Prosím pomoc - klimatizace
Prosím pomoc - klimatizace
Vloni se nepodařilo zjistit, kudy mi uteče komplet chladivo během 14ti dní.
Teď na jaře se ukázalo, že se nejspíš jedná o únik na chladiči.
Dovolil bych si popsat, jak to vypadá (foto nemám), takže děkuji za schovívavost:
Chladič má na levé straně (z pohledu jízdy) takovou svislou válcovou část, která je nahoře ukončena černou plastovou krytkou, která se dá odšroubovat. Pod ní se ukázl jakýsi zkrystalizovaný zelený sajrajt (chladivo??), chladič (ty válcová část) je v místech od té krytky dolů jakoby mastný.
Takže v servisu řekli "výměna chladiče".
Prosím o radu/pomoc, zda se toto nedá nějak opravit bez nutnosti vysolit cca 11.000 (-20% sleva) za nový chladič (jen materiál, práci nevím...).
Dík všem za rady!!!
EDIT: Kua, jak je možný, že zde http://www.magmar.cz/shop/index.php?mai ... 20a&page=1 mají chladiče za 2-3 tisíce??? Může mi někdo poradit, který by měl pasovat pro Zafira Z18XE '03?? Maji tam 2 co by odpovídaly, ale obrázek mi moc nesedí :-/
Teď na jaře se ukázalo, že se nejspíš jedná o únik na chladiči.
Dovolil bych si popsat, jak to vypadá (foto nemám), takže děkuji za schovívavost:
Chladič má na levé straně (z pohledu jízdy) takovou svislou válcovou část, která je nahoře ukončena černou plastovou krytkou, která se dá odšroubovat. Pod ní se ukázl jakýsi zkrystalizovaný zelený sajrajt (chladivo??), chladič (ty válcová část) je v místech od té krytky dolů jakoby mastný.
Takže v servisu řekli "výměna chladiče".
Prosím o radu/pomoc, zda se toto nedá nějak opravit bez nutnosti vysolit cca 11.000 (-20% sleva) za nový chladič (jen materiál, práci nevím...).
Dík všem za rady!!!
EDIT: Kua, jak je možný, že zde http://www.magmar.cz/shop/index.php?mai ... 20a&page=1 mají chladiče za 2-3 tisíce??? Může mi někdo poradit, který by měl pasovat pro Zafira Z18XE '03?? Maji tam 2 co by odpovídaly, ale obrázek mi moc nesedí :-/
Naposledy upravil(a) zdenekp dne 27 dub 2009, 14:34, celkem upraveno 1 x.
Zafira Z18XE '03 saturn blue
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím pomoc - klimatizace
da sa to zavarit len treba zistit kde to presne unika
A může mi někdo říct, co to tam je za tu plastovou krytku? Když se odšroubuje, nedá se už nikam dál, nic se neuvolní... Na co to je? Připadá mi, jako by pod tím bylo něco zalisovaný. Co kdyby se to tam celý zavařilo a ten plast se tam nedal?? Blbý??
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
podle mě jsou to chladiče vody a ne klima a ty ceny? je to náhradní výrobce=neoriginalzdenekp píše:...EDIT: Kua, jak je možný, že zde http://www.magmar.cz/shop/index.php?mai ... 20a&page=1 mají chladiče za 2-3 tisíce??? Může mi někdo poradit, který by měl pasovat pro Zafira Z18XE '03?? Maji tam 2 co by odpovídaly, ale obrázek mi moc nesedí :-/
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Prosím vás, existuje tu někdo, kdo ví o co jde v případě toho "dehydrátoru"??
Nafotil jsem to, podle mě je to "cosi" uvnitř toho válce, jistí to jakási ségrovka pod tou plastovou černou krytkou, kterou lze odšroubovat. Snad by se to pod tím dalo nějak přetěsnit, když by se oddělala ségrovka, nevíte někdo??
Nechce se mi vyhazovat peníze za nový chladič, pokud by se to dalo vyřešit takto...
Samotný chladič děravý asi není, nikde není ani flíček, ani pod UV světlem.
Je tu někdo (Brno), kdo by to zvládl/pokusil se utěsnit (a už to měl někdy rozdělané)? RomanK??
Ještě dodatek: nevím, zda má ta krytka nějakou speciální funkci, ale je na ní a na tom válci značka žlutou barvou (jakoby "pojistka" nebo "kontrolka" zda to bylo podoleno/odšroubováno).
