piskani motoru
piskani motoru
Zdravim chlapy potreboval bych radu mam opel astra G 1.6 55kw kdyz nastartuju motor neuveritelne bzuci nebo piska nevim jak to popsat je to docela podobny zvuk jako kdyz vytocim plny rejd a zacne knucet servo ale dela to prave i kdyz se volantu ani nedotknu staci kdyz pridavam plyn dela to i pri jizde nevim co tomu je poradte prosim
- Reklama
Re: piskani motoru
podívej se, jak máš napnutý řemen k alternátoru.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Já jsem řešil pískání nedávno a v mém případě to byl načnutý alternátor (diody). Koupil jsem repasovaný a je klid.
Držím palce, at je to jen ten remen![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Držím palce, at je to jen ten remen
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
Mám asi stejný problém. Automechanik mi řekl, že to bude chtít alternátor, nebo něco, čemu říká regler. Autům nehovím, umím jiné věci. Kolik je obvyklá cena za repasovaný alternátor, a opravu? Začalo mi to pískat, a po povolení řemenu když se točilo řemenicí tak bylo slyšet pískání, ale je bez vůle. Ložiska asi vymlácené nejsou? Prý to můžou být i uhlíky? Ale že prý uhlíky samostatně nejsou.
V sobotu potřebuju jet vystavovat do Brna, tak mně svinsky tlačí čas. Poradíte? Dík.
V sobotu potřebuju jet vystavovat do Brna, tak mně svinsky tlačí čas. Poradíte? Dík.
No mě kompletně repasovaný altík vyšel na 5 tisíc s dvouletou zárukou. Ale pokud si to zavezeš do Přívozu, kde dělají opravy, tak tě to vyjde jistě levněji.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
Tak to jsem potom slyšel tu cenu odpovídající. Každá oprava finančně zabolí. Jen se chci zeptat, to pískání, krom toho alternátoru, může být i něco jiného? Viděl jsem, jak automechanik vzal svařovací drát, na konci jej měl ohlý, a tím to přikládal k alternátoru, a k uchu. Zkusil jsem si to, je to slyšet, jak to bzučí. Taková inprovizovaná ladička.
Můj postřeh od Trdla při výměně drážkovýho řemenu, dělá mi to napínací kladka klíňáku
, takže vlastně v poho ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Mobil : 602318645
ještě lepší ladička je dřevěná tyčka, prostě vede zvuk přímo z daného místa.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Díval jsem se dnes mechanikovi přes rameno. Alternátor sundal, a chyba tam nakonec nebyla. Vyměnil se ten řemen, a píská to dál. Když to měl sundané, našla se závada na napínací kladce. Ložisko nic moc, a celé to rameno se kvedlalo. Takže, objednáno nové rameno.
Teď tady řešíme pískání u auta (mondeo tdci) a je to spojka.....
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Nejvíc to píská na volnoběh, jak přidám plyn, je to o polovinu menší pískot.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to typnul na pískání axiálního těsnění vodní pumpy.Taky jsem se tu trápil s jednou Zafirou jednoho nejmenovaného člena fora.Vodní pumpa sice nebyla stará,km měla málo a jen na volběh pískala,jak píšťala.Dali jsme novou a ----tichoooooooooo.
Díky za tip. Ve středu vyřeším jednu tu závadu, a pokud to bude pískat dál, zkusíme to těsnění.
Tak, zatím pořád pískám...a séře mně to. Takže zítra jedu za elektro člověkem. Dělá ty alternátory, udělá repas, proměří, a uvidí se. Zatím je to výměna klínového řemene, už byl zteřelý, výměna napínací kladky s ramenem, bylo to vykvedlané, díval jsem se... A budu jen doufat, že to konečně bude snad ten alternátor, a nebude to zase něco dalšího. Bo mně už asi šlehne.