Motor 1,8 16 V sporadicky zhasíná
Motor 1,8 16 V sporadicky zhasíná
Ahoj všem
Řeším problém s vozidlem Zafira 1,8 16V Z18XE,auto jezdilo bez jakýchkoli problému až to teď,v spočasnosti žeším problém že motor sporadicky zhasne a nejde nastartovat,startér točí normálně,problikává kontrolka el. motoru a svítí kontrolka servisu,po odpojení a zapojení baterie jede auto zase chvíli normálně,nebo se musí počkat cca 15 min a taky to jede,nemá na to vliv teplota motoru,pamět závad píše chyby:
U2108,P1540,P1600,P0606,P0110, v první fázy jsem zkontroloval veškerou kabeláž a očistil kostry,vyměnil čidlo otáček na vačce i na klice vše bez výsledně,vyměnil jsem zap lištu z jiného vozu ale na tu to nešlo ani nastrtovat i když auto z kterého jsem ji vzal jezdilo bez problémů na obě dvě,vše nasvědčovalo tomu,že je vadná ŘJ motoru,vyměnil jsem i tuto včetně imobilizéru a závada je pořád stejná,bohušel jsem nenašel že by někdo něco podobného již řešil.Nemáte s tím náhodou někdo nějakou zkušennost ?
Byl jsen s tím i Oplu a ti nic nzjistili jen mi nahrály nový program do ŘJ
Řeším problém s vozidlem Zafira 1,8 16V Z18XE,auto jezdilo bez jakýchkoli problému až to teď,v spočasnosti žeším problém že motor sporadicky zhasne a nejde nastartovat,startér točí normálně,problikává kontrolka el. motoru a svítí kontrolka servisu,po odpojení a zapojení baterie jede auto zase chvíli normálně,nebo se musí počkat cca 15 min a taky to jede,nemá na to vliv teplota motoru,pamět závad píše chyby:
U2108,P1540,P1600,P0606,P0110, v první fázy jsem zkontroloval veškerou kabeláž a očistil kostry,vyměnil čidlo otáček na vačce i na klice vše bez výsledně,vyměnil jsem zap lištu z jiného vozu ale na tu to nešlo ani nastrtovat i když auto z kterého jsem ji vzal jezdilo bez problémů na obě dvě,vše nasvědčovalo tomu,že je vadná ŘJ motoru,vyměnil jsem i tuto včetně imobilizéru a závada je pořád stejná,bohušel jsem nenašel že by někdo něco podobného již řešil.Nemáte s tím náhodou někdo nějakou zkušennost ?
Byl jsen s tím i Oplu a ti nic nzjistili jen mi nahrály nový program do ŘJ
- Reklama
Re: Motor 1,8 16 V sporadicky zhasíná
Ty chyby jsou z té nové jednotky? Jestli jo, pak bych neviděl moc nadějně, že je dobrá. To byl kup na inzerát?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Ty chby jsou z té půvpdní jednotky,druhou jsem přehodil z jiného auta se shodným motorem a to jezdí naprosto bez problémů na obě jednotky,
Jestli se tohle vztahuje k té druhé jednotce, jaké píše chyby?doldik píše:....problikává kontrolka el. motoru a svítí kontrolka servisu,...
S tou jsem se ještě nedostal na diagnostiku, ale nepředpokládám, že by obě měly stejnou závadu, přečtu to zítra tak uvidím
Tak jsem dělal tu diagnostiku a koukal jsem že vyskákalo víc chyb než u té původní jednotky,konkrétně P1550,P0220,P1122,P1600,P1613,P1612,P1130, skoušel jsem spíše ze zoufalství ještě extra ukostřit motor ale nic,když to zhasne,tak chvilku pocvakává palivové relé i to druhé co je vedle něj,ale nevím k čemu je,když relé přemostím tak se čerpadlo mormálně točí,nejde jiskara
Prožeň si tady vyhledávačem P1550 a dojdeš na vlákna, i s těma dalšíma chybama, co uvádíš.
Takže buď jednotka v háji, ale když tvrdíš, že to v jiném autě jede, pak je nějaký zatracený průšvih v kabeláži.
Takže buď jednotka v háji, ale když tvrdíš, že to v jiném autě jede, pak je nějaký zatracený průšvih v kabeláži.
Už jsem projel kde jaké vlákno s tím související a zjistil jsem že úplně stejný problém řeší víc majitelů Zafiry, ze všeho co jsem pročetl vyplývá, že někde dochází buď ke zkratu, nebo k nějaké výkonové špičce v elektroinstalaci a následkem toho se zablokuje ŘJ motoru a píše to do závad různé nesmysly, dnes dovezu druhé auto které 100% funguje a budu postupně vyměňovat díly a uvidím jestli na to přijdu, dám vědět jak to dopadlo