Zdravím všechny,
jsem z mé Astry G 1.6 16V poněkud rozladěn.Při nastartování,ale ne pokaždé,mě nepravidelně běží otáčky a motor škube.V zimě nastartoval a běžel líp.Při zahřátém motoru také OK.Byl jsem na diagnostice a vše OK,protože zrovna šlapala normálně tak PC ukazovalo bez závad.Vyčištěn roz-krokový motorek,škrtící klapka a nic.Palivový filtr nový,svíčky nové.Po vyčištění to bylo na diagnostice znova a měřil tlakové vlny,jeden válec běží trochu jinak než ostatní....Poradil mi servisák nalít do béňa od Valvoline čistič karbonu a hlavně točit motor pořádně v otáčkách,jelikož má jízda s předchozím vozem 1.6 Felicia se nedá aplikovat na Opela.
Jestli se to nezlepší tak asi změním vozový park,nebo oprava?Hlava válce? 20tis? Nevim nevim....Co vy na to?
PS Olej bere jako každá jiná Astra a béňo taky.
Patrik
Nepravidelný chod motoru při nastartování-prokletý 16V 1.6
- Reklama
Re: Nepravidelný chod motoru při nastartování-prokletý 16V 1.6
Nazdar,
prednedávnom som mal podobný (podľa popisu) problém a dramaticky sa to zhoršovalo. Vymenil som tesnenie pod škrtiacou klapkou, nejaké gumené hadičky, čo boli popraskané, a sviečky. Trochu mi tečie olej do dvoch valcov, ale to teraz neriešim. To tesnenie pod škrtiacou klapkou bolo kľúčové, salo mi vzduch popod.
P.S.: Najradšej mám takých opravárov, čo by hneď menili celý motor.
prednedávnom som mal podobný (podľa popisu) problém a dramaticky sa to zhoršovalo. Vymenil som tesnenie pod škrtiacou klapkou, nejaké gumené hadičky, čo boli popraskané, a sviečky. Trochu mi tečie olej do dvoch valcov, ale to teraz neriešim. To tesnenie pod škrtiacou klapkou bolo kľúčové, salo mi vzduch popod.
P.S.: Najradšej mám takých opravárov, čo by hneď menili celý motor.
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
Patrik, odkud jsi Někdo Ti poradí.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Jablonec nad Nisouspermin píše:Patrik, odkud jsi Někdo Ti poradí.
Patrik: pokud máš zájem, můžem to zkouknout a něco s tím zkusit provést. Kdyžtak mne kontaktuj přes SZ.
END