Kvalita benzinu
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Kvalita benzinu
Zajima me co tankujete za benzin a co si myslite o kvalite benzinu ktere jste vyzkouseli?
Osobne jsem roky tankoval u SHELL benzin VPower 95, ale zrejme uz je to pekna 5r4cka a ne kvalitni benzin, protoze auto nechtelo do otacek a bylo na 140kW neuveritelne liny. Vsechno se zmenilo, kdyz jsem vyjel celou nadrz vcetne casti rezervy a natlacil do toho u OMV benzin Carrera 100, od te doby zas turbinka jede jak namydlena! Taky se nemuzu zbavit pocitu, ze mela jiny zvuk, ale netusim, jestli to je mozny?
Svuj hlas tady klidne kdykoliv zmente tak, at odpovida aktualnimu stavu...
Osobne jsem roky tankoval u SHELL benzin VPower 95, ale zrejme uz je to pekna 5r4cka a ne kvalitni benzin, protoze auto nechtelo do otacek a bylo na 140kW neuveritelne liny. Vsechno se zmenilo, kdyz jsem vyjel celou nadrz vcetne casti rezervy a natlacil do toho u OMV benzin Carrera 100, od te doby zas turbinka jede jak namydlena! Taky se nemuzu zbavit pocitu, ze mela jiny zvuk, ale netusim, jestli to je mozny?
Svuj hlas tady klidne kdykoliv zmente tak, at odpovida aktualnimu stavu...
Naposledy upravil(a) Ruprecht dne 03 kvě 2010, 10:09, celkem upraveno 2 x.
Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
- Reklama
Re: Kvalita benzinu
No kdyz o tom mluvis, ze jsi mel problemy se SHELL, tak musim souhlasit.
SHELL Pod Záhorskem - natankováno 20 l a auto se chovalo divne a hlavne se rozsvitila kontrolka motoru a chyba P0420 (nizka ucinnost katalyzatoru).
Dotankována plná OMV na lochotine (Carrera 95) a zatím je klid.
Špatné zkušenosti take s benzinkou v Černicích - benzina Hypernovy. Natankováno a jakmile auto bylo ohřáte a vyřadil jsem, tak auto chciplo.
SHELL Pod Záhorskem - natankováno 20 l a auto se chovalo divne a hlavne se rozsvitila kontrolka motoru a chyba P0420 (nizka ucinnost katalyzatoru).
Dotankována plná OMV na lochotine (Carrera 95) a zatím je klid.
Špatné zkušenosti take s benzinkou v Černicích - benzina Hypernovy. Natankováno a jakmile auto bylo ohřáte a vyřadil jsem, tak auto chciplo.
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Husty, aby auto chciplo kvuli kvalite benzinu na volnobeh!
S tim jsem se osobne jeste nesetkal, nastesti!
Jo a jinak asi do ankety nebudu ani davat benzinky Tesco ani zadne jine a obdobne hyper super zdroje benzinu... Jestli s tim nekdo nesouhlasi, at sem da vedet, kdyz vas bude mraky, muzu se pokusit zmenit nazor.
S tim jsem se osobne jeste nesetkal, nastesti!
Jo a jinak asi do ankety nebudu ani davat benzinky Tesco ani zadne jine a obdobne hyper super zdroje benzinu... Jestli s tim nekdo nesouhlasi, at sem da vedet, kdyz vas bude mraky, muzu se pokusit zmenit nazor.
Taky jsem tankoval/tankuju u Shellu v Praze v Krči, nicméně rozdil mezi 95 a vpower 95 fyzicky znát není, u vpower racing je znát lepsi odezva na plyn, ale vychazi lip 98cka u OMW, vysledek stejný a přinejmenším o 2 Kč levnější
edit, kvalitu benzinu poznas asi nejlepe pres livedata
edit, kvalitu benzinu poznas asi nejlepe pres livedata
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Ja taky beru carreu 95 od OMV a max spokojenost... nevim no, jednou sem musel vzit u Agipu a bylo to naky divny Jeste me u minuleho auta neprisla spatna ta Verva 100 od Benziny, ale to mi prijde uz zas zbytecnych penez dyz to stejne shori
Tiez som skusal OMV carreru 95 a myslim ze auto "pali" trochu lepsie, oproti beznemu benzinu mi to na carreru aj lepsie startovalo. Shell som tankoval tak celkovo max 3x za 2 roky. Aspon u nas na Slovensku je to predrazena benzinka a navyse ked hovorite o nekvalite VPower tak mi vobec nechyba.
By som bol za keby vznikla nejaka institucia ci urad pre kontrolu kvality a zlozenia benzinu, viete co tankujete? Ci sa rozhodujete iba podla loga benzinky? Podla mna je to vysostne malo, nikde som nevidel ani nejake info o zlozeni benzinu (okrem reklamy na VPower ci Carreru-ale to je skor zase len blby marketing).Pochybujem ze vam to povie predavac ci dokonca majitel benzinky.
