zla akceleracia
Re: zla akceleracia
já mám jednotku na přepážce mezi motorem a kabinou vpravo, ješte doporučuji odpojit konektory, očistit (prostříknout)
a znovu zapojit, možná pomůže.
a znovu zapojit, možná pomůže.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- Reklama
"Jedna čtyřky" ne. Ty to mají na férovku hned na čtvrtém válci. Čistil jsem jen horní svorkovnici, ale ta je podle schématu (estli se nepletu) jen pro přístrojovku. Mám v plánu toto : Pročistit spodní svorkovnici + kontaktol řídící jednotky. Dál vyměnit kabeláž k čidlu teploty fx. Zdá se mi, že je bužírka dost černá na můj vkus. Taky mi vrtá hlavou ta teplota přes 90°C, při vypojení a zapojení. Dál mrknu na další snímače včetně od pana Hally...
Nechci dělat moc věcí na jednou, abych věděl co to bylo za potvoru co mě trápí...
Přeji hezký snad už poslední zimní víkend a děkuji za odpovědi a Váš čas
Nechci dělat moc věcí na jednou, abych věděl co to bylo za potvoru co mě trápí...
Přeji hezký snad už poslední zimní víkend a děkuji za odpovědi a Váš čas
Astra Caravan r.v.2000 motor z14xe
od teploty mírně pomůže povolit víčko plnění kapaliny, a dokud nenajdeš chybu takto jezdit.
no bohatá nebo chudá směs dělá neplechu, ( i zvyšuje teplotu) hlavně při volnoběhu a sešlápnutí plynu,
pak to bývá zdanlivě OK. JAKOU MÁŠ SPOTŘEBU???
no bohatá nebo chudá směs dělá neplechu, ( i zvyšuje teplotu) hlavně při volnoběhu a sešlápnutí plynu,
pak to bývá zdanlivě OK. JAKOU MÁŠ SPOTŘEBU???
nyní Civic
nyní Civic
Teď výrazně větší. Ale když to blbne tak se to musí holt sešlápnout.
Dnes jsem ráno nastartoval - motor bez problémů, i když volnoběh trošku neklidný - po startu bez plynu otáčky 1200.
První dva km živý, bez problémů za plynem, tiché.
Pak na křižovatce, kde jezdím denně a před kterou mám již chybu jindy hlášenou blik.kontrolkou, jsem se na rozjezd po stopce chtěl rozjet, motor znatelně cukl a byl jsem bez výkonu. Po vypnutí a nastartování opět pohoda. na pětku v rámci zkoušky to vzalo bez cukání i pětku....
K té směsi - mám podezření, že tam jde bohaté směs, ale je to drženo jednotkou v nízkých otáčkách.
Dál chci poprosit na odkaz, jestli se tady neřešilo oživení Op-comu china klone, když na to majitel stáhl omylem nějakou aktualizaci. Mám tuhle diagnostiku půjčenou ale on to má už dva roky v šuplíku, kvůli téhle své hlouposti... Taky nemůžu kabel přihlásit ke svým sedmičkám...
Dnes jsem ráno nastartoval - motor bez problémů, i když volnoběh trošku neklidný - po startu bez plynu otáčky 1200.
První dva km živý, bez problémů za plynem, tiché.
Pak na křižovatce, kde jezdím denně a před kterou mám již chybu jindy hlášenou blik.kontrolkou, jsem se na rozjezd po stopce chtěl rozjet, motor znatelně cukl a byl jsem bez výkonu. Po vypnutí a nastartování opět pohoda. na pětku v rámci zkoušky to vzalo bez cukání i pětku....
K té směsi - mám podezření, že tam jde bohaté směs, ale je to drženo jednotkou v nízkých otáčkách.
Dál chci poprosit na odkaz, jestli se tady neřešilo oživení Op-comu china klone, když na to majitel stáhl omylem nějakou aktualizaci. Mám tuhle diagnostiku půjčenou ale on to má už dva roky v šuplíku, kvůli téhle své hlouposti... Taky nemůžu kabel přihlásit ke svým sedmičkám...
