Vypíná se motor

Odpovědět
AdamAstraG

Vypíná se motor

Příspěvek od AdamAstraG » 18 srp 2016, 15:47

Dobrý den, budu vděčný za každou radu či schopného mechanika co si s tím poradí. Mám Opel Astra G 16V, rok 2000, 1.4 benzín, 66kW.
Vše začalo po výměně rozvodů, auto přestalo mít tah někdy po stratu otáčky vylítly až do 2500 a zpět na 1000 takhle se to opakovalo párkrát pak se to vždy ustálil. Po čase se začali objevovat horší věci. Při jizdě auto začalo škubat jakoby se mu nechtělo jet a jako by se motor zadušoval. Při sešlápnutí pedálu spojky, otáčky okamžitě spadly na 0 a rozvítili se kontrolky. Po opětovném nastartování moto strašně mlátí jakoby jel na tři válce a po chíli se sam udusí a znovu vypne. Nechal jsem vyčistit klapku sání vzduchu, EGR. Na čas se to zlepšilo pak zas to samé. Nechal jsem vyměnit EGR ventil, nic, vyjel jsem ze servisu a znovu to chcíplo. A teď to dospělo do te fáze že auto nejde ani nastrarovat, objeví se kontrolka imobilizéru a nenastartuje se. Zkoušel jsem poslechnout i čerpadlo nadrže benzínu jestli při stratovaní něco dělá a nic, ale to mi řekli že muže být tím imobilizérem.

Nevíte někdo co s tím? Předem všem moc děkuju.
Případně můžete psát i na můj email jilek.a@email.cz

Ještě jednou dík. Snad tu bude někdo šikovný kdo bude vědět oč jde nebo měl stejný problém a už jej vyřešil.

Reklama

Marek Sládek

Re: Vypíná se motor

Příspěvek od Marek Sládek » 18 srp 2016, 22:04

Ahoj.
Než to začneme probírat, odkud jsi a kdo dělal ty rozvody, ty, garážmistr, nebo autorizovaný servis?
Mára

Ps: buď blbě postavené rozvody, nebo čidlo otáček snímajíci na rozvodovém kole. S tím se hejbe, když se dělají rozvody, sundavá se a tím jak je vystavené teplu od motoru může vytvrdnout kabel a pak se někde zlomí nebo spojí a blne to. Vadu čidla odhalí diagnostika.
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka filtru sání KN, 15" Alu, elektrické střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepená odbočka EGR, Tempomat, Op-Com + LPG Elpigaz diagnostika, 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.

AdamAstraG

Příspěvek od AdamAstraG » 19 srp 2016, 12:21

Ahoj, děkuju za odpověď. Jsem z Prahy a rozvody mi prosím tě dělal nějaký údajně "šikovný" mechanik na vesnici, ale měnil mi jen vodní pumpu a řemeny, kladky nechal původní prý byly v dobrém stavu. Tak nevím zdali se mu do toho nechtělo, či neměl nářadí, nebo to neuměl. Ale přišlo mi to nějaké divné jelikož to mělo najeto už nějakých 115.000km a to že bych chtěl ušetřit a udělat jen část rozvodů jsem neříkal. Chtěl jsem to udělat komplet a pořádně, ale zas se mi nechtělo dávat 13.000,- v Opelu. I když teď zpětně vidím že to byla asi chyba:( A k té diagnostice, byl jsem na dvou měřeních a žádnou chybu to nehlásilo, ani EGR ani čidlo, jen nějaká chyba v klimatizaci, ale to by snad nemělo vliv na tohle, nebo myslíš že ano? Děkuju. Adam

ssrotak

Příspěvek od ssrotak » 19 srp 2016, 16:49

já dával v pondělí, za 4700 kačen
astra-g-caravan 1.4 16v x14xe/ 2000

Odpovědět