Ahojte, mám jen rychlý dotaz na téma - X16SZR v Astře G, odvětrání z klikovky do hlavy. Když ho budu chtít zkušebně protáhnout třeba delším drátem(tlačí se mi olej přes těsnění vany ač to je vyměněné tak mě napadlo zkusit jestli odvětrávání není ucpané) , vadí když ten bordel spadne tou trubkou zpět do oleje? Teoreticky by se ten karbon měl v tom oleji zase rozpustit ne? Jde o to, že tyhle motory narozdíl třeba od C20XE mají tu trubku zezadu a za prase ji z toho bloku neodšroubuju abych ji protáhl venku... Mezi těma parohama je prd přístup a na to nemám vhodný vercajk
Napadlo mě, že když je to bordel co se normálně usazuje ve vačkové skříni kam ta hadice ústí a odkud by ho ten motor stejně měl zase zpětně stahovat dolů do vany tak to asi je relativně jedno ne?
Díky
Odvětrávání klikovky X16SZR
- Reklama
Re: Odvětrávání klikovky X16SZR
děláme rozvody, co gufero,já říkám je dobrý, bylo dobrý 14 dní odvětraní víka čištěno 2x do roka, hlavně tu malou dírku na klapce ,odvětraní vany ale nikdy,bude to ucpaný hned u víka co je přechod mezi tou trubkou a gumovým kolínkem , tam se to usadí protože v tom místě dochází k rozdílu teplot,byla úplně neprůchodná, jinak zbytek trubky čistej mírně orezlej ,po týdení kontrole krásně zapaplaná olejem ,protaženo bovdenem od ceočka a gum.hadičkou,něco tam mohlo zapadnout ale měnil jsem olej
astra-g-caravan 1.4 16v x14xe/ 2000