Voda v prostoru svíčky

brhy
Kontaktovat uživatele:

Re: Voda v prostoru svíčky

Příspěvek od brhy » 07 čer 2009, 13:07

peet ma pravdu ja som do svojej astricky dal uzh 200.000 a zato co som kupil astru som uz mohol mat aj daco insie ale hold isiel som touto cestou

Reklama

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 07 čer 2009, 15:36

No když příjde řada na to,aby jste za svého mazlíka dali nějakou tu korunku,tak většina z nás jí dá.Je to,jako když někdo má třeba nemocného pejska.Taky dá nějakou tu korunku,aby byl zdravý a jako s tím autem on se vám po čase odvděčí.Jak říkám,když jí miluješ není co řešit.Mě čeká lakování pravé strany,jelikož ten týpek,co to měl přede mnou to asi někde sjel a pak to neodborně opravil a ono to začlo kvést.Se těším až můj miláček bude zase vypadat k světu.
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 07 čer 2009, 16:39

Omlouvám se, že jsem se k tomuto nevyjádřil dřív, ale teda aspoň teď.
Z toho co jsem si tu vyčetl bych k tomu mohl říct (napsat) asi toto:
Pokud dojde k nějaké nějaké situaci vedoucí k reklamaci z důvodu vady výrobku, řídí se kupující Občanským zákoníkem § 588 - 611, pokud prodává zboží jako podnikatel v rámci své podnikatelské činnosti tak dále platí také § 612 - 627
Pro začáteknám stačí tento § :
§ 599
(1) Vady musí kupující uplatnit u prodávajícího bez zbytečného odkladu. Práva z odpovědnosti za vady se může kupující domáhat u soudu, jen jestliže vady vytkl nejpozději do šesti měsíců, jde-li o vady krmiv, do tří týdnů a jde-li o vady zvířat, do šesti týdnů po převzetí věci.
(2) Právo na náhradu nutných nákladů může kupující uplatnit u soudu, jen jestliže náklady prodávajícímu oznámí ve lhůtě uvedené v odstavci 1.

Z něho vyplývá, že reklamace musí být uplatněna do 6-ti měsíců u prodávajícího.
Velmi důležité je však vědět, Kdo je tím PRODÁVAJÍCÍm!!!! (ne vždy autobazar). To zjistíš z kupní smlouvy. Pokud je výslovně uveden jako "prodávající" autobazar, tak je je nutné uplatňovat záruku výhradně u něj. Pokud je však jako "prodávající" uveden někdo jiný např. předešlý vlastník vozidla dle velkého TP (může být zapsaný jen v odhlášce) a autobazar je pouze "zprostředkovatel" nebo "zástupce" tak zodpovědnost za vadu autobazar NEMÁ. Nevím jak je to v tomto případě. Každopádně pokud je autobazar solidní, tak bude kupujícímu nápomocen např. zajistit kontakt na kupujícího (nevím zda to je jeho povinností, ale etickou určitě).
Tak to je provní krok. Známe "prodávajícího".
Teď je nutné uplatnit u prodávajícího reklamaci. Pokud se dohodnete tak jsou v podstatě dvě možnosti. vada je opravitelná - prodávající poskytne slevu na vadu nebo prodávající vadu odstraní na své náklady. pokud je vada neopravitelná - máte právo na odstoupení od smlouvy a vrácení celé částky.
Horší to je pokud se s prodávajícím nedomluvíte. Pak to "smrdí" soudem. Opravu bych v tomto případě svěřil pouze autorizovanému servisu, která by mohl vypracovat nějakou zprávu o vadě. Ale ještě před tím bych požádal soudního znalce o vypracování znaleckého posudku nebo se snějakým předběžně poradil, např. o způsobu opravy, tak aby si to mohl prohlédnout rozebrané. je to z toho důvodu abyto u soudu mělo nějakou váhu. Vím, že se tady dostáváme do cenových relací v tísících a možná i desítkách tisíc korun, ale pokud jste si jistí chybou a odpovědností prodejce, tak Vám stejně pro soud nic jinýho nezbývá. Bohužel oprava vedle u kamaráda v garáži nebo tady na foru (sic by byl sebešikovnější a takových lidí tady na foru je více) nebude mít žádnou váhu u soudu a opravdu může vést ke ztrátě záruky.

Popsal jsem to jen obecně a hodně osekaně. Je kolem toho ještě spousta na první pohled ptákovin, ale to už je pak potřeba brát ke každýmu případu individuálně.
Tak hodně štěstí a dej vědět co a jak a klidně se zeptej. Když ti budu moct tak rád poradím.

PS: nejedná se náhodou o Štěpánek Auto z Kladna???
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

salimun

Voda v prostoru svíčky

Příspěvek od salimun » 07 čer 2009, 17:32

Děkuju za radu. Už tak nějak mi bylo řečeno v servisu jak postupovat. Ano je to Štěpánek z Kladna. Auto je na opravě ve servisu a ne v žádné garáži. Po prozkoumání hlavy není nikde viditelné, že by už byla opravovaná, vařená. Asi praskla kvůli tomu,že v tom místě byl hliník porézní nebo bublinka. Takže si stejně myslím, bych soudem nic nezískal jen naopak ztratil. Už jsem se s tím nějak smířil, že to bude stát tolik peněz.
Opel Astra coupé Bertone 2.2i

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 07 čer 2009, 20:44

sice ten autobazar vůbec neznám, ale na netu jsem objevil tohle :arrow: http://recenze-autobazaru.cz/autobazar-stepanek-auto-57
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

salimun

Voda v prostoru svíčky

Příspěvek od salimun » 07 čer 2009, 21:36

Nechci kazit iluze, ale všude to bude stejné a všechny autobazary stejné. Nejlepší je staré auto vůbec nekoupit
Naposledy upravil(a) salimun dne 08 čer 2009, 07:31, celkem upraveno 1 x.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 08 čer 2009, 01:14

Já ti povím,mé dojmy a super zkušenosti s bazarem!První auto jsem si koupil Astru F 1.6i,po starší paní,krásná,zachovalá a dokonce byla za stejného města,jako já.Astra měla údajně mít vyvyření prahy,já viděl krásně stříklé prahy bodíkem(gumoasfalt na podvozky),tak jsem tomu nevěnoval pozornost a nenapadlo mě do toho nějak píchat šroubovákem atd,po tom incidentu,co se m stal tenkrát na jaře,tak jsem vytáhl z vyhořelé garáže ohořelou kastly,že jí dám do šrotu,převrátil jsem jí na bok a co tam nebylo,schnilé prahy vystříkané PU pěnou.Jinak astra makala super.Po incidentu jsem se rozhodl si koupit další auto a padla mi do oka tadle Astrule,co mám.Byla za 149000,- na origo alu a k tomu sada plechů se zim pneu a origo poklice.Serviska nebyla a klasická řeč bazarníka:první majitel,z německa a nebouraná,na tachometru 124...tis najeto.Hned mi dali slevu na 145000,- dal jsem zkušební jízdu cca 15min,celej vyplesklej,jak to pěkně jede.Zaplatil a odjel dom s autem.Doma jsem zjistil,že je křivé opěradlo u řidičovo sedačky,při zkušebce jsem to ani nepostřehl,tak jsem tam nakmital a řekli mi,že mi jí nechaj opravit,tak auto k čalouníkovi,který opravil sedačku chtěl za to 1600,- oni,že půlku zaplatí a půlku,že já.Táta jim udělal vyrvál,tak to zaplatili celé!Cca po 14 dnech vlastnictví auta,jsem se nějak šmrdolil kolem motoru(otíral prach a prohlížel) a našel jsem pod posilovačem na jedné hadici celkem zapadlej štítek od oleje už opuchřelej a tam bylo německy napsáno:další výměna oleje 245000km,tak jsem s otcem opět nakmital do bazaru,opět bordel a nabídli mi,že buď jí hned odkoupí zpět za stejnou cenu,co jsem jim dal,ale já už měl na autě(jiná kola,sport filtr atd) a autí se mi moc líbilo a byl jsem sním spokojen,tak mi vrátili aspoň 15000,- já hned nechal udělat rozvody,olej a přední brzdy.Auto mám už přes 5 let,bez jediného problému(krom standardních výměn-čepy,brzdy atd)a to mám najeto přes cca 300 000km.Takže já už auto z bazaru nechci,to si radši najdu někde pěkný inzerát,buď u nás,nebo v NDR a dotáhnu si ho.Stejně plánuju,že pokud budu měnit někdy auto,tak asi funglovku a nejspíš opet Oplíka...
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

peet100

Příspěvek od peet100 » 08 čer 2009, 08:08

Ja by som z bazaru nikdy nekupil prave kvoli takymto prihodam. Ja som kupil svoju astru normalne na inzerat o dpovodneho majitela a s nim som sa pekne dohodol. Auto som poriadne vyskusal, prekutral podvozok a vsetko ostatne a nasledne kupil. Ako bonbonik je ze ten chalpik sa mi priznal pri podpise zmluvy ze je policajt a ze s mojou SPZ by ma nemali zastavovat policajti a div sa svete odkedy som kupil auto (skoro uz 2 roky) zatial ziadna bezna kontrola, vzdy ma policajti nechavaju.. :) Ale chcel som povedat ze auta uz kupujem jedine od sukromnej osoby, nie z bazaru.. Do bazaru daju ludia vacsinou auta preto lebo nechcu byt konfrontovani z buducimi majitelmi. Ked to predava sukromnik tak je jasne ze povacsine sa nema coho bat..
1.6 16V 74KW HB 5dv.

salimun

Voda v prostoru svíčky

Příspěvek od salimun » 08 čer 2009, 15:21

Stalo se to nejhoší co mohlo. Hlava je prasklá na takovém místě, že ji nelze opravit. Potřeboval bych pomoct kde sehnat hlavu na můj motor. Nová nepřichází k úvahu.Nevíte někdo?

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 08 čer 2009, 15:23

Kamo, tak to mi je luto...Ale tychto motorov neni az tak moc.....Budes to mat tazke. :cry:
Radesj to cele auto vrat spet do bazaru a kup druhe.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999

salimun

Voda v prostoru svíčky

Příspěvek od salimun » 08 čer 2009, 15:28

Jen velice těžko vyjádřit co momentálně prožívám. Už mi bohužel bylo řečeno, že těch motorů je velmi málo.

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 08 čer 2009, 15:31

Daj to auto do povodneho stavu, zober si tie kolesa co si tam dal, a vsetky veci, a vrat im ho spet. Vazne, to bude asi najlepsie. Pre teba hlavne najlacnejsie a najrychlejsie riesenie

brhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brhy » 08 čer 2009, 15:39

tak to vrat okamzite a nemysli na novu hlavu si sa zblaznil toto je skoda skryta a neinformovali ta o tom takze pekne chod do bazaru a nech ti daju peniaze

salimun

Voda v prostoru svíčky

Příspěvek od salimun » 08 čer 2009, 15:49

Po konzultaci se servisem se nejedná o skrytou závadu,ale o únavu materiálu. Že u těchto motorů je to normální.

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 08 čer 2009, 15:54

To je kravina, toto sa chcu vyhnut vrateniu penazi..... :o
Treba tam prist z bezkrkym a spravit bububu....... 8)

Odpovědět