Prosím pomoc - klimatizace

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím pomoc - klimatizace

Příspěvek od genius0011 » 12 kvě 2009, 21:42

měl sem na mysli jestli jde použít to barvivo bez toho chladiva, :( nechce se mi platit náplň jen proto, aby mi do druhýho dne unikla
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

Reklama

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 12 kvě 2009, 21:50

Je ptřeba ,aby to barvivo v oběhu běhalo a to bohužel s dusíkem nelze.

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 20 kvě 2009, 10:46

Ted mi vola muj garagemajstr a rika ze mi taky nejakej zelenej sliz :D tece pod chladicem, to mam radost 3 dny pred dovolenou :cry:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

brhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brhy » 20 kvě 2009, 11:15

miloshi ser na klimu aj tak to neprospieva cloveku otvor okna a mas pokoj ja mam klimu a odkedy som kupil auto bola pustena tak asi 3 krat a najradsej by som ju odtial vysral von zbytocna vaha navyse :mrgreen:

loki

Příspěvek od loki » 22 kvě 2009, 18:53

denny píše:Dělají to dusíkem,ale za 2dny ti jen řeknou-máte únik v systému/samo když tam není díra jak do komína-tu i uslyší/.Nic lepšího než fluorescent zatím nikdo nevymyslel.UV lampa nelže.
dva dny??? tohle nechápu, tady jeden borec co má firmu na klimatizace, vzduchotechniku apod, žádné barvivo nepoužívá, natlakoval mi to dusíkem a na "budíku" po pár min viděl, že to utíká, takže šel spoj po spoji ("mýdlová" voda...) a řek "tady dírka, tady dírka, tady ještě jedna..." vědět to dřív, nevyhodil jsem za náplň s barvivem, kdy před plněním tlaková zkouška ok a stejně to za 2 měs uteklo. Když jsem se ho ptal, jak je možné, že mi v servise před plněním řekli TLAKOVÁ ZK. OK... když to uteklo!!!!!! řekl, že na dohledání dírek používá vyšší tlak. Mimoto znám případy, kdy to plnili i 3 krát barvivem, to co dohledali brýlemi opravili a i napodruhé-napotřetí znova uteklo! reklamace neuznána a novou náplň opět platili. Ten dusík mě stál 2 kila a to až po tom, co bylo opraveno a zkontroloval to znova, že už to drží.

gemarc

Příspěvek od gemarc » 23 kvě 2009, 21:35

Normální autoservis, jako třeba my, je vybaven plničkou. Ta má funkci testu při vakuování. Dost často testem projde, naplníš a vyloženě klima uniká tak že to je slyšet. Nemáme jinou možnost jak klimu testovat, po naplnění a za běhu ještě UV lampou (proto se tam dává to barvivo). Pokud někdo plní klimu denodenně najde si samo i levnější variantu testování.
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to :)

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 24 kvě 2009, 14:06

loki-úniky po pár minutách najdeš pomalu uchem,ale ty po dvou a třech týdnech nenajdeš mýdlovou vodou.Jestli je to takový borec,hoď sem kontakt a já mu tam všechny ty auta s úniky po měsíci,kde ho ještě polovičku musíš rozmontovat,aby ses vůbec k nějakým spojům dostal,pošlu a pak může zkusit za 300,-celý den pracovat.Dám mu klíďo 500,-,když bezpečně najde všechny úniky a dá za to ruku do ohně.

m1lan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1lan » 24 kvě 2009, 14:18

brhy píše:miloshi ser na klimu aj tak to neprospieva cloveku otvor okna a mas pokoj ja mam klimu a odkedy som kupil auto bola pustena tak asi 3 krat a najradsej by som ju odtial vysral von zbytocna vaha navyse :mrgreen:
No máš pravdu, mne to nejak neprospieva... hneď mám chytené mandle :mrgreen: Klímu nemám a nejak mi ani nechýba :!: Ale keď ideš niekam na dovolenku, napr. k makaronom, tak by sa veru že aj zišla :cry:

new-name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od new-name » 26 kvě 2009, 19:37

vrátim se k mému problému na předchozí stránce, je možná že ta hadice zařvala proto, že sme při výměně olje nevrátili kryt na svody a tím teplem se roztavila?
Obrázek Obrázek Obrázek

jezdím kObrázek

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 26 kvě 2009, 21:19

Možné je vše, ale tohle je velmi nepravděpodobné. :wink: Zase tolik toho ten tepelnej štít nepodrží...
END