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Opcom odpálíš. 100% ho můžeš vyhodit pokud jsi ho měl na českém softu nebo ten soft jsi aktualizoval přes net...
k tomu tvému problému co ti to hlásí za chybu? není to náhodo čidlem teploty?
k tomu tvému problému co ti to hlásí za chybu? není to náhodo čidlem teploty?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Chyba 0300 někdy 0302. Dnes jsem přostříkal kontakty. Opět když sem to dával mezi baráky motor neklidný. otáčky v normálu. Zkusil jsem odpojit lambda sondu a žádná odezva, zkusil odpojit druhou a také žádná odezva - normální nebo ne? Pak jsem nechal motor ohřát na 90°C. Stále se z výfuku ozývá zvuk jako, když jak to říct..jako když se člověk napije lógru z kafe a vyplivává zrnko po zrnku. Dost nepravidelně někdy párkrát po sobě. Svíčky taky vypadají na bohatou směs... tak teď nevím.
Op-com už jsem načetl a zítra se pokusím rozchodit. Určitě to někdo taky zvoral a snad našel i cestu jak to vyřešit. Pogooglím a uvidím...
Hezký sobotní večer
Op-com už jsem načetl a zítra se pokusím rozchodit. Určitě to někdo taky zvoral a snad našel i cestu jak to vyřešit. Pogooglím a uvidím...
Hezký sobotní večer
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
2 lambda pouze kontroluje funkci katu. První je důležitá pro směs. pak taky váha že. Pokud má lambda víc jak 160tis je z mějvětší provděpodobností KO což by mělo za následek nesprávnou směs že. Podívej se pak na live data zda se na lambdě č 1 "hejbá" cifra (nesmí tam být stabilní napětí nebo padat pod teď nevím pod 100?)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Váhu myslím nemám. Jen B21 sensor - absolute pressure, intake manifold - B21 čidlo - absolutní tlak , sací potrubí Podtlakový senzor v sacím potrubí.
Včera jsem to po vyčištění svíček nechal na volnoběh zahřát a dnes ráno start bez přidání plynu a vyskočila chyba.
Je možné aby Lambda někdy šla někdy ne?????
Totiž někdy se chytne po vypnutí a nastartování (cca 10s.) a někdy málo kdy zlobí celý den.
Včera jsem to po vyčištění svíček nechal na volnoběh zahřát a dnes ráno start bez přidání plynu a vyskočila chyba.
Je možné aby Lambda někdy šla někdy ne?????
Totiž někdy se chytne po vypnutí a nastartování (cca 10s.) a někdy málo kdy zlobí celý den.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
těžko...
-
- Kontaktovat uživatele:
Binda: Je možné aby Lambda někdy šla někdy ne?????
-> Marťásek: Těžko
-> Marťásek: Těžko
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
spíše si zkontroluj rozvody, zda nedošlo k přeskočení. jinak asi ŘJ
TO PLIVÁNÍ MŮŽE BÝT VLASTNĚ STŘÍLENÍ DO VÝFUKU NEBO DO SÁNÍ, do výfuku je takové plechové, do sání tlumené.
projevuje se hlavně při rozjezdu nebo při brždění motorem.
TO PLIVÁNÍ MŮŽE BÝT VLASTNĚ STŘÍLENÍ DO VÝFUKU NEBO DO SÁNÍ, do výfuku je takové plechové, do sání tlumené.
projevuje se hlavně při rozjezdu nebo při brždění motorem.
nyní Civic
nyní Civic
Rozvody jsou dělaný. A pokud by skočily, bylo by to znát asi furt....? Protože jindy jede jak za mlada. To prskání ve výfuku je znát jen na volnoběh s uchem u výfuku.
ještě zkusit tlaky v pístech
nyní Civic
nyní Civic