Příspěvek
od Danik » 20 bře 2014, 06:08
Zdravím..potřeboval bych poradit co a jak zkontrolovat. Po zahřátí mi od řemene jde dost hlasitý pískání, není možný poslechem určit přesně místo. Přestane to, když přidám plyn. Tón zvuku se nemění s otáčkama, je furt stejnej. Dřív to dělalo jenom při brzdění motorem, teď už zvuk přetrvává i při voloběhu - jenom když je to ale aspoň trochu zahřátý. Když sem to chtěl předvést známému a bylo to studený, samozřejmě se to neozývalo. A zjistil sem to nedávno, když bylo lepší počasí a jel sem se staženým okýnkem, jinak ten zvuk dovnitř neproniká.
První úvaha byl řemen na výměnu, ale po poradě se znalejšími ten zvuk neodpovídá a vypadá to spíš na nějaký ložisko..kladka, alternátor, kompresor klimy? Nebo snad dál - vodní pumpa? Jinak ještě klima mi přestala fachčit minulej podzim - nesepne - to sem odhadoval na únik média a jelikož byla zima, odložil sem to na jaro..teď ale tenhle problém.
Jak nejlíp zjistit, kterej díl to dělá? Byl bych moc vděčnej za rady. Zítra nebo pozítří max se chci umazat od šmíru, tak abych už měl nějakou konkrétnější teorii nebo postup, díky
https://youtu.be/HzuZs5rBEgM
Astra G, 1.6 8V, 3dvéř - skoro 290tis km. Moje opravy: EGR zaslepen, vyměněna klapka (zadrhával se plyn), startér, termostat, - opravena klapka vnitřní cirkulace, proklemovaná tepelná pojistka na cívce kompresoru klimatizace, lanovody k zadním kotoučům.