Mava

Příspěvek od Mava » 26 kvě 2009, 21:36

Možná by nebylo od věci založit téma "ať se hlásí ten, komu klima funguje" :lol: Je s tím víc starosti než užitku. Já klimu řeším už třetím rokem, co mám Astru. Prošla výměnou vysoušeče (nebo co je to kulatý u chkladiče), chladič klimy a bezpočet plnění a kontrol přes UV, barvivem a já nevím čím vším. Výsledek je ten, že mi po 9 měsících od posledního plnění klima stále funguje, zapne se kompresor a když je 25 a míň, tak si užívám klimu :D A když je 25+, stejně neuchladí a nejspíš si moje prachy někde dál unikaj pryč. Ze spodu i po dlouhý jízdě s klimou občas upadne kapka vody, ale žádný louže, jak to u funkční klimy bývá. Takže do toho hodlám dát maximálně 500 (v akci 8) )za další naplnění a jinak už ani korunu, protože za ty opravy bych měl už leteckou dovolenou :lol: Tak hodně zdaru s klimou

loki

Příspěvek od loki » 29 kvě 2009, 09:45

Denny - ještě dodatek... co se týče hledání té dírky, kdy mi to uteklo během toho cca měsíce-dvou a v servise před plněním byla zkouška ok. Poté hledali brýlemi a kdyby řekli TADY TO PANE MÁTE, OPRAVÍME A TEĎ UZ 100% PO DALŠÍ TLAKOVÉ ZKOUŠCE S NAPLNĚNÍM BUDETE -KLIMOVAT- V POHODĚ.... ale hledali, hledali, hovno našli!!! Jen jakože ASI TADY TOHLE, I KDYŽ SI NEJSME AŽ TAK JISTÍ, PROTOŽE TU JE TROŠKU RZI...PŘETĚSNÍME A ZKUSÍME ZASE BARVIVO A ZA MĚSÍC SE UVIDÍ.... což neznělo moc přesvědčivě, tak jsem se zeptal toho co dělá ty klimatizace... po roce prostě klima jede.
Ps.tlakuje to na rozhodně vyšší tlaky než ta -mašina- čím mi zkoušku prováděli, proto asi důvod, že když za ním někdo s autem přišel, prostě únik našel. A dodám, že když to viděli kluci z toho servisu (kde jsem měl auto a dovez tam ten dusík, protože on konkrétně auta neopravuje), letos kupují (nebo už koupili...) taky dusík a barvou už hledat pravděpodobně nebudou, nebo spíš až jako druhá varianta. Sami koukali, že je to supr věc. A rozebírat špatně přístupné věci (např. únik pod palubovkou...) s hledáním za A. barvivem po měsíci, nebo za B. přímý únik...stále je dle mě pro majitele auta levnější varianta B.
Naposledy upravil(a) loki dne 29 kvě 2009, 22:58, celkem upraveno 1 x.

loki

Příspěvek od loki » 29 kvě 2009, 22:57

Mava píše:"ať se hlásí ten, komu klima funguje"
...no kámoš mechoš co byl posledně na školení ohledně klim aut, mi pak říkal :"PROBÍRAL SE OPEL, ŽE TO -FURT- NĚKDE FUČÍ...." :D ...ale jelikož ho mám a trochu kaček huš to stálo, zase taková prdel to není :( ... :mrgreen:

gemarc

Příspěvek od gemarc » 29 kvě 2009, 23:12

loki: pochop že ten člověk to dělá a zná. U nás v servisu plníme pokud je vše v pohodě. Pokud je tam problém vezeme auto do speciálky na klimu, jsou na to lépe vybavení. Každý neumí všechno a ne každý servis je vybaven na vše
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to :)

casper2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casper2 » 29 kvě 2009, 23:21

Mava píše:Možná by nebylo od věci založit téma "ať se hlásí ten, komu klima funguje" :lol:
Tak já se hlásím :D , že............. mě už taky nefunguje...novej chladič, nově doplněno chladivo...no a teď pro změnu nemaká kompresor...teda jako asi nefunguje ta el.mag. spojka...tzn. koupit cívku asi za 2 litry...paráda jak sviňa 8)
G-čko mám něco přes rok, ale už bych mohl sepsat "knihu běžných závad" kdo má "G" a čte toto fórum ví o čem je řeč :wink:
OPEL ASTRA G Caravan 1.8, X18XE1, r.v.2000, edice 100 - moje modrý letadlo ... ! JE NA PRODEJ !
(více v sekci AUTA - prodej)
Diagnostika TECH2, AB-COM - Táborsko

Odpovědět