Vodní pumpa
Vodní pumpa
Zdravím všechny.Mám jeden malý dotaz.Potřebuju vydolovat z bloku vodní pumpu nějak se nechce pustit.neznáte někdo nějakou fintu mimo hodně hrubého násilí.Předem dík za náměty.
Astra 1,4 16V
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodní pumpa
Bohužel-když to nejde silou,musí to jít ještě větší silou.
Presne tak....opro o nu daku dosku, a treskni po nej kladivom... pokial nemusis kladku vysekavat ako ja minule, tak je to v pohode...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Já dokonce musel pumpu nahřívat autogenem ale povedlo se - po cca 2h!!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Chlapi, jakou značku pumpy byste doporučili? Jak často se má měnit? Někdo tvrdí s každýma rozvodama a někdo ob.
Ještě do toho řešim dilema, jestli rovnou vyměnit i rozvody, když už budou dole. Mam je tam teprve dva roky a do výměny mi zbývá 18 000 km, počítám tak listopad.
Ještě do toho řešim dilema, jestli rovnou vyměnit i rozvody, když už budou dole. Mam je tam teprve dva roky a do výměny mi zbývá 18 000 km, počítám tak listopad.
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
No ono záleží na mnoha faktorech a to především:
Víš, jak jsou řemen,pumpa,kladka, napínací kladka starý? Pokud ne, vyměnit vše. Jinak se říká, že krom rozvoďáku, který je třeba opravdu poctivě měnit ty ostatní díly vydrží výměnu ob jeden. Já už bych to ale vzhledem k cenám ND neřešil. Tady na foru mají chlapi fakt solidní ceny. Už to nejsou holt desetitisíce ale něco kolem 2500kč za komplet rozvody (aspoň já jsme to tak na svou zafiru tady sehnal). A když už to bude celý rozebraný tak to vyměním hned a mám aspoň min 5 let klid. Záleží kolik taky toho najedeš. jinak INA, SKF rozhodně chybu neuděláš.
Víš, jak jsou řemen,pumpa,kladka, napínací kladka starý? Pokud ne, vyměnit vše. Jinak se říká, že krom rozvoďáku, který je třeba opravdu poctivě měnit ty ostatní díly vydrží výměnu ob jeden. Já už bych to ale vzhledem k cenám ND neřešil. Tady na foru mají chlapi fakt solidní ceny. Už to nejsou holt desetitisíce ale něco kolem 2500kč za komplet rozvody (aspoň já jsme to tak na svou zafiru tady sehnal). A když už to bude celý rozebraný tak to vyměním hned a mám aspoň min 5 let klid. Záleží kolik taky toho najedeš. jinak INA, SKF rozhodně chybu neuděláš.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Dík, rozvoďák jsem nechal dělat před dvěma rokama, pumpu neměnili, protože prý vypadala dobře. Teď pojedu na pracovně do švýcarska a radši bych jí nechal preventivně vyměnit, protože tam bych se nedoplatil za potkanou hlavu. Takže řešim, jestli vyměnit i rozvody (zbývá mi do výměny 18 000 km) a nebo je vyměnit až v listopadu. Jinak co se týče pumpy, tak mam možnost koupit značky FEBI, Ruville, DOLZ, Meyle, Valeo, BUGATTI, MEYLE. Které patří k těm lepším?
Opel Astra g x16xel caravan
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Meyle, Valeo, co vím špatně neuděláš, Jinak co řešíš s rozvodákem nechápu... ušetřit za kažou cenu?