Při vracení plynového pedálu akceleruje
Při vracení plynového pedálu akceleruje
Zdravím, u 1.6 74kw, když pomalu vracím plynový pedál, tak začne v určitém rozmezí akcelerovat. Při klasickém sešlápnutí až na podlahu, není nijak cítit, že by moc táhla. Nevíte kde je chyba? Díky
- Reklama
Re: Při vracení plynového pedálu akceleruje
Co mám vypozorováno, tak pedál je funkční tak do 3/4. Zbytek nemá efekt.
Chtělo by to připojit na diagnostiku a kouknout minimálně na data, jak chodí pedál. A co v tu chvíli dělaá snímač klapky.
Chtělo by to připojit na diagnostiku a kouknout minimálně na data, jak chodí pedál. A co v tu chvíli dělaá snímač klapky.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
radšej napíš či máš X16Xel alebo Z16xx ? Edit: neviem si to predstaviť u X-ka tak tipujem že to bude asi "Z"-ko!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Tak je to Z16XEP, mám podezření na váhu vzduchu. Ale nevím ani kde je. Myslel jsem, že je hned za filtrem vzduchu, ale je to jen čidlo teploty.
Když dám plyn na podlahu tak jen lehké akcelerování a když ho pomalu vracím, tak cítím jak táhne. Když tímhle "stylem" jedu (pulsu s pedálem), tak to nevypadá, že by motor neměl výkon jde krásně do otáček. Co myslíte, že by to mohlo být?
Když dám plyn na podlahu tak jen lehké akcelerování a když ho pomalu vracím, tak cítím jak táhne. Když tímhle "stylem" jedu (pulsu s pedálem), tak to nevypadá, že by motor neměl výkon jde krásně do otáček. Co myslíte, že by to mohlo být?
Váhou to není, to vím jistě. Tu tam nemáš
Jinak platí, co jsem psal. Polézt data. Takhle mě nenapadá nic logického, čím by to bylo.
Jinak platí, co jsem psal. Polézt data. Takhle mě nenapadá nic logického, čím by to bylo.
Jasný, zajedu do servisu. Mám ještě octávku a tam vím, že tyhle ty podobné věci dělá špatná váha vzduchu, tak proto. Netušil jsem, že ji tohle nemá.
Zdar kluci. Svítí mi kontrolka auta s klíčem a diagnostika mi ukazuje chyby P1122 a P1550 četl jsem tady, ze by mohlo pomoci čistění pedálu plynu. Ma s tím někdo z vás zkušenosti? Dá se to udělat doma? Je to nějak složité? Díky za každou radu
Astra G 1.4 16V Hatchback
S tím pedálem moc nenaděláš, spíš čti dál a dojdeš k vadné jednotce.
OK, ale jde o to, ze mě v podstatě to auto funguje dobře, občas zvýší otáčky když prerazuju, ale to mi dělala i stará Astra. Vidím to tak, ze s tím budu jezdit furt dal
Astra G 1.4 16V Hatchback