Opel Astra 1.4 16V Problem

idaho

Opel Astra 1.4 16V Problem

Příspěvek od idaho » 08 led 2011, 23:41

Zdravim vsechny Oplare. Predem se omlouvam zdali zakladam tema, ktere bylo jiz diskutovano. Potreboval bych poradit s nekolika problemy. Prvni je takovy, ze slysim cvrkot od motoru (nejspis nekde od shora). Jiz jsem tady cetl, ze by to mohli byt hydrostely? Ma s timto nekdo zkusenosti? Abych problem lepe popsal - pri volnobehu v rozmezi asi 900 az 1500 ot/min. se ozyva jakysi cvrkot, jakmile dojde ke zvyseni otacek nad 1500 tak cvrkot ustava, tedy pri jizde neni nic slyset. Uz jsem to mel v nekolika servisech a vsude mi rekli, ze to budou nejspis hydrostely. Dokonce i primo servis Opel Plzen. Ale nechci se poustet do neceho o cem presne nevim. Zkousel jsem dat lepsi olej (5W-30), coz trochu utichlo, ale stale je to slyset. Nejvic ale pomohlo liquid-moly (nejaka smes na hydrostely, ne vsak cistici, ale spise se asi jedna o nejaky olej). Ale taky jsem slysel nazor (od jednoho mechanika), ze by to mohl delat mensi tlak oleje, coz by zas poukazovalo na olejovy cerpadlo. Tuto variantu mi dost mechanici vyvraci. Udajne Opel v me motorizaci trpi na hydrostely. Mam najeto origo 160 000 km a rok 2003. Tot je muj prvni problem. Druhy problem je nejspis cidlo abs. V posledni dobe mi se mi zacala objevovat kontrolka abs - vypnuti abs. Prvne jsem s tim zajel do servisu a rekli mi po napichnuti na diagnostiku, ze to bude cidlo abs na pravem kole (udajne je to soucast loziska, takze dost drahe) a v danou dobu jsem nemel finance, tedy jsem to neresil a kontrolka prestala svitit asi ctrnact dni. Pak opet zacala. Tak jsem to chtel jiz vyresit, ale v servisu mi rekli, ze se mi ta chyba vymazala. Po jake dobe se chyba prosim Vas vymazava z rid. jednotky? Mate nekdo zkusenost s timto problemem? Stava se to? Jeste bych se chtel zeptat na dalsi dve veci. Mam problem pri pripojeni diag. na ridici jednotku - vzdy se musi vyndat pojistka od servo rizeni, pak to jde. Na tole mi prisli az primo v Oplu, ale rekli mi jen, ze asi je preruseny nejaky z kabelu od serva k ridici jednotce a ze vymena by byla komplikovana, ze by se musel menit cely svazek, tak ze to tak mam nechat byt. Nemate s timto nekdo zkusenosti? Z clanku jsem vypozoroval, ze se zde nachazi znalci. Budu moc rad za kazdou radu. A jeste jedna vec, kterou jsem jeste primo neresil. Asi pred 1000 km se mi zacal ozyvat takovy jako klapavy zvuk od predni napravy. Ale jen pri prejizdeni mirnych nerovnosti. Cim auto vice zatizeno tim mene je to slyset. Pri prejizdeni treba retarderu nic neni slyset. Doufam, ze jsem uvedene veci popsal dostatecne. Budu rad za jakoukoliv reakci. A predem dekuji. Nejsem odbornik. Jen obycejny uzivatel.

Reklama

pankid
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Astra 1.4 16V Problem

Příspěvek od pankid » 09 led 2011, 09:15

A ten 'cvrkot' nezmizí když sešlápneš spojku ? Aby to nebyly ložiska u spojky a převodovky.
www.LPG-OBCHOD.cz

Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)

idaho

Příspěvek od idaho » 09 led 2011, 10:19

Seslapnuti spojkoveho pedalu na ten cvrkot nema vliv. Opravdu jej sleduji pouze v rozmezi otacek 900 az 1500 ot/min (ale spise do 1200 ot/min). Nekdo mi vysvetloval, ze cim vice je seslapnut plyn. pedal tim vice dochazi k plneni hydrostelu a tim tedy ke ztrate toho cvakaveho zvuku. Tedy se mi pokousel rict, ze to muze byt tlakem oleje. Ale mohu potrdit, ze kdyz jsem si ji kupoval tedy asi pred 15 000 tis. km, tak jsem zadny zvuk nespatroval. Pak jsem nechal vycistit klapku a najednou se zacal tento zvuk ozyvat. Ale muze to byt spojeno take s tim, ze mi menili soucastne olej. Jeden servis mi rekl, ze lze jednotlivé hydrostely odposlouchat. Ale opravdu tezko rict. Bohuzel nemam takove zkusenosti, abych to dokazal objektivne posoudit. Doufam, ze to nebude tim spojk. loziskem jak rikas. Ale opravdu je to po seslapnuti spojky stejny zvuk.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 09 led 2011, 10:26

Cvakání jsou hydra, pokud po přidání ztichnou, neřeš to, je to vcelku normální jev. A jinak "čím řidší olej dáš, tím více bude cvakat..."

