Někdo s diagnostikou/tip na servis okolo Miličína?
Někdo s diagnostikou/tip na servis okolo Miličína?
Dobrý den,
v pondělí mi vypovědělo službu auto kousek od Miličína. Auto jsem odtáhnul na laně do nejbližšího servisu v Miličíně, kde mi pán slíbil, že to napíchne na diagnostiku, ale co je tejden dlouhý, tak se k tomu ještě nedostal (nakonec z něj vylezlo, že jí nemá a zatím nebyl schopnej nikoho domluvit). Chtěl jsem se zeptat, jestli tu někdo z blízkého okolí Miličína náhodou diagnostikou nedisponuje a nebyl by ochotný tam za úplatu zajet zdiagnostikovat. Případně jestli někdo nevíte o dobrém servisu někde v okolí. Jsem z pána trochu nervózní, protože se zatím montuje búhví do čeho všeho a ještě ani neví, co mu radí počítač
Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak závada se projevila takto - cestou na chatu Praha - Mladá Vožice už jsem si všiml, že na pětku to nechtělo jet do kopce (1.4 16V, normálně to jezdilo...). Cestou zpět po 10km nejdřív najednou škublo na trojku do kopce, za chvíli už přestalo táhnout i na trojku a na dvojku a škubalo častěji (1x za minutu třeba...) a nakonec už vůbec netáhlo. Motor na neutrál relativně jde do otáček dobře (malinko se změnil zvuk do takového bručení), ale jakmile se člověk chce rozjet, tak se sice rozjede, ale vůbec to netáhne a motor bručí dost hlubokým zvukem...
Dlouhodobě mám špatný EGR ventil, takže se mi občas po nájezdu na dálnici rozsvítila kontrolka motoru, ale vždy za chvíli zhasla. Naposledy jsem byl na diagnostice cca před rokem, kde to pořád hlásilo jen EGR ventil. Tajně doufám, že třeba odešel úplně a vyřešila by to jeho výměna, ale obávám se, že až takovéhle komplikace by EGR nezpůsobil.
předem děkuji za jakoukoliv radu
Pavel
v pondělí mi vypovědělo službu auto kousek od Miličína. Auto jsem odtáhnul na laně do nejbližšího servisu v Miličíně, kde mi pán slíbil, že to napíchne na diagnostiku, ale co je tejden dlouhý, tak se k tomu ještě nedostal (nakonec z něj vylezlo, že jí nemá a zatím nebyl schopnej nikoho domluvit). Chtěl jsem se zeptat, jestli tu někdo z blízkého okolí Miličína náhodou diagnostikou nedisponuje a nebyl by ochotný tam za úplatu zajet zdiagnostikovat. Případně jestli někdo nevíte o dobrém servisu někde v okolí. Jsem z pána trochu nervózní, protože se zatím montuje búhví do čeho všeho a ještě ani neví, co mu radí počítač
Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak závada se projevila takto - cestou na chatu Praha - Mladá Vožice už jsem si všiml, že na pětku to nechtělo jet do kopce (1.4 16V, normálně to jezdilo...). Cestou zpět po 10km nejdřív najednou škublo na trojku do kopce, za chvíli už přestalo táhnout i na trojku a na dvojku a škubalo častěji (1x za minutu třeba...) a nakonec už vůbec netáhlo. Motor na neutrál relativně jde do otáček dobře (malinko se změnil zvuk do takového bručení), ale jakmile se člověk chce rozjet, tak se sice rozjede, ale vůbec to netáhne a motor bručí dost hlubokým zvukem...
Dlouhodobě mám špatný EGR ventil, takže se mi občas po nájezdu na dálnici rozsvítila kontrolka motoru, ale vždy za chvíli zhasla. Naposledy jsem byl na diagnostice cca před rokem, kde to pořád hlásilo jen EGR ventil. Tajně doufám, že třeba odešel úplně a vyřešila by to jeho výměna, ale obávám se, že až takovéhle komplikace by EGR nezpůsobil.
předem děkuji za jakoukoliv radu
Pavel
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Někdo s diagnostikou/tip na servis okolo Miličína?
Tak bych to spíš viděl na totální destrukci katalyzátoru,tím nemá motor kam vyfouknout a nejede.
Díky moc za odpověď, katalyzátor mi celou dobu, co ho mám (asi 6 let - u tebe jsem kdysi na začátku měnil rozvody denny cinká a možná mám pocit, že jsem během té poslední jízdy, resp. po zkoušení motoru na místě po poruše slyšel celkem velkej hluk z Katalyzátoru, tak to by bylo super, kdyby to bylo tím. Servisák mi taky říkal, že to vidí na Katalyzátor, a nakonec prý dnes diagnostika ještě ukázala chybu v sání motoru.
Otázka zní, mám si ho nechat za 3000,- vyříznout, nebo koupit za 5100,- nový a vyměnit? Viz: http://rsautodily.cz/home/125518-kataly ... rline.html
díky moc za rady!
Otázka zní, mám si ho nechat za 3000,- vyříznout, nebo koupit za 5100,- nový a vyměnit? Viz: http://rsautodily.cz/home/125518-kataly ... rline.html
díky moc za rady!
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti ho chce nějakej magor za 3000!!!!řezat ven,tak se asi zbláznil.Je to práce tak na hodinu , kus trubky a dva sváry.
Raději bych radil dát novej,ať vše funguje ,jak má.
Raději bych radil dát novej,ať vše funguje ,jak má.
No jo, čekal jsem takovou nějakou odpověď :/ Jenže teď když bych to někam táhnul, tak dám 2000,- za odtah + milion času okolo. I kdybych měnil za nový, tak si asi řekne za práci už třeba 2000,- (do teď se v tom štoural a nechal dělat tu diagnostiku), tak asi zatnu zuby, doufám že to pak pojede a dořeším to někdy jindy a asi si to vyměním sám. Chjo. Každopádně díky za komentáře a rady...
Ahoj,
vím o servisu v Nové Vsi (pod Chýnovem), je tam šikovnej kluk, kdybys chtěl, pošlu Ti kontakt.
Jak se v tom ten šikula rejpal?
Nemám nic proti účtování diagnostiky, ale musí z toho být patrnej nějakej výsledek, napíchnout, říct "nevím" a účtovat, to bych se s ním nebavil.
Honza
vím o servisu v Nové Vsi (pod Chýnovem), je tam šikovnej kluk, kdybys chtěl, pošlu Ti kontakt.
Jak se v tom ten šikula rejpal?
Nemám nic proti účtování diagnostiky, ale musí z toho být patrnej nějakej výsledek, napíchnout, říct "nevím" a účtovat, to bych se s ním nebavil.
Honza
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Popravdě řečeno ani nevím, jestli mu múžu věřit, že to na tý diagnostice bylo A taky nevím, jak v takových situacích postupovat, většinou si všechno udělám sám (výfuk, oleje, ložiska, tlumiče), ale zas chápu, že když to nejede, tak že to musí nějak prolízt a vytipovat co s tím je. Asi to v servisech nefunguje, že když by 2 dny hledal chybu a objevil špatnej díl za 200,- tak že se platí jen ten díl a práce s výměnou toho dílu, ne? Ne že bych se rád nechával oškubat, ale taky nerad dělám to samý ostatním...
Jestli to pojede, tak si to pak odvezu někam poblíž Prahy, abych to měl aspoň po ruce a dořeším to tady, jestli to nepojede, tak bych se pak třeba zeptal na kontakt, a přetáhl bych to aspoň do jiného servisu s nějakou dobrou referencí...
díky moc, kdyžtak se pak ozvu s prosbou na kontakt (doufám, že to ale nebude potřeba)
Jestli to pojede, tak si to pak odvezu někam poblíž Prahy, abych to měl aspoň po ruce a dořeším to tady, jestli to nepojede, tak bych se pak třeba zeptal na kontakt, a přetáhl bych to aspoň do jiného servisu s nějakou dobrou referencí...
díky moc, kdyžtak se pak ozvu s prosbou na kontakt (doufám, že to ale nebude potřeba)
Tak jen kdyby to někoho zajímalo, opravdu to byl ten katalyzátor. Po jeho odstranění už to zase šlape. Časem si tam dám asi nový, ale teď jsem byl rád, že jsem auto dostal domů. Díky všem za rady!