Termostat
- Reklama
Termostat Zafira 2,0DTI16V
...tak panové! Dnes so absolvoval vymenu termostatu na svojej Zafire.Výmena v neautoriz.servise i s prácou/menil sa jedine cely aj s kolenom/- 2.500Skk....je to trochu dost,ale ta parada pri nahreve motora a rychlom kurení je na nezaplatenie .....hlavne ked nam teraz začina mrznuť
Ahoj ahoj... Neviem kam pridať svoj dotaz, tak to čapnem sem... Počul som taký fám, že vraj TDI motory majú elektrický ohrev motora - nejaké žhaviče ktoré ohrievajú vodu v motori dokial motor nemá prevádzkovú teplotu. Má niečo také aj ASTRA? Alebo je to nezmysel? - aj keď túto info mám z pomerne dvôverihodného zdroja.
- čital som tu o ohreve hadice za termostatom - mne sa hreje ale nemôže to byť len prestupom tepla?, lebo chladič v mieste vstupu hadice je studený? Motor 2.0Di sa mi zohreje po cca 10-15 km... točím ho do cca 2000ot/min.
- čital som tu o ohreve hadice za termostatom - mne sa hreje ale nemôže to byť len prestupom tepla?, lebo chladič v mieste vstupu hadice je studený? Motor 2.0Di sa mi zohreje po cca 10-15 km... točím ho do cca 2000ot/min.
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.
U mňa je to podobné, akurát že kým mám zapnuté kúrenie (čo mám ráno cestou do práce stále-20km) sa ručička neodlepí vôbec. Keď ho vypnem teplota sa zdvihne na normál (cca85°C), ale keď zapnem kúrenie zase letí až na nulu. Do práce jazdím po dialnici. Ručička sa zdvihne aj zo zapnutým kúrením len pri posúvaní v mestskej zápche. Vnútro termostatu som menil minulú zimu. Myslíte že aj takto je to ešte normálne?wizyy píše:Ahoj, dneska jsem si bohuzel taky vsimnul, ze se mi teplota drzi na 85 (kdyz mam vypli topeni), ale jakmilo topeni zapnu a jedu na rychlost tak zacne klesat. Tak co, je to termostat nebo ne? Dik za radu
Neviem...ale normalne to neni...Ja som menil termostat komplet aj s tou vlozkou..stal ma 1800sk a kurit mozem kolko chcem, a teplota sa drzi ked robim co chcem od 88 do 92 stupnov stale...a to mozem mat zapate kurenie od zaciatku jazdy na plne...kuri to asi po dvoch kilometroch.Ked si menil iba samotnu vlozku, tak moze to byt aj tym, ze to sedlo na tej prirube kam ta vlozka dosada je uz vydrate...to bol moj pripad - cize samotna vlozka by mi nepomohla.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Ked som sa na to pytal v opli povedali, ze je to pri motore 2.0DTi bezny jav, ale stale sa mi nezda aby som nemal teplotu odlepenu po prejazdenych 30 km a ked sa aj zohreje za chvilu spadne dole. Minulu zimu som menil len vlozku, ale to vraj neponmoze, teraz vymenim cely termostat, tak uvidim....inak aku mate spotrebu. Ja sa uz splham na 7.5 litra nafty, co je hodne. Jazdim sice kratke trasy ale aj tak...
- wizyy
- Kontaktovat uživatele:
Tak to u me takhle neni, kdyz jedu, tak i s topenim mam teplotu tak do 10km, teplo fouka asi po 2...ale jakmile stojim nebo jedu bez plynu, tak teplota zacne pomalicku klesat.Chavron píše:Ked som sa na to pytal v opli povedali, ze je to pri motore 2.0DTi bezny jav, ale stale sa mi nezda aby som nemal teplotu odlepenu po prejazdenych 30 km a ked sa aj zohreje za chvilu spadne dole. Minulu zimu som menil len vlozku, ale to vraj neponmoze, teraz vymenim cely termostat, tak uvidim....inak aku mate spotrebu. Ja sa uz splham na 7.5 litra nafty, co je hodne. Jazdim sice kratke trasy ale aj tak...
sak si vymontujte tie termostaty, pozrite na tu prirubu ci neni zodrata..videt to volnym okom....a termostatovu vlozku vyskusajte vo vriacej vode...navod na to je v knihe AKO NA TO......ja som to spravil presne tak.....
Vlozku v starom termostate som mal dobru....len tak priruba sa proste obcas zodere....a ked nie..tak sa prisekne vlozka...a potom to je stale pootvorene...
Vlozku v starom termostate som mal dobru....len tak priruba sa proste obcas zodere....a ked nie..tak sa prisekne vlozka...a potom to je stale pootvorene...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Termostat Zafira 2,0DTI16V
dá se na Zafiře (1.8 16V, Z18XE) vyměnit jenom termostat nebo se to musí vyměnit celé vč. toho potrubí?tenor píše:...tak panové! Dnes so absolvoval vymenu termostatu na svojej Zafire.Výmena v neautoriz.servise i s prácou/menil sa jedine cely aj s kolenom/- 2.500Skk....je to trochu dost,ale ta parada pri nahreve motora a rychlom kurení je na nezaplatenie .....hlavne ked nam teraz začina mrznuť
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Re: Termostat
Tiež doporučujem meniť celý. Vymenil som len vložku a necelý rok nato som musel meniť celé teleso...