Odvětrávání klikovky X16SZR

Odpovědět
kubi

Odvětrávání klikovky X16SZR

Příspěvek od kubi » 31 říj 2016, 10:21

Ahojte, mám jen rychlý dotaz na téma - X16SZR v Astře G, odvětrání z klikovky do hlavy. Když ho budu chtít zkušebně protáhnout třeba delším drátem(tlačí se mi olej přes těsnění vany ač to je vyměněné tak mě napadlo zkusit jestli odvětrávání není ucpané) , vadí když ten bordel spadne tou trubkou zpět do oleje? Teoreticky by se ten karbon měl v tom oleji zase rozpustit ne? Jde o to, že tyhle motory narozdíl třeba od C20XE mají tu trubku zezadu a za prase ji z toho bloku neodšroubuju abych ji protáhl venku... Mezi těma parohama je prd přístup a na to nemám vhodný vercajk :(

Napadlo mě, že když je to bordel co se normálně usazuje ve vačkové skříni kam ta hadice ústí a odkud by ho ten motor stejně měl zase zpětně stahovat dolů do vany tak to asi je relativně jedno ne?

Díky :)

Reklama

ssrotak

Re: Odvětrávání klikovky X16SZR

Příspěvek od ssrotak » 31 říj 2016, 18:03

děláme rozvody, co gufero,já říkám je dobrý, bylo dobrý 14 dní :oops: odvětraní víka čištěno 2x do roka, hlavně tu malou dírku na klapce ,odvětraní vany ale nikdy,bude to ucpaný hned u víka co je přechod mezi tou trubkou a gumovým kolínkem , tam se to usadí protože v tom místě dochází k rozdílu teplot,byla úplně neprůchodná, jinak zbytek trubky čistej mírně orezlej ,po týdení kontrole krásně zapaplaná olejem ,protaženo bovdenem od ceočka a gum.hadičkou,něco tam mohlo zapadnout ale měnil jsem olej
astra-g-caravan 1.4 16v x14xe/ 2000

Odpovědět