Problem so zdochynanim a auto klepoce - SURNE

Odpovědět
opelik astracik

Problem so zdochynanim a auto klepoce - SURNE

Příspěvek od opelik astracik » 16 srp 2013, 13:38

Caute astraci,

v prvom rade sa ospravelnujem za novu temu, presiel som si zopar ale nenasiel som temu, kde by som zacal pisat o mojom probleme.

Opel Astra G, 1,4 16V, Z14XE, r.v. 2003, najazdene origo 252 000 km (80% dialnica), druhy majitel, prvy bola firma a bol zabezpeceny original opel servis do 180 000 km.

Auto mi pri volnobeznych otackach a pri rozbiehani zdochne. Z motora ( od sacieho potrubia, hlavy valcov ) pocut klepotanie. :(

Vymene doteraz za mesiac: EGR Ventil, snimac otacok vackoveho hriadela. meneny olej ( z 5W40 na 10W40 kvoli vysokej spotrebe oleja), a filtre.
Za dva roky som uz menil: lambda sonda, komplet vyfuk, rucna brzda - lanka, zadne oblozenie, predne kotuce a dosticky, klimakompresor, chladic, sviecky, tyce riadenia, vsetky tlmice, prekontrolovana riadiaca jednotka - nehorazne investicie, ale ked clovek sa chce vozit pravidelne a spolahlivo tak som vymenil, vzdy pri prvotnych problemoch aby som mal pokoj.

Ale teraz si uz neviem dat rady. :(

s mechanikmi sme sa dohodli ze moze byt vola medzi ventilmi a voditkami, podla mna ale moze byt aj nieco v sacom potrubi, ale neviem preco mi zdochyna pri takych mensich otackach, na krizovatkach a pri rozbiehani, nie pravidelne ale asi tak pri 50%. pokial ale vytocim motor do vyssich otackach, resp. ak idem po dialnici nad 2500 ot. za minutu tak uz nezdochne.

Stretol sa niekto s tym uz? Ma to suvis?

auto este potrebujem na takych 2000 km, potom davam naspat do servisu kde postupne daju dole sacie potrubie, prekontroluju, a ak nenajdu vadu tak hlavu motora, aby zistili ci je zla vola, alebo vackovy hriadel.
Len mi neide do hlavy to zdochynanie, pri jazde parkrat cukne.

Dakujem za rady.

s pozdravom Mato

Reklama

Odpovědět