By som bol za keby vznikla nejaka institucia ci urad pre kontrolu kvality a zlozenia benzinu, viete co tankujete? Ci sa rozhodujete iba podla loga benzinky? Podla mna je to vysostne malo, nikde som nevidel ani nejake info o zlozeni benzinu (okrem reklamy na VPower ci Carreru-ale to je skor zase len blby marketing).Pochybujem ze vam to povie predavac ci dokonca majitel benzinky.
Astra G caravan 1,6 16V (X16XEL)
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Tak prodavac ani majitel benzinky ti to podle me urcite nereknou, leda by to byli sami handove a stouralove, kteri to proste chteji vedet a zjisti si to z principu. Koneckoncu jsou to jenom "posouvaci beden/litru" a to ve vyznamu paliva i penez...
Alespon takova je moje zkusenost, lepsi se radsi na nic ani neptat...
Alespon takova je moje zkusenost, lepsi se radsi na nic ani neptat...
Ke Shellu už taky nejezdím..
Absolutně špica je OMV Carrera 100 ..opravdu jde poznat že to je jinačí než obyč
Ale to už mě taky přešlo..beru Lukoil (JET) co máme pod barákem a pohoda
Absolutně špica je OMV Carrera 100 ..opravdu jde poznat že to je jinačí než obyč
Ale to už mě taky přešlo..beru Lukoil (JET) co máme pod barákem a pohoda
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se taky už tady řešilo x ktát. A vždy se dospělo k tomu, že je to placebo efekt. Ať tam dáte cokoli tak, žádnej výkonovej nárůst neucítíte. Bylo na to i několik testů v časákách, auta i motorky dali na brzdu před a po natankování těch zázračnejch benzinů a výsledek nárůstu žádnej. U některejch vozidel naopak pokles. Výsledkově vyšla nejlíp Verva od Benziny a pak myslím ta Carerra. Ale bylo to o cca 1,5% oproti klasický 95 což může být jen výkyv v tolerovaný normě. Jediný v čem můžou být lepší je maximálně, že v nich budou nějaká čistící aditiva, ale to poznáte na motoru po x tisících a né po natankování jedné nádrže. Myslím, že stačí tankovat klasickou 95 když máš zkošennostm že ta pumpa tam nemá uplný sračky po kterejch to nejede. Hawk domluvil jsem
moje bývalka :-)
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To samy jem ted resil s kolegou ja mu rikal ze kdyz beru ted na OMV misto u Tesca jede mi to lip a i mene papa, on rikal ze to je blbost, mno tak co s tim ted? u Tesca jsem do Hacka nabral pouze 1 nadrz kdyz jsem auto koupil ale fakt to papalo vic, no ale bylo to v porovnani s OMV z Nemecka kde kvalita bude urcite jinde. Kazdopadne me ta necela koruna na litru nezabije a radsi pade na nadrzi priplati kdyz vim ze placebo e-em-fau bude lepsi
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ja tiež tankujem na Lukoil, pretože je v Trečíne najlacnejší a som spokojný. Na dojazd občas natankujem aj na Tesco pumpe v Dubnici a nikdy som s týmto benzínom nemal problém.Salám píše:...beru Lukoil (JET) co máme pod barákem a pohoda
Skúšal som od Shellu VPower - 95 aj VPower Racing - 98 a nepocítil som žiadny rozdiel.
já beru pravidelně v Pardubicích u Hypernovy a nikdy žádnej problém nebyl.., zkusil jsem i Shell V-Power a osobně jsem nepoznal nic, až na to, že jsem vzal méně litrů za stejně peněz .. včera jsem ale ze zvědavosti zkusil tu Carreru a buď si to jen domejšlim nebo to jde trošku líp za plynem (mám 8mi ventil, takže poznám i minimální rozdíl ) .., s motorkou mám zkušenosti i s Lukoil a taky bez problému.., jediný, čemu se snažím vyhnout jsou vesnické benzinky, kde je stojan mezi traktorem a kombajnem a nedá se tam pomalu ani najet
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Abych to upresnil, ja si nemyslim, ze by ta Carrera 100 byla tak excelentni, ale to spis ten VPower uz neni to, co byval...
Kdyz jsem s tim poprve odjizdel od Dennyho, mel jsem tam Dennytural 95 a taky to jezdilo uplne v pohode...
Kdyz jsem s tim poprve odjizdel od Dennyho, mel jsem tam Dennytural 95 a taky to jezdilo uplne v pohode...
-
- Kontaktovat uživatele:
V power od Shell ale 100oktan alebo lepsi Slovnaft EVO 99+ cisty ekrazit
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jisty, ale VPower Racing je nejak obohacena 98 a ne 100... Nebo se pletu?