Výmena EGR
Výmena EGR
Chcel by som si objednať EGR ventil, ale potrebujem číslo. Je niekde na starom EGR uvedené jeho číslo? Dá sa zistiť bez jeho vymontovania? Nechcem objednať nepsrávne EGR, ani chodiť kvôli tomu 2x do servisu.
V servisnej knižke mám typ motora Z16XE R 20, je možné že pre jeden typ motora používali viac typov EGR?
Dík
V servisnej knižke mám typ motora Z16XE R 20, je možné že pre jeden typ motora používali viac typov EGR?
Dík
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výmena EGR
vykasli sa na EGR je to zbytocnost a zbytocne vyhodene peniaze zaslep to a mas pokoj ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
No svieti mi kontrolka motora, aj nad tým som rozmýšľal, ale to by som musel rozoberať, čistiť, zháňať záslepku a výsledok je otázny.
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
No mě to začalo blbnout i se zaslepeným EGR i když před tím sem tak jezdil skoro 2 roky. Pak se podělal uplně dal jsem jinej zaslepil jsem ho a auto skoro nejelo. Muselo se to otevřít a teď jede zas jak z praku... asi tak kvůli něčemu je a nejen proto aby nás neustále štval
.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
moje bývalka :-)
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
No na hranie nemám čas ani náradie ani chuť, takže najradšej by som to vymenil, jazdím už skoro rok so zasvietenou kontrolkou motora, už mmi lezie na nervy ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ešte jedna otázka - akú časovú náročnosť má výmena EGR v servise? Písal som do servisu ale čas mi povedať nevedeli, až keď to uvidia. A diagnostika 23€ je dormálna cena? Nie je to nejak moc? Má po výmene EGR zmysel?
Povolí dva šrouby a odpojí konektor a je EGR venku. Takže to stihnou asi tak za tři minuty i s namontováním nového....![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
tak už mám nové EGR doma, rozmýšľam, či ho predsa len nevymením sám. Stačí povoliť 2 šróby na kryte motora, dať ho dole? Bude to stačiť na sprístupnenie EGR?
Dostal som k nemu tenkú plechovú podložku, aj tú tam treba dať?
Dostal som k nemu tenkú plechovú podložku, aj tú tam treba dať?
Neboj se toho... Sundas kryt motoru, odpojis konektor (je tam pojistka, tu musis nejdriv odcvaknout), pak vysroubujes dva torxy a je dole! Fakt o nic nejde! Kdyz mas novej ten plisek, tak vymen i plisek no!
Ale pak asi budes muset stejne nekde smazat chyby na diag.! Jen pro info... kolik te stal ten novej EGR e kde? Ja uz se snim seru taky pekne dlouho... ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Určite treba mazať chybu? Zhodou okolností mi odišla batéria a po jej výmene asi deň kontrolka motora nesvietila, začala až neskôr. Neviem, či tu je povolené robiť reklamu, ak nie tak to zmažte, kúpil som ho za 52 GBP aj s poštovným
Už len aby fungoval
http://cgi.ebay.co.uk/VAUXALL-OPEL-EGR- ... 27aca32da0
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
http://cgi.ebay.co.uk/VAUXALL-OPEL-EGR- ... 27aca32da0
Tak EGR som vymenil, ale nefunguje
S novým EGR motor na voľnobehu hneď zhasne. Zhasne vždy, keď je nový EGR zapojený, či už je namontovaný nový, alebo starý ventil. S novým EGR som spravil krátku jazdu, prvý štart bol OK, ale po chvíli začal motor zhasínať pri preraďovaní. Kontrolka motoru svieti stále. Nový ventil vyzerá presne rovnako ako starý, môže to byť napriek tomu iný typ? Alebo je RJ "zvyknutá" na vadné hodnoty zo starého a treba ju resetnúť na nový EGR?
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
No nezohnal som zatiaľ nikoho s diagnostikou, dohodol som sa, že mi ten EGR vymenia. Aj tak by som ho ale pred odoslaním rád najskôr premeral, aby som hodnoty porovnal s novým, čo pošlú, a so starým. 2 hodiny prehľadávam toto fórum a nenašiel som, ako sú tie piny značené, z ktorej strany a kde je pripojená cievka a kde potenciometer a aké majú byť hodnoty odporu. Nevie niekto kde je to popísané? Dík.
Tak nakoniec som si všimol, že piny sú označené priamo na EGR
Testol som ho, ihla sa vysúva, ale zdá sa, že sa pri vysúvaní nemení odpor potenciometra (neviem, či bol pri meraní otvorrený na 100%, mal som tam špáratko).
Tak ho idem poslať späť, trochu sa to predraží![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Testol som ho, ihla sa vysúva, ale zdá sa, že sa pri vysúvaní nemení odpor potenciometra (neviem, či bol pri meraní otvorrený na 100%, mal som tam špáratko).
Tak ho idem poslať späť, trochu sa to predraží
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Neviem, či sa nebavím sám so sebou, ale možno to niekoho zaujíma. Došiel mi nový EGR, vyzerá lacnejšie, ako ten čo mi poslali pred tým, nie je na ňom nič napísané, asi nejaká čínska náhrada
Ten pred tým vyzeral presne ako originál.
Odpojil som batériu, nahodil som ho a zdá sa, že funguje dobre. Dokonca mám subjektívny pocit, že motor ide plynulejšie, predtým mi občas trochu cukal pri zrýchlení na nízkych otáčkach. Akurát mi stále svieti kontrolka motora, a vyblikáva starý kód chyby 0400. Nechal som na noc odpojenú batériu, uvidíme, či sa to do rána resetne. Ak nie, je aj iný spôsob resetu, ako diagnostika? Nechce sa mi za to vyhodiť 20€. Je blbý nápad na urýchlenie odpojiť mínus pól od batérie a spojiť ho s plus?
Blbé je, že keď som montoval nový EGR, jeden torx mi spadol a ostal niekde visieť asi na spojke, alebo prevodovke, kde ho nebolo vidieť. Na zemi nebol, tak som naštartoval, pojazdil dopredu a dozadu, a nič. Pol hodiny som ho aj so zrkadlom hľadal a nenašiel
Tak zrejme je už stratený niekde cestou do obchodu, kde som kúpil namiesto neho obyčajný inbusák, jazdilo to aj na jednom šróbe
. Cestou som sa stavil v servise, či taký torx nemajú, vraj nie, vraj to len v originál servise, čo sa mi zdá divné.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Odpojil som batériu, nahodil som ho a zdá sa, že funguje dobre. Dokonca mám subjektívny pocit, že motor ide plynulejšie, predtým mi občas trochu cukal pri zrýchlení na nízkych otáčkach. Akurát mi stále svieti kontrolka motora, a vyblikáva starý kód chyby 0400. Nechal som na noc odpojenú batériu, uvidíme, či sa to do rána resetne. Ak nie, je aj iný spôsob resetu, ako diagnostika? Nechce sa mi za to vyhodiť 20€. Je blbý nápad na urýchlenie odpojiť mínus pól od batérie a spojiť ho s plus?
Blbé je, že keď som montoval nový EGR, jeden torx mi spadol a ostal niekde visieť asi na spojke, alebo prevodovke, kde ho nebolo vidieť. Na zemi nebol, tak som naštartoval, pojazdil dopredu a dozadu, a nič. Pol hodiny som ho aj so zrkadlom hľadal a nenašiel
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)