Ohledně ABS - ano, musí se vyměnit komplet celý níboj, jehož součástí je i čidlo. Ale před výměnou by to chtělo na diag a další měření k někomu, kdo jasně předem vyloučí jinou závadu, než přímo v náboji.

Ohledně kabelu ze serva - zase je to o měření a případné výměně poškozeného vodiče, v autorizáku vcelku logické, že hned mění celý svazek, ale každý autoelektrikář by měl být schopen najít a vyměnit poškozený vodič.

A ke klapání od nápravy, chce to zkontrolovat čepy, uložení torzky atd. ale to chce auto na hever....
END

idaho

Příspěvek od idaho » 09 led 2011, 12:26

Dekuji za radu. Jeste bych se chtel zeptat jak dlouho zustava ulozena chyba po zobrazeni na pristrojove desce (tedy po zjisteni ridici jed. o chybe) v pripade, ze po te zmizi?

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 10 led 2011, 09:51

Pokud je chyba nadále nepřítomna, cca jen 8-10 startů.
END

Istvan

Příspěvek od Istvan » 16 úno 2011, 18:04

Ahoj ,s ABS jsem měl patálii před loňskou dovolenou ,tady ve foru jsem našel radu-zjistit přez diagnostiku který kolo to hlásí ,to zařízení(snímač-impulsní kroužek) vyčistit -nejlépe spray WD 90 nechat působit poté vyfoukat stlačeným vzduchem a opakovat až do úplné čistoty - bez demontáže z auta s tím mám výbornou zkušenost pouze na přední nápravě!!! zadní jsem nedělal.Jinak s jemným cvrlikáním od vrchu motory ve volnoběhu- mám dlouhodobou zkušenost :D moje Astra 14 16V má na tachometru 300 000km a cvrlikání pozoruji už od 200 000km a řekl bych že je to stejný -nebo že by moje věková deformace :D
.....takový,jaký si ho udělaš!

Udo

Příspěvek od Udo » 17 úno 2011, 17:54

To cvrdlikání mi připadá u 1.4 jako normální jev...mě to dělá taky.
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to

pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid » 18 úno 2011, 12:35

Asi to budou ty hydroštely. Mě to dělá taky. A kromě toho taky podobné zvuky z převodovky. Ty zmizí, když vyšlápnu spojku. Ta zas budou ložiska. Takže vše normální stav. Najeto 178 t.
www.LPG-OBCHOD.cz

Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)

Udo

Příspěvek od Udo » 26 bře 2011, 18:17

Myslíte že má smysl třebas i preventivně nalít to do oleje ?Máte nějaké zkušenosti.http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... itiv-300ml
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 31 bře 2011, 07:39

Pokud chceš vyhazovat prachy, tak má, jinak ne.
END

Salám

Příspěvek od Salám » 31 bře 2011, 12:02

Nesouhlasím.
Na Mazdě 3 po nastartování cvakaly ventily jako blázen a pomohlo až nalití přesně tohodle od Liqui Moly při výměně oleje. Po ujetí cca 3000km cvakání prakticky vymizelo.

Taky jsem tomu nevěřil, ale dal jsem na doporučení svého dvorního mechanika, který říkal, že s tím má jen dobré zkušenosti. 8)

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 02 dub 2011, 21:38

Saláme, OK. Já jen popsal svou zkušenost s touhle přísadou na své ex 1.4 16V. :wink:
END

pajikman

Příspěvek od pajikman » 22 kvě 2011, 18:14

Ahoj, nechci zakládat nový téma, mám podobný problém a tak se chci zeptat co s tím: při jízdě s otevřeným okýnkem, někde kolem svodidel, nebo v nějakém koridoru se mi ozývá takové cvrdlikání, mě osobně to přijde jako někde z výfuku, ale to se asi těžko při jízdě pozná, odkud to jde, když se to ještě odráží od svodidel... Je to nejspíš jen na nižší otáčky, řekl bych třeba na jedničku, dvojku a trojku dost intenzivní a pak když se jede rychlejš, tak už to moc slyšet není, buďto se to ztrácí v kraválu, nebo už to nedělá, těžko říct... Je dost možné, že to začlo dělat po výměně oleje, jestli to může mít něco společného... a motor mám taky 1.4 16V ...

No a pak bych se ještě rád zeptal, jestli byste mi nedoporučili kam někde v Praze - kolem dejvic na diagnostiku na vyčtení chyb z palubního počítače, teď se mi taky párkrát rozsvítila ta kontrolka motoru, tak bych rád věděl, co s tím zase je... Ideálně kdybyste věděli o někom, kdo za pouhé vyčtení chyb nic nebude účtovat (jako v origo servise Opel ve Španělsku, kde po mě nikdy nic nechtěli) :-)

díky

Pico

Příspěvek od Pico » 09 čer 2011, 20:56

Je to len nápad ale ja som takisto viacej krát registroval cvrdlikanie, ktoré som počul ako odraz od zvodidiel a bol to vždy kamienok zapichnutý v dezéne pneumatiky. Divil by si sa, aké to je hlasné.
Astra II

Odpovědět