X16XEL cukání motoru

Odpovědět
Pucik

X16XEL cukání motoru

Příspěvek od Pucik » 03 pro 2016, 22:54

Zdravím, tak se objevila chyba i u mne.
Opel astra G 1.6 16V Caravan 1999

Cukání motoru je asi nekonečné téma, omlouvám se že zakladam nové ale nic jsem nenašel. Stává se mi že auto začne cukat jako by se dusilo. Dělá to často při rozjezdech a na 3 rychlostním stupni. Po přidání plynu se nepříjemně zakucká. Při zakuckani se na chvíli s kuckanim rozsvítí kontrolka motoru s bleskem. Dvakrát se rozsvitila i kontrolka chladicí soustavy.

Nové: lambda sonda, svíčky, filtry, a zapalovaci lišta před rokem.

Agr ventil jsem vyčistil, auto cuká i po odpojení a dokonce i po zaslepeni AGR ventilu. Skrtici klapka vyčištěná.

Měl někdo stejný problém nebo by věděl jak ho vyřešit? Na diagnostiku se asi nedostanu v okolí neznám asi nikoho. Jsem z Berouna.
Přeji hezký večer a děkuju za odpovědi.

Dnes jsem se všimnul že to dělá při rozjezdu. Myslím si ze když potřebuje více vzduchu. Pokud se auto točí ve vysokých otáčkách je to takřka v pořádku. Občas při rozjezdu jakoby ztratí výkon i při vysokých otáčkách, ale rychle se vzpamatuje a jede normálně.

Nemohla by to být třeba váha vzduchu?

Reklama

yetii9

Re: X16XEL cukání motoru

Příspěvek od yetii9 » 04 pro 2016, 08:15

Jestli se nepletu, tak váha vzduchu u tohohle motoru není. Je tam jenom čidlo nasávaného vzduch, (když tak mě opravte). A bez diagnostiky asi těžko něco zjistíš. Někde tu je vlákno a tam je vypsáno, kdo všechno má diagnostiku, zkus pohledat, určitě bude někdo poblíž.
Astra G caravan X16XEL r.v.1999
Minulost
Astra F X16SZR r.v. 1996
Vectra A C16NZ r.v. 1993

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 04 pro 2016, 09:05

Seznam clenu s diagnostikou je zde

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=21&t=16350

Jinak me delalo gecko neco podobneho, ale stacilo vymenit zapalovaci listu a ok.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Pucik

Příspěvek od Pucik » 05 pro 2016, 22:17

Zkoušel jsem i odpojit AGR od konektoru všechno běží v pořádku a kontrolka na budíkách vyskočí jenom občas.

Asi ano bude tam jenom čidlo. Zítra zkusím všechno povymenovat a uvidím.

Odpovědět