Klapání motoru a zvláštní zvuk z reproduktorů

Atas220

Klapání motoru a zvláštní zvuk z reproduktorů

Příspěvek od Atas220 » 06 říj 2012, 19:09

Zdravím Vás,
jsem novic v poznávání svého auta a trochu mě znepokojují dvě věci.

1. Cvakání v motoru viz video- s vyššími otáčkami se „kadence" zrychluje, ale hlasitost cvakání zůstává stejná.
Odkaz: http://youtu.be/0kfMkzwWteA

2. Mno a další je pro mě naprostá záhada. Při připojení MP3 přes jack 3.5mm do rádia se mi ozvou z reproduktorů tyto zvuky.
Nejspíš to má spojitost s cvakáním, ale to je jen můj názor.
Odkaz: http://youtu.be/F96g3lqaDvE

Olej byl měněn při 111 000km (10w-40 full syntetika) a po 10 000km ho tam podle mě bylo méně než mělo.
Typ auta: Opel Astra G, z1.4xep ecotec, rok výroby 2008, 121 000 km

Předem děkuji za názory a nápady.

Reklama

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Re: Klapání motoru a zvláštní zvuk z reproduktorů

Příspěvek od Mirdas » 06 říj 2012, 19:21

to první video zní jako cvakající hydroštely když je malo oleje 8)
Born From Jets

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 06 říj 2012, 19:24

a menší očista motorového prostoru by také neuškodila.
Opel = kupa problémů ,ale jedna velká láska.
1.6 16V Edice 100 jubileum
Nyní Hyrošima Astra hadr :((

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 06 říj 2012, 19:29

Ty divné zvuky spojené s autorádiem mi to také dělalo, autorádio to nebylo ,ale origínální to jsem tam dával já , a dělá to ,že si to bere frekvenci motoru , s přidáváním plynu bylo to hrozné s přídáním plynu to tak jako pískalo jak když mám v autě turbo :D no ,autorádio jsem zahodil dal tam origo a paráda. ale měl jsem tam i jiné a nedělalo to prostě tamto jedno bylo nějaké divné ,ale prý se to i na autorádiích které mají na seřízení frekvenci dá sladit aby to nepištělo. ale to je má zkušenost. a jestli ty tam máš origo tak to je divné.

Atas220

Příspěvek od Atas220 » 06 říj 2012, 20:31

To Mirdas- oleje už tam je cca 400km akorát. Doufal jsem že se to spraví, ale jak slyšno tak zatím nic:)
To Stisko Opel- čistil jsem ho před 5-ti dny a poté nejezdil. Dnes jsem otevřel kapotu a toto tam bylo. Nějaká špinavá kuna či co.
Radio- Hmm. Zajímavé. Zkusím sehnat jiné rádio

Děkuji za reakce

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 06 říj 2012, 20:48

To cvakání mi taky dělá, jakmile nastartuji tak chvíli to tak dělá a pak se to otlumí.......a po pravdě, oleje tam mám taky dostatek :) Spíše bych to viděl na něco jiného :D
Teď máme Z18xe Mazlík

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 06 říj 2012, 21:16

a rádio co tam máš teď máš origo nebo ne ?

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas » 06 říj 2012, 21:26

Pjasatoo píše:To cvakání mi taky dělá, jakmile nastartuji tak chvíli to tak dělá a pak se to otlumí.......a po pravdě, oleje tam mám taky dostatek :) Spíše bych to viděl na něco jiného :D
no tak to je jasná známka načatejch hydroštelů 8) klasická zavada už od dob C20XE co tak koukam :lol:
Born From Jets

Atas220

Příspěvek od Atas220 » 06 říj 2012, 21:33

Mno, vím že je tam od dob koupě vozidla Blaupunkt London MP37.
Odkaz: http://autoradia.heureka.cz/blaupunkt-l ... e/#section

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 06 říj 2012, 21:44

Týjo tak to nevím ,ale jako origo autorádio mi to nepříjde , ale to je pouze má zkušenost já jsem tam tenkrát dal Hyundai na CD a vždycky když jsem to autorádio zapnul hlavně CD tak to tak jako pískalo s intenzitou plynu :D a známý mi řekl ,že to dělá frekvence kterou to autorádio vlastně jakoby ubírá motoru, tak jsem tam dal zpátky origo a prostě to bylo pouze a jenom tím autorádiem

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 07 říj 2012, 05:43

Jak odrušit audiosoustavu v autě

Při odrušení pracujte nejlépe jen s jedním kanálem (linkové vstupy na zesilovači), případně dvěma (stereo). Pokud zesilovač má více kanalů, odpojte je včetně subwooferu .

1) Externí signál

Přiveďte na linkový vstup zesilovače externí signál (například MP3 či iPod, nejlepší je použít autorádio, které tam budete mít a napájet ho z jiného zdroje něž z autobaterie a také ho nemějte už zamontované v palubní šachtě, ale někde mimo auto) a zkuste nastartovat auto a poslouchat, zda-li je slyšet rušení. Pokud ano, musíte vyřešit odrušení napájení zesilovače, například pomocí kapacitoru umístěného co nejblíže u zesilovače.

