Netopí na volnobehu

Odpovědět
jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

Netopí na volnobehu

Příspěvek od jaroslav120 » 27 led 2011, 11:59

Nazdar chlapy. Mam problém na mojej astra, že keď stojím na mieste tak netopí akonáhle zvíšim otáčky dajme tomu na 2000 tak topí. Čím to môže byť? Asi mesiac dozadu auto stalo 3 mesiace vonku vo velkych mrazoch a po cca 1000 kilometrovej ceste domov sa stratilo z nádržky tak 0,8l vody. Vodu som dolial a pre istotu som s vodou dal aj tesniaci prášok ktorý ma uesnit prípadné netesnosti, topenie ešte stále išlo. Asi o týžden topenie prestalo fungovat fúkal iba letný vzduch. Auto štartuje bez problemov ide bez problemov len to topenie. Termostat som menil asi pred 2 rokmy, ale komplet aj s tou hlinikovou časťou. Klapa pomocou ktorej sa mieša teply vzduch so studením funguje a potom servomotorček, ktorý otvára prívod teplej vody do radiátora asi funguje lebo ked nastavím teplotu na krajnú polohu (studena) tak pocujem asi na 2 sekundy zahučat motorček a potom ak tym pootočím o trochu na teplý vzduch ale iba o pol centimetra tak znovu zahučí ten servomotor. Čize servomotor asi funguje ked prihliadnem na to, že ked je motor v otáčkach ide teplý vzduch. Môže byť vadná vodná pumpa? :? Rozvody boli menené pred 50t km ale bez vodnej pumpy, že vraj bola dobrá tak sa nemenila(menili to v oply Michalovce). Alebo nemože to robit prasknutá hlava, tesnenie? :? Ked je motor teplý otvorím výčko tak mi to zasičí ale podla mojho názoru to sičanie je len kôli tomu, že sa ta voda roztiahne ked je teplá. Hadicu od termostatu som stáčal sice je natlakovaná ale da stlačiť v pohode. Alebo nemôže byť niečo upchaté tým, že som tam nasypal ten prášok?? :? Prosím o radu . Ďakujem

Astra je 1,6 16V x16xel 1998 186t km Caravan.
Opel ASTRA G 1,6 16V X16XEL vybava confort...

Reklama

Salám

Re: Netopí na volnobehu

Příspěvek od Salám » 27 led 2011, 13:44

Zkus tady pohledat - nejsi první komu to po nasypání těsnící sračky přestalo topit - nejspíš se něco opravdu utěsnilo..

jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav120 » 27 led 2011, 15:43

Ja som to tu už hľadal len som nič take nenašiel.
Opel ASTRA G 1,6 16V X16XEL vybava confort...

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 27 led 2011, 17:14

Bych to tipnul na zalepený radiator topení utěsňovačem.

ondracb

Příspěvek od ondracb » 28 úno 2011, 21:14

Mám ten samý problém motor zahřátý na 90-95 stupnů a mě to taky na volnoběh netopí spíš je to takový hodně vlažný ale jak mile přidám plyn nebo aute jede tak ta začne foukat solidně ale pro ne na ten volnoběh??Voda se neztrací nic jsem do chlad. soustavy nesypal jako tu zde píšete:V čom je chyba??

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 24 lis 2011, 10:49

Já vám řeknu čím to je,už se mi to poněkolikáté stalo:bublina v topení,která ne a ne vylítnout pryč.Bud to za čas samo přejde nebo pomůže vypustit vodu a pomalu znova nalévat,po troškách a poslouchat,když to někde bublá,počkat až to dobublá a zase trošku dolít.jinak se to dá poslechnout,při přidání plynu a tichu v kabině je slyšet jak chodí voda v radiátoru>>> a to je špatně.Tzn. že je tam bublina.Je to slyšet cca. od 2000-3000 ot/min.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

spermin

Příspěvek od spermin » 25 lis 2011, 18:16

bubliny jdou lehce ven, stačí studený motor, topení naplno a trochu otáček, ale pokud se
stále tvoří jsou to netěsnosti v soustavě..
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Odpovědět