Auto nestartuje
Auto nestartuje
Zdravim,
mam Opel Astru G Caravan, 1.6, 16V, rocnik 2002, najazdene 173 500 km, motor Z16XE. Auto tyzden stalo, po bezproblemovom nastartovani a prejdeni asi 500 m sa mi zdalo, ze pocujem cudny klepot - myslel som ze defekt? som len zacinajuci vodic, to je moje prve auto, mam ho asi 3 mesiace. Rychlo som odstavil auto a odtvedy uz nestartuje. Pri pokuse nastartovat len pocut tichy pukot asi zo startera ale ziadny iny zvuk, ziadne tocenie motora. Ventilator, svetla, radio, vsetko ide normalne. Olej som skontroloval, je ho dost. Neviete, v com by mohol byt problem? Aky by bol najlepsi postup?
Nedavno sa robili vazne opravy na motore, zistilo sa ze klukovy hriadel ma volu a posuva sa cca 2 mm do strany, tak bola osadena nova kluka aj s loziskami, bolo rovnako menene olejove cerpadlo, olej, olejovy filter, rozvody, vodna pumpa aj spojkova lamela. Od opravy som na nom presiel 500 km, pocas nich som nezaznamenal ziadny problem.
Za kazdu radu dakujem.
Jano
mam Opel Astru G Caravan, 1.6, 16V, rocnik 2002, najazdene 173 500 km, motor Z16XE. Auto tyzden stalo, po bezproblemovom nastartovani a prejdeni asi 500 m sa mi zdalo, ze pocujem cudny klepot - myslel som ze defekt? som len zacinajuci vodic, to je moje prve auto, mam ho asi 3 mesiace. Rychlo som odstavil auto a odtvedy uz nestartuje. Pri pokuse nastartovat len pocut tichy pukot asi zo startera ale ziadny iny zvuk, ziadne tocenie motora. Ventilator, svetla, radio, vsetko ide normalne. Olej som skontroloval, je ho dost. Neviete, v com by mohol byt problem? Aky by bol najlepsi postup?
Nedavno sa robili vazne opravy na motore, zistilo sa ze klukovy hriadel ma volu a posuva sa cca 2 mm do strany, tak bola osadena nova kluka aj s loziskami, bolo rovnako menene olejove cerpadlo, olej, olejovy filter, rozvody, vodna pumpa aj spojkova lamela. Od opravy som na nom presiel 500 km, pocas nich som nezaznamenal ziadny problem.
Za kazdu radu dakujem.
Jano
- Reklama
Re: Auto nestartuje
a co baterka? Jinak to taky vidím na startér
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
Baterka by mala byt v poriadku este je v zaruke, ako by som to mohol overit? Dalsia vec, ze mechanik, ktory mi robil tu kluku a hned som mu volal povedal, ze ci nie je zadrhnuty motor, toho sa bojim najviac. Ze ho starter asi nedokaze pretocit. Je to mozne? Sprava sa vtedy auto podobne? Co by som mal spravit dalej, aby som dokazal izolovat problem? Skusit nastartovat pomocou inej baterky a startovacich kablov? Ci to mozem este viac pokazit?
já teda nevím..ale myslím že když zkusíš jinou baterku tak s tím nic nezkazíš..pokud je v záruce a auto po výměně nastartuje tak si jí nech vyměnit za jinou ... se divím že kluci neporadí..ví toho víc jak já
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
Njacudnejsie na tom je, ze start minutu predtym bol uplne bezproblemovy, auto chytilo hned naprvykrat, ziadny problem.
Skus na remenicu nasadit orech a golou skus ci ide tocit klukoukou. Mozes povolit sviecky, aby sa tocil bez kompresie. Ak sa toci, tak zadrety nie je.
No skor by som to asi nestartoval, pokial ho nepretocim rucne a neskontroloval rozvod.
Lebo ak sa nahodou nieco stalo s rozvodom mozes vybozkavat piesty s ventilmi.
No skor by som to asi nestartoval, pokial ho nepretocim rucne a neskontroloval rozvod.
Lebo ak sa nahodou nieco stalo s rozvodom mozes vybozkavat piesty s ventilmi.
Bolo by mozne trochu viac to rozpisat, co presne treba spravit? Priznam sa, ze z toho vobec netusim...
Velmi pekne dakujem
Velmi pekne dakujem
Dole na klukovke je remenica, ktora pohana alternator, klimu, posilovac, v nej je skrutka. Na nu nasad kluc a skus potocit. Vyrad rychlost a zatiahni rucnu.
Nie je tu nahodou niekto z Bratislavy, kto by mi s tymto vedel pomoct? Samozrejme by sme sa dohodli na cene. Auto je v Karlovej Vsi, kontakt na mna je 0908 079 323
Velmi pekne dakujem sa odpovede zatial.
Velmi pekne dakujem sa odpovede zatial.
Ja si myslim,ze to je starterom.
rozsvit světla a zkus startovat, pokud zhasnou je to motor,
pokud budou svítit-je to startér.
pokud budou svítit-je to startér.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Toto som uz skusil, vraj sa tym da overit aj baterka, ak sa znizi jas svetiel pri startovani, tak baterka je zla. Ale nic, svetla svietia rovnako pri startovani. Mozem tymto tak lahko vylucit zadrety motor? Najradsej by som skusil to rucne pretocenie len sam to asi nespravim a v Bratislave nemam ani naradie, cize mi to potrva chvilu to overit. Ide mi hlavne o to, ci to ma zmyslel tahat do servisu, totiz zadrety motor po tej vymene kluky uz asi nedokazem zaplatit...Vdaka za vsetky odpovede, dost mi to pomaha aspon pohnut sa dalej.
Ako som uviedol vyssie,tipujem to na starter.Neviem ci sa to moze,ale keby ta niekto roztlacil,tak by to podla mna chytilo
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ti pri startovani neprotaci motor a starter je slyset, poznas to tak, ze se ti netoci klinak (rekni treba babe at se kouka na "gumovy" remen na leve strane motoru), tak je v haji starter. Samozrejme pokud by jsi mel pridreny motor a starter by byl ok, tak ti jeste zhasnou nejspise svetla behem startu. Pokud je to baterka, tak by se ti v prubehu startovani netocilo nic nebo velmi malo a svetla by taky pohasla/zhasla.
Jinak ohledne typu s tim jak poznat baterku, ze pohasnou svetla, tak to ti pohasnou vzdy. Lepsi je spise tu baterku v prubehu startu merit.
Jinak ohledne typu s tim jak poznat baterku, ze pohasnou svetla, tak to ti pohasnou vzdy. Lepsi je spise tu baterku v prubehu startu merit.
Super, dakujem, hned prve zajtra to skusim pozriet. Vdaka za radu, dam vediet ako to dopadlo. Dakujem