Nafotil jsem to, podle mě je to "cosi" uvnitř toho válce, jistí to jakási ségrovka pod tou plastovou černou krytkou, kterou lze odšroubovat. Snad by se to pod tím dalo nějak přetěsnit, když by se oddělala ségrovka, nevíte někdo??
Nechce se mi vyhazovat peníze za nový chladič, pokud by se to dalo vyřešit takto...
Samotný chladič děravý asi není, nikde není ani flíček, ani pod UV světlem.
Je tu někdo (Brno), kdo by to zvládl/pokusil se utěsnit (a už to měl někdy rozdělané)? RomanK??
Ještě dodatek: nevím, zda má ta krytka nějakou speciální funkci, ale je na ní a na tom válci značka žlutou barvou (jakoby "pojistka" nebo "kontrolka" zda to bylo podoleno/odšroubováno).
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Po mnohaletých zkušenostech s opravami klimatizací ti zodpovědně mohu sdělit,že toto nelze již zodpovědně zatěsnit.
No to je slovo do pranice, bohužel.
Tak ale když máš ty dlouholeté zkušenosti, nemůžeš mi prozradit, co je v rom válci pod tou plastovou krytkou, co se vyndá ven, když se odstraní ta ségrovka?? Tam je ASI něco nasunutý a je tam ASI nějaký těsnění, ne? Snad to není Al na Al...??
Tak ale když máš ty dlouholeté zkušenosti, nemůžeš mi prozradit, co je v rom válci pod tou plastovou krytkou, co se vyndá ven, když se odstraní ta ségrovka?? Tam je ASI něco nasunutý a je tam ASI nějaký těsnění, ne? Snad to není Al na Al...??
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jsou tam dva o kroužky a v jejich místě zcela vyžrané drážky v tom válci.Nové o kroužky tam vydrží tak 2měsíce a pak je zase plyn fuč.
Ještě dotaz...
Je nějaký ověřený kvalitativní rozdíl mezichladičem, který nabízí Opel za cca 11.000 a náhradou z webu za podstatně nižší cenu?
Je nějaký ověřený kvalitativní rozdíl mezichladičem, který nabízí Opel za cca 11.000 a náhradou z webu za podstatně nižší cenu?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Mám ty zkušenosti,že druhovýroba je bez sušiče a elektronického čidla.Origo je včetně těchto dílů.Pak ještě druhovýrobní mají jednu neřest a to že mají nesprávně udělaný zápich pro těsnění k sušiči a pak tudy uniká plyn.Sušič bys měl dát vždy nový s chladičem a čidlo tam v origu je ,aby se předešlo reklamacím.Jen čidlo stojí myslím cca2800,-.
-
- Kontaktovat uživatele:
jedu si jedu, pohoda chládeček, najednou PŠOUK a za autem voňavej dým klima začla divně vrnět.
Zastavim, jdu do motoru a celej zchlejstanej takovou žlutozelenou "vodou"
Tákže, klima je v hajzlu, ale kde to mohlo prdnout? trubka? chlaďák nebo jsou nějaký záchytný body který prvně kontrolovat?
A hned říkám že do perníků teď nepojedu ani to nebudu opravovat, nejsou bizi, za pár dní mizim na dofču a nedám dva litry do klimy, ale nepokur*** se něco než to opravíme?
Zastavim, jdu do motoru a celej zchlejstanej takovou žlutozelenou "vodou"
Tákže, klima je v hajzlu, ale kde to mohlo prdnout? trubka? chlaďák nebo jsou nějaký záchytný body který prvně kontrolovat?
A hned říkám že do perníků teď nepojedu ani to nebudu opravovat, nejsou bizi, za pár dní mizim na dofču a nedám dva litry do klimy, ale nepokur*** se něco než to opravíme?
Nejsem znalec (přestože jsem už do klimy narval (po výměně chladiče) cca 16 klacků), ale pokud se někde "jen" udělala díra a uteklo médium, nic se do opravy nepokazí. Kompresor se vůbec nerozjede.
Edit: nic se nepokazí v souvislosti s tou klimou
Edit: nic se nepokazí v souvislosti s tou klimou
Ňamko, pokud ti jen vyfoukla nápň, tak ti další problém na klimě nehrozí. Bez tlaku se kompresor nesepne. Přesně jak napsal zdenekp.
END
-
- Kontaktovat uživatele:
no a kde se mohla stát chyba? nikde jsem díru nenašel
ptám se v souvislosticeny opravy, v červnu mě to asi nemine abych v létě neumřel, už jsme si na ní zvykl
ptám se v souvislosticeny opravy, v červnu mě to asi nemine abych v létě neumřel, už jsme si na ní zvykl