Kvalita benzinu

Kde a ktery benzin tankujete?

SHELL - Natural - 95
11
13%
SHELL - VPower - 95
4
5%
SHELL - VPower Racing - 98
1
1%
OMV - Natural - 95
13
15%
OMV - Carrera - 95
5
6%
OMV - Carrera - 100
5
6%
Benzina - Natural - 95
4
5%
Benzina - Verva - 100
2
2%
LukOil - Natural - 95
10
12%
LukOil - Natural - 98
1
1%
??? - Natural - 95
18
21%
??? - Natural - 98
2
2%
Uplne jiny benzin
2
2%
Je mi to jedno, tankuju cokoliv a kdekoliv
7
8%

Celkem hlasů: 85

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita benzinu

Příspěvek od milosh » 04 kvě 2010, 08:35

Boči píše:Já teď jezdím na kole prosím ... :mrgreen:

Ty jsi postacka? Mate pry novy motokola :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Reklama

Boči

Příspěvek od Boči » 04 kvě 2010, 08:44

Na mě nezbylo ... :cry:
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
Obrázek Obrázek

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 04 kvě 2010, 08:47

Oplíček píše:Já bych tuhle tu věc neřešil. Z vlastní zkušenosti vím, jelikož od Barči otec jezdí s cisternou, tak benzín a naftu berou všichni stejnou, jelikož Shell ani OMW nemají své vlastní nabírací místa. Pokud do toho nelijou nějaký sračky a nebo to neředí nějakými zvěrstvy a nebo nepřijedete na pumpu, když zrovna stáčí nějaký šofér cisternu, tak by mělo být všechno v poho. Říkal mi, že když už budu tankovat, tak ať nikdy netankuju, když se to z cisterny stáčí, jelikož v nádržích je na dně usazenina a ta se zvíří a palivovému filtru to pak bude vadit. Dle jeho slov je jediný rozdíl u benzínek jako je Shell a OMW v tom, co tam přidávají, jestli tam něco přidávají. Jestli říkáte, že Shell už nemá benzín takový, jaký byl, tak to může být tím, že třeba změnili dodavetele těch různých blbostí co tam lijí a kvalita může být tat tam 8) Můj osobní názor
tak s tímhle bych plně souhlasil... stejně všude se bere ten samej benzin :wink: ... záleží pak od kvality tý který pumpy jak se o to staraja nebo jestli na to s.... a maj v benzinu bordel

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht » 04 kvě 2010, 11:19

Dneska asi vezmu u OMV Natural 95, tak jsem zvedavy, jestli od jejich Carrery 100 poznam rozdil? :? Dam sem pak vedet... ;)
Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L

cheops
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cheops » 04 kvě 2010, 12:05

Tiez si myslim, ze je uplne jedno kde tankujete - je to stale ten isty benzin z tej istej rafinerie, zas tak vela rafinerii tu na okoli nie je.
A co sa tyka vseljakych obchodnych nazvov - myslim, ze pred nejakym casom (rok dozadu, mozno viac) obchodna inspekcia v SR a tiez cosi podobne v CR zistili, ze to je len "odrb", reklama a nic viac. Je to furt obycajny benzin s 95, 98, mozno viac oktanmi ale, ze nic specialne rozdielne neobsahuje. Iba cenu, ktoru je niekto ochotny zacalovat :lol:
Je to fakt len obycajny placebo efekt. Ci sa to vola Carrera, alebo trebars mega bomba benal - furt to je len obycajny benal a nic viac.

Ked chcete oktany tak chodte do LPG - 110 Oktanov 8)
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ

Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)

eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it » 04 kvě 2010, 12:39

Pokud je to pořád ten stejný benál, tak potom nechápu to ztišení běhu motoru na volnoběh které fakt musí uznat i hluchý a srovnání průběhu zátahu u X14XE... a to teda mluvím jen o Vpower racing, už se těším na tu carreru 100.

Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron » 04 kvě 2010, 12:50

ono zase odtial potial, ja som bral do favorita vsetko mozne, z yurki ci od shell, co bolo na blizku... A bolo citit co tam davam hlavne na kulture chodu ale vykon nic. A teraz do astry lejem iba 95 od OMV popripade Shell nakolko nam tu kusok postavili novu a slecna mi natankuje ani nemusim vystupit z auta :lol: ale ked som raz natankoval u OMV tu 98 ci co to tam maju to druhe tak jediny rozdiel nizsia spotreba :roll: nakolko sa u nas sade vozi benzin od Slovnaftu tak neriesim :?:
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.

Moj S-opel TU

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 04 kvě 2010, 20:56

Exp: Aditiva kamaráde, aditiva...

