Spotřeba oleje u 16V motorů
Spotřeba oleje u 16V motorů
Čus chtel jsem se zeptat, jestli nemá nekdo zkušenosti se spotřebou aleje u 16v, dik
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz
- Reklama
Tak to je různý, záleží na jakej motor narazíš, některej si vezme decku nebo dvě na 10 000 a jinej litr na 3 000 km.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Mi to třeba nežere olej skoro vůbec...asi nějaká haluz..
Naposledy upravil(a) Salám dne 25 črc 2006, 13:11, celkem upraveno 1 x.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Já jsem to zatím nija nesledoval, ale kamarád ma 1,816V F a docela dost často dolíva olej, tak jsem se chtěl zeptat jesli to je u všech 16V nebo je to individualní , ale koukám že je to tak nějak normální.
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz
no já mám pocit,že právě 1.8 16V jsou právě v pohodě,jestli mu to bere olej,tak to bude něčím jiným,tou zvýšenou spotřebou oleje totiž trpí hlavně,nebo tedy jen ty 1.6 X16XEL,mají to uvedené již od výrobce,někomu to bere víc,někomu mín,někomu jen to co je třeba při chodu motoru,každý motor si vezme olej,ale měl by klesnou do výměny pouze k hranici spodní rysky,ten kdo tvrdí že mu motor nevezme ani kapku oleje kecá,ale to hlavní já mám 1.6 X16XEL,no a má zvýšenou spotřebu,né extrémně ale bere olej,na výměnu v intervalu 15 tisíc by to bylo dva litry oleje,jsou ale i horší,tady u nás třeba soused,ono záleží na co narazíš,ten můj motor je v autě z konce roku 98,ale již modelová řada 99,a ten motor co mám já jsem viděl v posledním efku,byl v naší podnikové autodílně,vše mněl stejné,efko z roku 98 a bral mu taky olej,to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.
no tak to je přece jasný že nebudou kvůli novýmu modelu vymejšlet jinej motor, to je běžná praxe, třeba motor 1.6 8V se dával už do kadetůpepca píše:...to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
ale to jo to souhlasím,jen chci říct,že holt do prvních géček frkli motor který na efku asi pořádně nevychytali,ten chlap co tam s ním tehdy přijel,tak byl zjištovat co by bylo nejlepší,a když tam v dílně na kanále viděl moje géčko se stejným motorem,tak se právě divil,že i můj motor tedy stejný ale v géčku,ještě taky bere olej,se domníval,že to bude již holt nějak vychytaný,holt přelomový rok,řada,nevím ani sám,jestli ty mladší géčka už jsou s tímto motorem na tom líp.Vojta píše:no tak to je přece jasný že nebudou kvůli novýmu modelu vymejšlet jinej motor, to je běžná praxe, třeba motor 1.6 8V se dával už do kadetůpepca píše:...to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.
Tak jsem natočil 3500 km amusel jsem dolít tak cca 0,75 l oleje , jeste jsem se chtel zeptat (sice vím že už se to někde řešilo) ale co tam lejete za olej ja mam od kamose 10W-40 od CATERPILARU a zatim dobrý.
ono když ten motor je ve 4 modelovejch řadách, má kostrukční nedostatky tak neni moc co vychytávat .... leda pracovat na lepšim a toho ste se dočkali až v roce 2000..pepca píše:ale to jo to souhlasím,jen chci říct,že holt do prvních géček frkli motor který na efku asi pořádně nevychytali:Vojta píše:no tak to je přece jasný že nebudou kvůli novýmu modelu vymejšlet jinej motor, to je běžná praxe, třeba motor 1.6 8V se dával už do kadetůpepca píše:...to moje géčko asi dostávalo v té době motor co se dával do posledních efek,zatím to tak vypadá.
btw. od roku 98-2000 prošly všechny modelové řady opelu generační výměnou nebo modernizací
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
nechci se hádat,ted jsem koukal do moudrý knihy,u toho mojeho X16XEL,je udávaná 0.6litrů na 1000kmmanli2 píše:když si vezmeš že opel udává spotřebu 1l na 1000 km tak 0,75 l na 3.500 km je moc hezký číslo.....Sršeň píše:No ja som včera dojazdil 5.000 km po výmene oleja a olej je stále na hornej ryske. Dávam CASTROL 10W 40. Ale 0,75 l na 3.500 km je myslím naozaj dosť.
- Princ William
olej
no ja som najazdil tiez asi 5000 km po vymene oleja a uz sa hlasi - check oil level - neskontrooval som to, ale bude to asi na 3 dieliku z 5
no takze, 7000km po vyemene oleja, si moj Z14XE vypytal 0,5 litra
no takze, 7000km po vyemene oleja, si moj Z14XE vypytal 0,5 litra
Astra G Comfort Z14XE