2) Napájení zesilovače

Jako další možností je způsob napájení zesilovače. Pokud vedete mínus kabel od autobaterie, zkuste ho přichytit co nejblíže (do 50cm) k zesilovači ke karosérii na nějaký bod, který je perfektně očištěný tzn. zbavený autolaku či jiných nečistot. Pokud již takto máte vedené mínus, zkuste ho naopak vést přímo k autobaterii. Snažte se vyhnout paralelnímu vedení kabelů (minimálně 10cm) s již existující elektroinstalací v automobilu.

V posledním případě se může jednat o špatnou konstrukci zesilovače a nepomůže než zvolit jiný typ/značku zesilovače.

Příčina rušení napájecími kabely se vyskytuje nejméně, spíše se jedná o rušení jiné.

3) Signálové kabely

Signál připojíte na signálové kabely, které vedou k zesilovači, na té straně, co je autorádio. Tím se lehce zjistí, zda-li rušení způsobuje linkový kabel, který vedete do zesilovače. Pokud ano, zkuste vést signálový kabel jiným místem v automobilu případně zakupte kvalitnější více stíněnné kabely.

Opět platí pravidlo, že ho nesmíte vést paralelně s již existující elektroinstalací v automobilu. Toto bývá nejčastější příčina rušení. V některých složitějších případech je nutné oddělit "zem" mezi autorádiem a zesilovačem. Rušení zmizí, pokud necháte zasunutý jen "živý" (střed CINCHe) konec signálového kabelu. V takovém případě můžete využít tzv. odrušovače v signálové cestě. Prodává se ve spec. Auto hifi shopech a doporučuji koupit nějaký dražší (cca 600Kč). Kvalita odrušovače má vliv na výslednou kvalitu přenášeného signálu.

4) Kabely kolem otvoru autorádia

Autorádio vložte do otvoru v palubní desce, na místo kde bude při normálním provozu. Napájejte ho z externího zdroje (čili ne z autobaterie v autě). Tím zjistíte rušení přes nějaké magnetické pole kolem autorádia nebo třeba z kabelů v palubní desce, které jsou kolem autorádia.

Nejlépe to zjistíte při poslechu prázdného CD. Pokud se objeví rušení, je to vždy problematické, jelikož málokteré auto umožní umístit autorádio na jiné místo. Jedinou možností je zkusit kabely v okolí autorádia dát co nejdál aby se vliv pole minimalizoval, případně vyzkoušet jiný typ autorádia, který by měl lepší odolnost.

5) Napájení autorádia

Připojte autorádio k napájení autobaterie. Zde se často objeví problém a samozrejmě je to rušení. Je důležité odrušit napájecí cestu k autorádiu. Je možné využít odrušovací filtry. Jako další řešení je možnost natáhnout nový napájecí kabel autorádia samostatně, přímo z autobaterie a nepoužít ISO konektor zabudovaný v autě. Nezapomeňte na umístění 10A pojistky mezi autorádio a autobaterii.
6) Rušení z CD měniče

Pokud se objeví rušení při poslechu CD měniče, postupujte stejně, jako v bodech 1) a 2) a 3) s tím, že budete zkoušet signálový kabel z CD měniče do autorádia. :mrgreen: :mrgreen:

odrušovací filtry
http://www.dobry-obchod.cz/obchod/kateg ... ci-filtry/
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 08 říj 2012, 14:30

Cvakání v motoru viz video- s vyššími otáčkami se „kadence" zrychluje, ale hlasitost cvakání zůstává stejná.
Odkaz: http://youtu.be/0kfMkzwWteA

Bud ten tunta co mel auto pred tebou nedoplnoval olej a neco pridrel v motoru, je moc moznosti nebo to vypada na sani (klapka sani).

Jako hydry to zni, ale pri pridani plynu by se utisily? Jdi od toho nej jednoduššího.

Jukni na toto: to byla klapka čištění sprejem -
zdravim vas mam takyto problem ked nastartujem ide motor potichu akonahle sa trochu zohreje zacne klepat,ked sa pohinam klepe ked pridam klepe ale za studena je ticho je tam 10W4O valvoline maxlife pridavam aj video volnobehu http://www.youtube.com/watch?v=sn30OP_l ... AAAAAAAAAA
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 15 říj 2012, 19:54

Hoši já se musím taky přiznat, tenhle zvuk dělá i mě ,ale když se ohřeje tak se utiší ! Co s tím mám dělat ?? Olej tam mám dost , a snad to nebude velký problém .... :? :?
Teď máme Z18xe Mazlík

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 16 říj 2012, 09:42

Pjasatoo: nemas tam systém sekundarniho vhaneni vzduchu? A hybou se otáčky? po zahřáti to ustane tak cca 2 min.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 16 říj 2012, 20:52

Otáčky mám v pohodě....ze startu jsou lehce nahoře ,ale pak spadnou jakmile proklepnu pedál :)

Hučení z ničeho nic ustalo, zajímavé, vyměnil jsem letní za zimní a hučení nejde slyšet......divné...
Teď máme Z18xe Mazlík

Odpovědět