CHyba 300,301,303
CHyba 300,301,303
Ahoj.Mam jiz delsi dobu problem s motorem.Procital jsem prispevky,ale nakonec jsem se odhodlal napsat a zkusit o radu.Mam Opel Astra G 1.4 16V ,rok vyroby 2001,typ motoruZ14XE.Auto nema vykon,vypada jako kdyby jelo na 3 valce,kontrolka sviti a po pridani plynu blika a nekdy to i vypne uplne.Nedela to pravidelne.Po vyblikani jse mi objevily chyby 300,301,303 a to jak jsem vycetl ma neco se zapalovanim.Bylo to v nekolika servrvisech a porad nic.Na aute bylo provedeno vycisteni nadrze,novy palivovy filtr 2x,nove svicky,nova lista,vycisten a i zaslepen Agr ventil.Jeste bylo neco provedeno s katalyzatorem,nevim presne co,ale pry byl vadny a na novy ted neni.Tak nevim jestli to ma vliv.A jeste jsem zkusil benzin Shell V Power a zadna zmena.Ted me vsichni radi zajet do Opel servisu.A co radite vy.Dik
- Reklama
Re: CHyba 300,301,303
Jojo. Vím o čem mluvíš. Mám stejné auto, stejný motor a stejný rok výroby a je to k zbláznění a nikdo, ale nikdo ti neřekne, co s tím je. Každý ti řekne, že by to mohlo být to a nebo tamto, ale co by to mohlo být ti nepoví nikdo. Já to řešil vyčištěním vstřikovačů a zatím je to v pohodě, teď je jiný problém a to, že mi auto nepřepíná na LPG, ale to už se dneska řeší v servise. To čištění vstřikovačů pomohlo a na benzín to jede v pohodě. Jo hlavně to zkus vyčistit ultrazvukem a né tím přípravkem na čištění vstřiků. Hold když jsi tu vypsal ty chyby, tak se to týká zapalování, ale pokud vyměníš lištu, svíčky, egr, klapa je v pořádku, tak bych zkusil ty vstřiky, jelikož benzínky už nejsou to, co byly a kvalita benzínu je pryč. Více se dočteš na www.asnu.cz
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
Také jsem měl ten problém P303, chybné zapalování válce. Jsou to přidřené ventily, až budu mít čas postnu fotku - Doporučuji Dennyho v Brozanech.
Opel Astra Z16XE - r.v. 2001,
Ja jsem cekal,ze to ma neco spolecneho s tym vadnym katalyzatorem.O tech vstrikoch jsem tady take cetl.A v kterem servise me to vycisti ultrazvukem?Proc to neni dobre cistit chemicky?Kolik stoji to vycisteni?Jsem od Zlina.Dik
Podívej se na tu stránku www.asnu.cz a na servisy, které to dělají. Já platil za to 2700Kč, ale pokud bych vstřiky demontoval sám a koupil ty blbosti kolem, tak by to vyšlo jen na 2000Kč. Ta cena není zas až tak špatná a pokud chceš mít auto delší dobu, tak se to časem snad i vrátí. Přečti si ty stránky a pokud ti to dělá ty věci, co tam píší, tak bych to viděl na ty vstřiky.
Tak ty vstriky vyzkousim,mozna to delaji nekde i ve Zline.Jen me jeste zajima jestli ten vytluceny katalyzator ma na neco vliv?Dik
No jelikož je jedna lambda před katem a druhá za katem, tak ten vytlučený kat bude mít asi na tu druhou lanbdu vliv. Hold bude dávat asi chyby, ale snad by se s tím dalo něco dělat. Někde na netu jsem viděl univerzální katy a ty by se měly napasaovat na trubku od výfuku. Já bych to řešil tím, že bych tam starý nechal, pak bych nechal nějaký kus trubky a napasoval bych tam ten univerzální, ale to je na nic, jelikož ta lambda je těsně za katem, to by jen řešilo emise a nebo koupit nový, ale to je paleta, jak sviňa. Nejlevněji jsem ho viděl na netu za 6500Kč.
Tak jsem dnes vycistil ty vstriky ultrazvukem v Bosh servise.Vycisteni vyslo na 400 Kc,ale montaz a demontaz jsme provedli sami.No moc se mi nezdaly zanesene,ale zkusil jsem to.CHovani auta bylo takove,ze po ujeti 10 km se mi rosvitila kontrolka a pri pridavani plynu blikala.Tak jsem auto znovu nastartoval a dalsich 20 km auto jelo bez problemu.Takze uvidim,ale moc nadeji tom nedavam.Jeste nevim jak to budu resit dal.Bud tam dam novy katalyzator,nebo navstivim Opel servis.Nebo me poradi nekdo jinou variantu?.Dik
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Vynechává ti 1.a 3. válec .Je to díky přidírajícím se ventilům.Na foru jsem tu o tom jž napsal mnoho slohových prací.
Jeste to zkusim procist,ale jake by bylo nejlepsi reseni?Da se to nejak opravit chemicky (KARBON),nebo mechanicky.Ptam se jako laik.Dik
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
nejlepe hlava dolu
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Tak jsem to tu procital,jeste zkusim tankovat nejaky lepsi benzin a verit tomu,ze se autko probere Doted jsem tankoval vsude mozne.Jen ty delsi trasy moc nejezdim,do prace to mam 10 km.
Nechtel bych to zakriknout,ale od toho vycisteni vstriku auto jezdi bez problemu i spotreba je v norme.Jen me jeste napada,ze me nekdo radil teplotni cidlo,tak treba ma na to vliv,ze se oteplilo,ale to snad ne a bude klid.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
muze to zpusobovat jen to ze se oteplilo.. věčinou ty přidřeny ventili se ozvou kdyz je chladno..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Zdravim,tak to zase nevyslo a autko zase stavkuje.Sviti kontrolka motoru a motor jezdi na 3 valce.Tak ted nevim do jakeho pokusu opravy investovat.Hodne lidi me rika,ze ten vadny katalyzator je hlavni pricina a lambda za nim hlasi porad chybu.Premyslim nad univerzálním katalyzátorem, který se přímo montuje do výfukového potrubi privarenim.Mate nekdo pro mne radu?Dik