Kup si na OMW, Benzině, Lukoilu atd. (jen ne Makro, Globus apod.) N95, přidej do něj VIF a uvidíš, že se ti to bude chovat jak s V power. A když natankuješ N98 a opět přidáš VIF, tak z toho najednou máme Vervu, Careru bo jak to nazývají..

Jinak VIF totiž existuje jak v zimní či letní verzi, tak ve verzi pro Diesel či Benzín. :wink:
END

CAKNK

Příspěvek od CAKNK » 04 kvě 2010, 21:20

Ja mám najlepšie skúsenosti z Shell W power a potom OMW Carrera ale tankujem normalku a každú 4 nádrž dávam ten drahší. Mal som kedysi matiza :D a klepali mu ventily tak mi poradili že skúsiť ten lepší tak som dal asi 3 nádrže a klepanie ustalo, a na tak slabom motore bolo cítiť aj výkonnostný rozdiel a o štartoch v zime ani nehovorím. Ale to je vec názoru a tiež staníc nakoľko sa správajú férovo bo je mi známe od ľudí čo tam robia že sa dolieva voda do nádrže a to vždy len ide o to koľko jej je.

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht » 05 kvě 2010, 10:17

Tak voda v nadrzi je pekna prasarna!!! :(
Jinak po Carrera 100 jsem vzal Natural 95, oboji od OMV a rozdil je znatelny, ale i na ten Natural nema motor problem ve vysokych otackach, jako s tim poslednim VPowerem od Shellu... :?
Takze Natural 95 od OMV v Pardubicich je podle me lepsi nez VPower od Shell v HK 8) , ale cenovy rozil od Carrery 100 je tak maly, ze priste asi klidne vezmu tu Carreru...

No, jeste mozna zkusim Carreru95, kdyz uz jsem v tom zkouseni... ;)

eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it » 25 čer 2010, 17:01

Tak jsem vyzkoušel carreru 100... sice teda v mém druhém voze - RAV4 s 2.0vvti ...ale hned při první zastávce jsem se nechtíc pokoušel startovat již běžící motor což samo o sobě mluví za vše o tom co s tím motorem ten benzín dělá :lol: Najel jsem s tím sotva 600km a u shellky už mě asi neuvidí (ještě musím vyzkoušet co to dělá s Astrou) (o:

pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid » 25 čer 2010, 17:12

Musím se s Vámi podělit o zkušenost s benzínem natural 95 od nejmenované čerpací stanice s koníkem v logu. Tankoval jsem u nich asi půl roku přes zimu do Felicie, důsledek rozleptané benzínové hadičky v motoru, a to dvaktrát za měsíc, než jsem ten benzín vyjel. A soused s Lagunou dopadl o poznání hůř - rozleptané vše gumové od čerpadla, přes filtr a regulátor tlaku až k hadicím. Na internetu jsem našel mnoho témat k této čerpačce a prý tam lejou toluen...
www.LPG-OBCHOD.cz

Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht » 25 čer 2010, 19:03

Tak ja uz delsi dobu leju do svyho auta od OMV vyhradne Carreru 100. Jsem zvedavy, jak se to bude chovat po vymene vahy vzduchu, ktera je naplanovana na 28.6.2010 nebo 29.6.2010... Uz se tesim az to budu testovat! ;)

frenkiecz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenkiecz » 25 čer 2010, 19:08

[quote="HonzP"]Co mám astru, zhruba rok, beru benzín na ONO (95%) a zbytek hypermarket pumpy (nájezd necelých 30 000 km).

ONO v Trutnově je sice nejlevnější,ale :o Zafiře to nechutná,netahá a poskakuje.Beru u Benziny,Kontakt a tpd.Z těch lepších tu pod horama nikdo není,tedy jsou poskromnu.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 02 zář 2010, 22:28

No trochu oživuji toto téma. Dneska jsem byl za Barčou a jejímu otci vždy večer volá dispečerka pro co pojede na druhý den a kam to poveze. No chtělo se mi smát, když jsem slyšel, že pojede pro benzín, který poveze na Benzinu a má do toho lít nějaké aditiva v přesném poměru sám do nádrže, které mu tam dají. No byly to zajímavé čísla a nebyly ani zaokrouhlené. Ze srandy podotkl, v čem mi to dají, v kýblu? Jak to mám odměřit na takové čísla? Podotkl, já se jim na to vyseru a stejně se nic nestanestane, když to tam nenaliji. Jestli to tam ostatní řidiči nelijí a serou taky na to a nosí si to domů a lijí si to do svých mazlíků, tak je pochopitelné, že benzín na čerpačkách Shell už nemusí být co býval 8)
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

Odpovědět