Nový 1,6 16v.
- Reklama
r.v. je myslim 99 a olej ma najeto 6 000 km a vypada slusne ale nic jsem jeste nedolival hladina je furt mezi pulkou a maximem takze 3/4 a nijak jsem nepoznal nejaky pokles hladiny oleje a pri prvnim startu po dlouhe dobe(cca=2mesice ) pres zimu tak akorat stouho vyletel dym jak pra.. ale pak od te doby uz nic a olej neni nejak cerny ale nevim , nemuze to byt treba tim ze ja to mam dovezene z I tak tam se vyrabely jinak ty motory nebo nejak tak trebas jina vyroba ale jinak jsem spokojenej tichouckej a docela sviznej moturek, napis rok vyroby a jestli to mas dovezene tak odkad pepco ale nechci se nejak vytahovat ale jsem spokojenej a jsem rad ze jsem nedal na reci svagra ktery ma fabii
kdo vi jestli .......
čim je olej černější tim má větší schopnost rozpouštět karbon a vyplavovat nečistoty z motoru, tzn. kdo při výměně vylejvá relativně čistej olej tak je to nějaká sračka
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Zdravím,
Chci se zeptat, kde u tohoto motoru 1,6i 16v Twinportu je:
1) olejový filtr(umístění, jak se k němu dostat)?
2) svíčky(předpokládám, že jsou pod plastovým krytem s nápisem ecotec), jak se tento kry odendává(těmi šrouby na vrchu krytu je jich tam asi 6, nebo nějak jinak)
3) kde se nachází ten egr ventil?
Dík Franta
Chci se zeptat, kde u tohoto motoru 1,6i 16v Twinportu je:
1) olejový filtr(umístění, jak se k němu dostat)?
2) svíčky(předpokládám, že jsou pod plastovým krytem s nápisem ecotec), jak se tento kry odendává(těmi šrouby na vrchu krytu je jich tam asi 6, nebo nějak jinak)
3) kde se nachází ten egr ventil?
Dík Franta
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový 1,6 16v.
Tak já mám 1.6 16v rv98 a kousne mi tak 2l do výměny,je to úplně normální,kazdej 16V kousme olej,bud mín či víc!Mě po delším stání čmoudne modře a kroužky jsem nedělal,je to tím,že je vše studené a stáhnuté a hlavně to dělají dříky ventilů,po čase stvrdnou a propouští olej.Jinak já si myslím,že když se vymění kroužky,tak by to po správném záběhu nemělo kouřit!
Franta: pokud je blok stejnej jako u klasický 1.616V,tak olej filtr je pod svodama na bloku motoru ze předu,přístup ze spodu auta,svíce,sundáš kryt,a bud tam budou kabeli a svíčky,nebo tam bude zapalovací lišta a po sejmutí jsou svíčky pod nima a egr je někde kolem sácího potrubí...
Franta: pokud je blok stejnej jako u klasický 1.616V,tak olej filtr je pod svodama na bloku motoru ze předu,přístup ze spodu auta,svíce,sundáš kryt,a bud tam budou kabeli a svíčky,nebo tam bude zapalovací lišta a po sejmutí jsou svíčky pod nima a egr je někde kolem sácího potrubí...
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Re: Nový 1,6 16v.
X16XEL - ECOTEC trochu papá olej. Ja mám najazdené 90000 a dolejem tak do 1 litra za rok.
Novšie Astry majú Z16XEP - TWINPORT, tieto sú na tom myslím lepšie.
Novšie Astry majú Z16XEP - TWINPORT, tieto sú na tom myslím lepšie.
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.