typ motoru
typ motoru
Zdravím chci se zeptat jak se naprosto ujistím že mám v autě správný motor i když nechci spoléhat na vyražený typ motoru mělo by se jednat o motor x16xel ale chci to vědět 100%
- Reklama
Re: typ motoru
Cez diagnostiku (AB COM, OP COM). Alebo daj sem jeho fotku.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
I když z fotek to vypadá na x16xel, tak 100% Ti to poví diagnostika. Zvlášť v případech, kdy se jedná o dovoz (např. trochu jinak udělané sání viz můj x16xel z Itálie).
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Ok ještě uvidím jak to celé dopadne ... ale auto jsem koupil z cz a byl jsme na evidenčce a tam mi rekl že neni odborně vyražené číslo a tak než pojedu do opelu tak se ještě ujištuli že tomu tak je. Abych tam nepřijel a oni no víte máte tam 1,816v
a pak jen neodkráčel.Bude mi stačit potvrzení že tam je tento motor.Uvidíme co pak, nebo se už s tím to případem někdo setkal ??
a pak jen neodkráčel.Bude mi stačit potvrzení že tam je tento motor.Uvidíme co pak, nebo se už s tím to případem někdo setkal ??
Když u mojí Astry vyráželi u Adopu nové číslo na motor v roce 2000 tak to prý vypadalo jako táborové vyražení jména do ešusu...
To jo ale na stk jim to těžko doložíš
Je to X16XEL alebo X14XE (škrtiaca klapka ovládaná plynovým lankom), myslím že oba typy nepoužívajú rovnaký typ prevodovky, tak že podľa nej určíš aký je tam motor. Sú to takmer identické motory, rozdiel je len v objeme. 1.8 a 1.2 má váhu vzduchu a tú tam nemáš. Diesel to tiež nieje a je tam vidieť upravovač tlaku benzínu a MAP senzor na medzistene ktorý Z motory nepužívajú (majú katalizátor priamo za zvodmi).
Potom už jedine len diagnostika ktorá Ti ukáže data RJ motora kde je uvedený aj typ motora.
Potom už jedine len diagnostika ktorá Ti ukáže data RJ motora kde je uvedený aj typ motora.
Naposledy upravil(a) Arwy dne 18 lis 2009, 20:10, celkem upraveno 1 x.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
1,4 to určitě neni na to to má moc výkonu před koupí jsem se svezl v 1,4 a toto je poctatně někde jinde
Odkud jsi ?
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Hradec Králové
END
To já si zajedu do opelu u Hradubické, tam mi to udělají , jsen jsem chtěl mít jistou ...
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Dej pak vědět.Taky by mě zajímalo,jestli ti dealer vystaví doklad o typu motoru a hlavně jestli to bude technikům na STK a DI stačit.
Tak jsem tam dnes byl a vystavili mi potvrzení že tam je správný motor, vysolil jsem tam 250kč a jel se zeptat o 200m vedle kde jsem dělal evidenčku jestli to tak stačí ... a prej mám přijet až tam bude ten samý člověk co tam byl. Tak uvidíme jak to dopadne.