Výměna chladiče
Výměna chladiče
Tak jsem sehnal nový originál chladič do mojeho autí za krásných 2828kč a chystám se na výměnu. Chci se jen zeptat, je něco na co si dát pozor přivýměně chladiče, kudy vypustit chladící kapalinu, aby vytekla všechna (jasně, něco tam asi zůstane). Mám tam ještě modro zelenou a budu dávat originál oranžovou. Kolik kapaliny se tam vejde?? Díky za odpověď - je to na X16XEL
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
- Reklama
Re: Výměna chladiče
Ahoj,
nedávno jsem to dělal taky. Po střetu se zajícem praskl chladič, tak nezbylo nic jiného než výměna. Mám síce Zafiru motor X16XEL, ale velké rozdíly tam snad nebudou. Musel dolů nárazník, pak jsem vypustil kapalinu. (na Zafiře je výpustný ventil na chladiči dole vlevo při pohledu zepředu), pak sundat plastový kryt motoru, odpojit hadice, vytáhnout saharu, chladič klimatizace jsem pověsil na drátky, abych nemusel plnit klimu. Odšroubovat dva spodní držáky a chladič spodem vytáhnout (vrchem to nešlo). Kolik litrů kapaliny se tam vleze nevím ale vyteklo cca 5l a musel jsem pak dolít jěště cca 1 litr. O žádných záludnostech nevím, nezbyl mě žádný šroubek a chladič chladí
nedávno jsem to dělal taky. Po střetu se zajícem praskl chladič, tak nezbylo nic jiného než výměna. Mám síce Zafiru motor X16XEL, ale velké rozdíly tam snad nebudou. Musel dolů nárazník, pak jsem vypustil kapalinu. (na Zafiře je výpustný ventil na chladiči dole vlevo při pohledu zepředu), pak sundat plastový kryt motoru, odpojit hadice, vytáhnout saharu, chladič klimatizace jsem pověsil na drátky, abych nemusel plnit klimu. Odšroubovat dva spodní držáky a chladič spodem vytáhnout (vrchem to nešlo). Kolik litrů kapaliny se tam vleze nevím ale vyteklo cca 5l a musel jsem pak dolít jěště cca 1 litr. O žádných záludnostech nevím, nezbyl mě žádný šroubek a chladič chladí
Opel Zafira X16XEL, Opel Astra F 1.6 8V
No já klime nemám, a doufám, že chladič půjde horem, aspoň to tak zatím vypadá. Na ten výpušťák se podívám.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
Než zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Od loňského roku se chystám vyměnit chladič klimatizace a letos to vidím, jako nejrealnější věc, kterou na autě udělám. Trochu jsem se na to koukal a nejde mi na rozum, jak bych ho měl sundat i se vším, co je k němu připojené Nechápu, jak ty hadice sundat. Nemá někdo náhodou nějakou šikovnou fotodokumentaci a nebo stáhnutý z netu postup výměny chladiče klimi? Na foru nic nemůžu najít Předem děkuji za rady
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
kniha Jak na to od strany 211 . . .
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Stáhl jsem si to z netu, ale není tam žádná zmínka o výměně chladiče klimatizace. Prosím Vás chlapci, jestli někdo nemá nějaké zkušenosti a nebo zda to někdo nenafotil při výměně. Předem Vám děkuji.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
hmm, to je fakt, tam je jenom výměna chladiče motoru, ne klimy, ale myslím si, že postup bude stejný, začít vypuštěním okruhu klimy a demontáží sahary a vlastního chladiče a vypuštění klimy bez servisu asi neuděláš
zkus napsat přímo dennymu
zkus napsat přímo dennymu
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
V klimě není ani kapička chladící kapaliny, jelikož mi jí odsáli, když jsem zjistil, že to utíká po naplnění.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tak v tom případě se zkus podívat na ten návod v Jak na to, myslím si, že ten postup nemůže být o moc jiný
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car: