýchlostný stupeň na voľnobežných otáčkach
-
- Kontaktovat uživatele:
1. rýchlostný stupeň na voľnobežných otáčkach
Páni, ako je to s vašou Astrou na jednotke pri voľnobežných otáčkach? Najviac by som privítal info od tých čo majú motor 1,6i 16V (X16XEL).
Naposledy upravil(a) JANíčOK dne 06 dub 2007, 21:09, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Do kopečka většinou na volnoběh nejezdím......Asi to špatně definuješ...
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
ee,jen ho asi nechápu.Mám obdobný problém,že když se rozjíždím,tak mi také motor jakoby zaklepe,chvilkově padnou otáčky a musím okamžitě přidat plyn,víc než obvykle.Začalo mi to dělat tento týden.A na volnoběžné otáčky nejde motor stále plynule.Občas jakoby škobrtne.Nebo když lehce pootočím volantem.Nemyslel jsem to špatně a už vůbec se ho nějak dotknout.Pokud to tak vyznělo,tak se mu omlouvám
Má Astra G
Má Astra G
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi som sa dosť zle vyjadril, ale máš pravdu. Mne to robí niečo také ako píšeš! Okrem toho že, voľnobežné otáčky mám celkom rovnomerné. Kde treba hľadať chybu?milode píše:ee,jen ho asi nechápu.Mám obdobný problém,že když se rozjíždím,tak mi také motor jakoby zaklepe,chvilkově padnou otáčky a musím okamžitě přidat plyn,víc než obvykle.Začalo mi to dělat tento týden.A na volnoběžné otáčky nejde motor stále plynule.Občas jakoby škobrtne.Nebo když lehce pootočím volantem.Nemyslel jsem to špatně a už vůbec se ho nějak dotknout.Pokud to tak vyznělo,tak se mu omlouvám
To zaklepanie motora by mohli mať na svedomí aj silentbloky na ktorých je uložený motor, nie? Nemáte s tým niekto skúsenosti?
Dobrá rada nad zlato!!!
Silentblok motoru mám opotřebený,vlastně totálně vyhnilý.Jsem objednaný na výměnu.To je příčina toho zaklepání,ale pouze při startu,nebo vypnutí motoru.Ale já viděl souvislost v otáčkách a plynulosti motoru,podle toho co jsi psal.Proto jsem se zmínil o mém problému.
Má Astra G
Má Astra G
Už mi zapálilo.....mohl by to být ten silentblok.Pokud ti drží otáčky,jako že jsi psal že drží,tak bych viděl problém v tom silentbloku
Má Astra G
Má Astra G
Ak som spravne pochopil, tak ked auto stoji a ide na volnobeh, tak zaradis jednotku a rozbiehas sa bez pridania plynu, len spojkou? Ak ano, tak je normalne, ze autom zatrasie - otacky klesnu a dostanu sa na rezonancnu frekvenciu karoserie a zacne to triast, to je normal. Druha vec je, ze takymito rozjazdami a zvlast do kopca poriadne nicis motor ani neviem co trpi najviac, ale asi vsetko...JANíčOK píše:Mne sa jedná iba o to aby som zistil ako sa má Astra správať keď sa chcem pohnúť na voľnobeh. Keď pri voľnobehu pomaly púšťam spojku motor na chvíľu zaklepe, čo to môže spôsobovať??? O to sa mi jedná!
Astra G, Z14XEP Twinport, HB
Může mi někdo vysvětlit proč se někteří lidé snaží tozjet benzíňák na volnoběh? U diesla bych to možná pochopil, taky jsem ho míval...ale toto? Šmankote!
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Svatá pravda....Salám píše:Může mi někdo vysvětlit proč se někteří lidé snaží tozjet benzíňák na volnoběh? U diesla bych to možná pochopil, taky jsem ho míval...ale toto? Šmankote!
Má Astra G
Má Astra G
Tohle mozna funguje u klasickyho naftaka, ale nafta s turbem, to je o necem jinym. Potrebuje vic plynu nez benzin, jinak zdechne.Salám píše:Může mi někdo vysvětlit proč se někteří lidé snaží tozjet benzíňák na volnoběh? U diesla bych to možná pochopil, taky jsem ho míval...ale toto? Šmankote!
--- Astra G '98 1.4 16V ---