Zdravím všechny Opláky,
Měl bych dotaz na termostat na moji Astřičku G 1,6i 8v 55kw r.v.98. Hledal jsem na zdejším foru otázky týkající se termostatů na Astry G, ale nepodařilo se mi najít to co bych potřeboval.
Nechal jsem si vyměnit termostat u jednoho mechanika s menší dílničkou. Objednal neoriginální termostat, který prý má teplotu sepnutí nastavenou na 98°C. Jiný typ termostatu na můj motor (X16SZR) prý není. Zdá se, že funguje tak jak má, topení funguje skvěle, a opravdu když se blíží teplota k těm 98°C se otevře a na budíku teploty je vidět, jak jde rafička dolu a ustálí se těsně před 90°C. Pak teplota už víceméně drží. Jezdím ale zatím kratší trasy, takže nevím, za jak dlouho by případně šla teplota zas nahoru, aby termostat znovu sepnul.
Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je to OK, případně jestli někdo z vás nemá stejný motor a jiný termostat. Po přečtení několika desítek příspěvků na téma termostat, kde vesměs všichni tvrdí, že jim teploměr přes 90°C nepřeleze, mám pocit, jestli něco není špatně.
Uvítal bych proto vaše případné rady a postřehy i co se týče koupení jiného termostatu. Předem díky všem, kdo zareagují.
Astra G 1,6i 8v 55kw - jaký termostat ?
- Reklama
Re: Astra G 1,6i 8v 55kw - jaký termostat ?
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- recor
- Kontaktovat uživatele:
ja mam rovnaky motor ako ty, aj som menil pred rokom termostat, ale neviem aky tam je...stal par euro...pri normalnej jazde mi teplota neprejde cez 90 stupnov, ak idem napr v zapche krokom tak teplota prejde cez 90 a potom neskor zapne aj ventilator ale neviem ti povedat pri kolkatke sa otvori termostat...
X16SZR, 5dv., strieborna metaliza, r.v.: 98
taky mám termostat kterej otevírž při 92°C ale asi bych to nehrotil...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Tak jsem ještě jednou pročetl diskusi, kterou mi doporučil Mirda2908 a je fakt, že tam někdo píše, že termostat začíná otvírat při těch 92 °C a naplno je otevřený při 107 °C. V tom případě se zdá, že je vše v mezích normy.
Měl jsem napoprvé líp číst a nemusel jsem dávat tento dotaz. No ale jak jsem psal, znervoznilo mě to, že skoro každý píše že se přes 90 °C nepřehoupne.
Mám Astřičku teprve necelé 3 měsíce, tak se s ní teprve sžívám a z kdejakého cinknutí a podobně jsem hned nervozní, než si ji pořádně naposlouchám a vychytám drobné mušky. Takže díky všem a ať nám to jezdí bez problémů
Měl jsem napoprvé líp číst a nemusel jsem dávat tento dotaz. No ale jak jsem psal, znervoznilo mě to, že skoro každý píše že se přes 90 °C nepřehoupne.
Mám Astřičku teprve necelé 3 měsíce, tak se s ní teprve sžívám a z kdejakého cinknutí a podobně jsem hned nervozní, než si ji pořádně naposlouchám a vychytám drobné mušky. Takže díky všem a ať nám to jezdí bez problémů