MOTOR ZERE MOC OLEJE
MOTOR ZERE MOC OLEJE
AHOJ MAM PROBLEM MAM MOTOR X16XEL A ZERE MI OLEJ 2 l. OLEJE NA cca 1000 km CO STIM MUSIM VYMENIT PISTY ? DEKUJU ZA RADU
- Reklama
Re: MOTOR ZERE MOC OLEJE
Mášo a neleješ tam 0W30cítku, nebo něco takovýho ? Taky mi to celkem papalo olej (máme stejnej motor) tenkrát tak 2,5L na 10T v Magnatecu 10W40, ale přešel jsem na stejnej ale o poznání hustší olej od GM a nyní po najetí 3T jsem nedolíval "zatím" ani kapku
Zkus a uvidíš, nic s tím nepokazíš
Zkus a uvidíš, nic s tím nepokazíš
Mobil : 602318645
AHOJ PROSIM TE SKOUSEL SEM PLNOU I POLO A NA KONEC I MINERAL NA MINERAL NAJEDU VIC KM A KOURI MI Z VYFUKU
Já po 10T dolil litr 10W40 GM.. Tak přeju ať to nějak srovnáš do latě
- denny
- Kontaktovat uživatele:
máša-tobě už asi nezbývá nic jiného než překroužkovat motor
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Já měl to samé,akurát to bralo 1l oleje na 150km a hulilo jak trabant,koupil jsem kroužky,překroužkoval a zatím pohoda.Byly K.O stírací kroužky a připečené!Mám stejnej typ motoru.Koukni https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 9&start=45 na posledních stránkách uvidíš nejspíš fotky toho,co je i tvůj případ!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
take obcas unika olej u vany a ve vetsine pripadu staci jen pretesnit
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
DIK ZA RADU ME STRASEJ ZE MUSIM VYMENIT I PISTY A TO JE DOST DRAHA ZALEZITOST NEMAM ZADNEJ UNIK OLEJE PROSTE TO TEN OLEJ ZERE MAM SKUSIT ZMERIT KOMPRESY ?
Bohužel dost častý problém na X16XEL. Jak píšou ostatní, minimálně překroužkovat. Když to bude rozebrané tak uvidíš jak jsou válce na tom. Přinejhorší budeš muset udělat generálku.
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to
a nestydím se za to
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Stačí ti pístní kroužky (STD),né celé písty!Ale na výměnu této záležitosti budeš potřebovat sadu kroužků na 4 písty,těsnění pod hlavu,těsnění pod olej. vanu,olej,olej.filtr,nové šrouby na utahování hlavy,těsnění mezy parohy a výfuk,těsnění pod škrtící klapku a rovnou bych i vyměnil simerinky dříků ventilů(16ks)!Pokud se bude demontovat i sací potrubí se vstřikama,tak těsnění tam,pokud parohy(svody litinové) tak taky a pokud budeš dělat i ty simerinky ventilů,tak dva simerinky budeš potřebovat na vačky,těsnění pod víko ventilů,pak nové svíčky,pokud budeš demontovat i domeček termostatu,což se nemusí,pač drží na hlavě-tak i tam nové těsnění(gumovej okroužek-blbě se tam dává to těsnění)!Plus něco za práci mechanikovi,pač doma si to asi neuděláš!?-počítej,že pod 10000tis se nevejdeš.Když to bude dole,tak bych přeměřil ovalitu válců-pokud bude dobrá,tak jen kroužky a pokud špatná-tak výbrus a to je další otázka pár tisíc!
Kompresi je si myslím zbytečné měřit,pač ty budeš mít v háji stírací kroužky a možná i předstírácí!Já to měl takhle,auto jelo fakt dobře(myslím zátah),ale papalo olej!Koukal jsi na svíčky ted někdy-jak jsou na tom-jsou černé?Mě zanechávaly na ruce při otření olejovou stopu a když jsem koukl do válců přes otvor na svíčku,tak jsem měl mokré od oleje i písty!
Jinak oleje bych nezkoušel,hustější a podobně,to akurát vysypeš peníze do výfuku a nic ti to nepomůže,max najedeš o pár km víc na náplň!Nebo ještě zkus dekarbonizaci motoru,třeba máš jen lehce připečené kroužky a tímto by se mohly uvolnit a opět by to začlo pracovat!U mě to ale nepomohlo!Kolik máš najeto?
Kompresi je si myslím zbytečné měřit,pač ty budeš mít v háji stírací kroužky a možná i předstírácí!Já to měl takhle,auto jelo fakt dobře(myslím zátah),ale papalo olej!Koukal jsi na svíčky ted někdy-jak jsou na tom-jsou černé?Mě zanechávaly na ruce při otření olejovou stopu a když jsem koukl do válců přes otvor na svíčku,tak jsem měl mokré od oleje i písty!
Jinak oleje bych nezkoušel,hustější a podobně,to akurát vysypeš peníze do výfuku a nic ti to nepomůže,max najedeš o pár km víc na náplň!Nebo ještě zkus dekarbonizaci motoru,třeba máš jen lehce připečené kroužky a tímto by se mohly uvolnit a opět by to začlo pracovat!U mě to ale nepomohlo!Kolik máš najeto?
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
AHOJ DIK ZA RADY MAM NAJETO 142 TIS.KM JA PRACUJU V OPLU TAK MAM ZAMESTNANECKOU SLEVU
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
ty máš jen 142tis najeto a cháluje to tolik oleje???To jsi koupil z bazaru,nebo tomu musíš dávat kotle hned od studena,že něco zařvalo a řere ti to tolik oleje,nebo nevím.Já mít najeto,to co ty,tak si libuju!Tak když děláš v oplu,tak at ti to nějakej mechanik prohlédne,nebo to sním alespoň prodiskutuj...
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
- denny
- Kontaktovat uživatele:
maša-ani se slevou v Opelu se nikdy nedostaneš na ceny dílů přímo od výrobců.Zkus sem jen tak písnout cenu pístních kroužků a až zjistíš cenu přímo GOETZE,tak ti spadne brada a na slevy se vyhulíš.
Cena Opel -konečný zákazník 1344,-na jeden píst.
Cena Goetze-konečný zákazník 746,- na jeden píst.
Cena Opel -konečný zákazník 1344,-na jeden píst.
Cena Goetze-konečný zákazník 746,- na jeden píst.
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Jaky píše denny a to máš jen kruhy,pak ještě zbytek těsnění co je potřeba,olej a hlavně práce,at ta nebude za pár švestek!
Jinak kroužky ještě vyrábí česká firma Buzuluk tuším...
Jinak kroužky ještě vyrábí česká firma Buzuluk tuším...
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda