Termostat
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Termostat
je fakt, že záleží na výrobci, já jsem kupoval origo Behr a u toho se samostatně vyměnit vložka nedá
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Reklama
Tak jsem termostat o víkendu vymenil a i když je na něm vyraženo 92st., otevírá při 87,alespon co ukazuje budík... No,ale pořád je to lepší jak ten starej co byl stále otevřenej,takže spokojenost Jo a termostat co jsem z mého motoru vyndal byl BEHR s vyraženým logem GM,takže originál a přesto tam ta vložka LZE vyměnit. Asi je to holt kus od kusu..
Opel Zafira 1,8 16V (2003) 92kW Z18XE
hele chlapy když mám vyndanej ten hliníkovej díl s termostatem a zkusim do něj fouknout ,samozřejmě zacpu tu malou odbočku na menší hadičku profouknu ho nebo ne ,protože když jsem to zkusil tak někde mírně profukuje
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
Zdar, tak jsem si prošel povidani o termostatech ale nenašel to, co mě tiži. Koupil jsem na astru 1,7 DTI (od r.2000) termostat, že ho dneska budu měnit. No a čumim že vubec nedosedne do sedla. Když jsem to přeměřil šuplerou, tak v tělisku je vzdalenost od osazeni u přiruby po sedlo nějakych 47mm a termostat ma 37mm. Přitom je to i podle čisla dilu ten spravny, ktery tam ma byt (206 710 885 od hans pries) ledažeby tam byl nějaky exoticky domeček. K termostatu jsem navic lezl přes dva a ne tři šrouby. Tak jsem z teho nějake zmatene. Napada vas něco k temu ?
Otázka je, co je mírně. Mě šel taky opravdu jen "mírně" profouknout a teplota lezla jen když jsem stál...Novej pak nešel profouknout vůbec. Zaleží co ti to dělá za chodu.beran píše:hele chlapy když mám vyndanej ten hliníkovej díl s termostatem a zkusim do něj fouknout ,samozřejmě zacpu tu malou odbočku na menší hadičku profouknu ho nebo ne ,protože když jsem to zkusil tak někde mírně profukuje
Různý domečky pro oplácký motory nalezneš třeba ZDE tak na to mrkni. Jsou pod chladičema a zbytek na druhý straně...Pan-zer píše:Zdar, tak jsem si prošel povidani o termostatech ale nenašel to, co mě tiži. Koupil jsem na astru 1,7 DTI (od r.2000) termostat, že ho dneska budu měnit. No a čumim že vubec nedosedne do sedla. Když jsem to přeměřil šuplerou, tak v tělisku je vzdalenost od osazeni u přiruby po sedlo nějakych 47mm a termostat ma 37mm. Přitom je to i podle čisla dilu ten spravny, ktery tam ma byt (206 710 885 od hans pries) ledažeby tam byl nějaky exoticky domeček. K termostatu jsem navic lezl přes dva a ne tři šrouby. Tak jsem z teho nějake zmatene. Napada vas něco k temu ?
Opel Zafira 1,8 16V (2003) 92kW Z18XE
Ahoj všem, tak se dívám po tom termostatu a našel jsem pár kousků za dost rozdílnou cenu, všechny by měly být s tím pouzdrem.
TADY jsem našel dva, jeden za 1700 - VERNET, a druhý za 380 - 4MAX. Na obrázcích vypadají stejně ale ta cena Ten druhý bude asi špatný obrázek - jenom samotný termostat bez toho pouzdra,co? Takhle levně by to asi nešlo . Jako jistota bude asi TOTO za 1320,- nějaký noname.
TADY jsem našel dva, jeden za 1700 - VERNET, a druhý za 380 - 4MAX. Na obrázcích vypadají stejně ale ta cena Ten druhý bude asi špatný obrázek - jenom samotný termostat bez toho pouzdra,co? Takhle levně by to asi nešlo . Jako jistota bude asi TOTO za 1320,- nějaký noname.
Astra 1.8 16V Elegance X18XE1
hele dyz ho profouknes a je jedno jak hodne nebo malo, je spatnejberan píše:hele chlapy když mám vyndanej ten hliníkovej díl s termostatem a zkusim do něj fouknout ,samozřejmě zacpu tu malou odbočku na menší hadičku profouknu ho nebo ne ,protože když jsem to zkusil tak někde mírně profukuje
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Já jsem tenkrát naplnil celou komoru vodou a fouknul.....a teklo.
Novej ani nekápl. Takže tak.
Ale je fakt,že se mi motor i povýměně zahřívá pomalu,hlavně tedka v těch chladech.Holt,když nemá co napráci,nemá důvod dělat moc tepla a topení toho taky dost zebere.A když táhne aspon trošku,tak drží teplotu.Už jsem to slyšel od více Opláků tady v okolí,a skoro všichni maj benzín 1.6
Novej ani nekápl. Takže tak.
Ale je fakt,že se mi motor i povýměně zahřívá pomalu,hlavně tedka v těch chladech.Holt,když nemá co napráci,nemá důvod dělat moc tepla a topení toho taky dost zebere.A když táhne aspon trošku,tak drží teplotu.Už jsem to slyšel od více Opláků tady v okolí,a skoro všichni maj benzín 1.6
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
4MAX je taká najlacnejšia značka...Mikz píše:...jeden za 1700 - VERNET, a druhý za 380 - 4MAX. ...
. Jako jistota bude asi TOTO za 1320,- nějaký noname.
Inak istota bude toto: http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?
Mám ten BEHR od nich v aute už 2 zimy.
Jo tak teď jsi mi moc pomohl, ten BEHR je nejlepší volba, díkymexxo píše:4MAX je taká najlacnejšia značka...Mikz píše:...jeden za 1700 - VERNET, a druhý za 380 - 4MAX. ...
. Jako jistota bude asi TOTO za 1320,- nějaký noname.
Inak istota bude toto: http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?
Mám ten BEHR od nich v aute už 2 zimy.
Astra 1.8 16V Elegance X18XE1
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=100095
ja mam tendle za necelyho litra a mam motor ohratej fakt hned i v zime a dva roky by snad mel podle zakona fungovat
ja mam tendle za necelyho litra a mam motor ohratej fakt hned i v zime a dva roky by snad mel podle zakona fungovat
Zdar chlapi, prosím vás, kde najdu termostat na Y20DTH ??
ahoj,dneska se mi stala takova divna vec,ale treba mi nekdo poradite,uz vim ze mam spatny termostat,ale kdyz jsem jel,a topeni jsem mel na ctvrtine cerveneho pole regulace teploty,zastavil jsem a po 2minutach jsem ho prepnul na plno,a ventilator pustil na plno vylitla mi voda z chladice,dira nikde,a po doliti to nikde neteklo,a dojel jsem dalsich 80km bez problemu!vite nekdo co s tim?
jezdit jezdit jezdit,a kdyz jezdit tak jedine s ASTRICKOU G 2.0 DTI 16V
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
čau kluci, tak jsem si koupil termostat WAHLER http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... T=0|LNG=0|, ale mám jeden dotaz:
na puvidní termosts mi vede kabel s onektorem, tenhle nic nemá - můžu ho tam vrznout a kabel nechat odpojenej?
k čemu je ten kabel?
nebude mi PP něco hlásit?
bude mi to valit?
jakej termostst koupit, kdyby to nešlo dát takto?
Dík za rychlý rady- jestli to nebude ono, musím ho nejpozděj v úterý vrátit-pak maj inventuru...
na puvidní termosts mi vede kabel s onektorem, tenhle nic nemá - můžu ho tam vrznout a kabel nechat odpojenej?
k čemu je ten kabel?
nebude mi PP něco hlásit?
bude mi to valit?
jakej termostst koupit, kdyby to nešlo dát takto?
Dík za rychlý rady- jestli to nebude ono, musím ho nejpozděj v úterý vrátit-pak maj inventuru...
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
a na kolik máš naředěnou nemrznoucí směs, to vypadá na zamrznutí v nějakém bodě.kevin píše:ahoj,dneska se mi stala takova divna vec! vite nekdo co s tim?
je dobré nejdříve trochu prohřát motor, proudění vzduchu je viňa, viz námraza na mostech.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic