Úprava hlavy motoru...(hlava motoru)
Re: Hlava motoru...
Ty štrado na kolik te to vyslo teda ze vsum vsudy ?? taky otom uvazuju nekdy do budoucna a mozan byhc tam soupnul i turbo ale to se uvidipodle financi a co by se vsechno muselo udelat
- Reklama
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Díky za pochvalné hodnocení!!!Poprvé jsem dal za komplet těsnění kolem hlavy a pod ní na 3660,- a ted další 2400,-
taky jsem dost peněz ušetřil vlastní prací-demontáž a montáž.
Jo dvanácka je menší a asi i lehčí,ale celej motor bych ven nerval,to by byl vopruz-litinovej blok a vše odpojovat,kočku nemám na motory a takhle to šlo samo,po vyndání hlavy je ten zbytek motoru směšnej,ale hlavu jsem sotva nesl sám,z auta a na auto šla ve dvou!
Přemýšlím s kamarádem,že si někde koupíme starší dílenskej zvedák,dost by se hodil a spoustu práce by ulehčil a né pořád jen hevírek,špalky a kozičky-zbytečné zdržování a pak když ček něco dělá,tak musí stejně ležet pod autem,nebo vedle něj sedět a krčit se.COčko máme,kompresor už taky,Wap taky,pistole na stříkání autolaků,dutin a podvozků taky a vercajk už taky slušnej,takže to jde dobře,co nemám,tak vím kam se obrátit s prosíkem o zapůjčení.Jinak máme mraky známých odborníků na různé opravy,výmysly a rady...
taky jsem dost peněz ušetřil vlastní prací-demontáž a montáž.
Jo dvanácka je menší a asi i lehčí,ale celej motor bych ven nerval,to by byl vopruz-litinovej blok a vše odpojovat,kočku nemám na motory a takhle to šlo samo,po vyndání hlavy je ten zbytek motoru směšnej,ale hlavu jsem sotva nesl sám,z auta a na auto šla ve dvou!
Přemýšlím s kamarádem,že si někde koupíme starší dílenskej zvedák,dost by se hodil a spoustu práce by ulehčil a né pořád jen hevírek,špalky a kozičky-zbytečné zdržování a pak když ček něco dělá,tak musí stejně ležet pod autem,nebo vedle něj sedět a krčit se.COčko máme,kompresor už taky,Wap taky,pistole na stříkání autolaků,dutin a podvozků taky a vercajk už taky slušnej,takže to jde dobře,co nemám,tak vím kam se obrátit s prosíkem o zapůjčení.Jinak máme mraky známých odborníků na různé opravy,výmysly a rady...
Naposledy upravil(a) Štráda dne 12 čer 2009, 09:18, celkem upraveno 1 x.
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úprava hlavy a GO motoru...(hlava motoru)
Ještě dodatek,v poslední době mi šlo trošku stuha řazení a dát jedničku při pojížďkách a rychlosti cca 20km/h,nedávno jsem měl sundanej potah šaltky a koukal jsem,že ten silovnovej mechanizmus je už suchej,pač vazelína od výroby už byla všude,jen né tam,kde má být.Komplet jsem to promazal a o piclík lepší.Ted jak byla hlava venku,tak bylo krásně vidět na řadící mechanizmus od kabiny až po převodovku,tak jsem to vše promazal(celý mechanizmus a kloubky) a ted to řadí jako nové,úplně balada řadit!!!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Tak z toho som hotový. Ty sa s tým autom hraješ ako s detskou hračkou.
Si frajer...
Si frajer...
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Díky!Co mám dělat,nebudu platit mechanika a udělám si vše podstivě a sám-pak si toho i člověk víc váží a aspoň se něco naučí.Poprvé se mi do toho taky moc nechtělo,ale je to hotovo a já velice spokojen.Fakt na tom nic neni,největší strach jsem měl z té elektroniky-ale je to brnkačka!!!Pak jak budou vypadat písty a kroužky,taky pohoda!Ale nejvěší strah mám u povolování a utahování hlavy,ty šrouby skřípou jak prase,když se natahujou utahováním.Díly si kupuju taky sám,jak jsem psal...Na astře už si většinu věcí dělám sám,brzdy,čepy,motor,ramena,tlumiče,axiální táhla řízení,výfuk a i doplňky si montuju sám....
Jinak k věci a spotřebě oleje,už mám najeto zatím 200km od montáže new kroužků,předtím už jsem měl dávno suchou měrku oleje a ted neubil ani mm,jsem zatím štastnej!!!Motor má úplňě jinej zvuk,ted je krásně svižnej,tichounkej,neškube,krásně se točí,volnoběh drží bez kolísání otáček-prostě si mlaská jako novej....
Jinak k věci a spotřebě oleje,už mám najeto zatím 200km od montáže new kroužků,předtím už jsem měl dávno suchou měrku oleje a ted neubil ani mm,jsem zatím štastnej!!!Motor má úplňě jinej zvuk,ted je krásně svižnej,tichounkej,neškube,krásně se točí,volnoběh drží bez kolísání otáček-prostě si mlaská jako novej....
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Super..A daval si kruzky klasicke, alebo tie masivnejsie...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Dával jsem STD(standardní rozměr) od Goetze,stáré si očistím a nechám si je na památku!
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
No som zvedavy nakolko zredukujes spotrebu oleja....
Ak pojde riadne dolu, zacnem nad tym aj ja uvazovat..
Momentovy kluc si kupoval, alebo si poziciavas.
Ak pojde riadne dolu, zacnem nad tym aj ja uvazovat..
Momentovy kluc si kupoval, alebo si poziciavas.
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Doufám,že půjde dolu na těch max 1-1,5l pře výměnou!Momenťák si půjčuju,mám jen extra velký na ty velké ořechy(na náboje atd,spíš je to tak na náklaďáky),je zbytečné si ho kupovat,máme ho v práci na rozvaděče,pač tam už se taky veškeré třmeny atd utahuje na moment.Já jsem si jen koupil 4 potřebné oříšky Torx na golu od Fortum a svíčák(600,- komplet),zbytek torx nástavců mám a na menší torxy,které nejsou tak utažené,tak používám normal malou golu,pasuje na ně většinou 8 oříšek malé goly,nebo ty půlcoulové(je to v nějakém americkém měřítku,či co).
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
HE 1-1,5L ??? To jako na kolik kilometrů? Já vyměňuju olej jednou ročně a kolik ho tam naleju, tolik ho za rok vypustím...
Ziadne auto nema nulovu spotrebu oleja....Aj ked minimalnu ale mas.
Člověče Štrádo jak jsi přišel k takovýmto cenám? Trošičku jsem se poinformoval a tyhle ceny fakt nechápu? Kdyžtak klidně i SZ. Dík.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
No jasně ale v řádech litrů? To bych čekal tak u nějaké zemědělské nebo vojenské techniky a né že se projedu někam dál a budu sebou tahat v kufru kanistr oleje... Už jsem tady na fóru teď pohledal a vidím že fakt některé motory tolik žerou, zlatá moje X14XE... Poslední interval jsem celkem prošvihl (20.000km) a úbytek prakticky nulový...
Kolko mas na svojej X14XE nabehanych?Mne trocha zere.....Teda trocha zacala viacej....Som po 5000km dolieval liter oleja...nie naraz...ale tak to ca vychadza. A aky davas olej?