Cukání motoru
Re: Cukání motoru
Co takhle diagnostika Berane?
OT: Kolega z práce řešil totéž na Zafiře se stejnou motorizací, podle diagnostiky bylo potřeba buď vyměnit svíčky, nebo zapalovací lištu... Zajel do opela a tam mu řekli že je to AGR ventil, problém odstraněn na necelý měsíc a je to tu znovu Tak vyměnil zapalovací lištu i se svýčkami pro jistotu a už má 3 měsíce pokoj
OT: Kolega z práce řešil totéž na Zafiře se stejnou motorizací, podle diagnostiky bylo potřeba buď vyměnit svíčky, nebo zapalovací lištu... Zajel do opela a tam mu řekli že je to AGR ventil, problém odstraněn na necelý měsíc a je to tu znovu Tak vyměnil zapalovací lištu i se svýčkami pro jistotu a už má 3 měsíce pokoj
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Reklama
a na diagnostice se něco najde pokud žádná kontrolka nesvítí?
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
Ano, třeba mě oznámila že nesvítí žárovka v pravém zadním světlometu a chybu na brzdovém snímači ( nefungoval by tempomat, ale ten stejně nemám ) A tomu kolegovi nesvítila také žádná něžádoucí kontrolka za jízdy
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
nevim jestli ještě předtím nemám zkusit odpojit ten AGR ventil jestli bude změna ,stačí to jen odpojit a bude svítit kontrolka jestli se nepletu po připojení a pár startech by měla zase zhasnout ne? koukal jsem i na vyblikávání kodů ale nejsem z toho nějak moudrej
a škube to jen když je motor zahřátej
X kovej motor nevyblikáš. Jen Z kovej. Takže si s tím vyblikáním nelam hlavu.
Tipuju to u Tebe na agr, ale opravdu to chce diag.
Navíc, dneska diag umí nejen číst zapsané závady, ale hlavně měřit live data, testovat jednotlivé prvky, takže by ti měla pomoci hodně.
Tipuju to u Tebe na agr, ale opravdu to chce diag.
Navíc, dneska diag umí nejen číst zapsané závady, ale hlavně měřit live data, testovat jednotlivé prvky, takže by ti měla pomoci hodně.
END
Koukám že cuká skoro každýmu.Moje specialita je po nastartování a rozjetí po pár metrech spadnou otáčky a najednou poskočí jako nakopnutej pes.Dneska vyměním svíce a uvidíme.18/16ventilků.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
Beranovi jsem půjčil lištu a závada zjištěna.... ....dělá to lišta (potvůrka podivná)
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
muze mit lista take vliv na spotrebu?
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
Je mozne ze auto cuka aj vtedy, ked je egr chybny, zavada ulozena ale je zaslepeny?
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km
zdar potřebuju koupit zapalovací lištu a mám na výběr Bosh nebo Delphi máte někdo zkušenost nebo myslíte že je to jedno a záleží jen na ceně?
díky za radu vezmu tedy tu levnější každá pětka dobráTrdlo píše:U těhle dvou je jedno, pro kterou se rozhodneš.
OT: víte někdo jestli je na 80 pinový zásuvce u nohy řidiče na pozici 1 palivový čerpadlo? barva asi červenomodrá
Jo, je. Pin 1, červený vodič s modrým pruhem, průřez 1.5.
Jen doufám, že myslíš opravu 80 pinovou X1 a ne 100 pinovou X2.
Jen doufám, že myslíš opravu 80 pinovou X1 a ne 100 pinovou X2.
END
je to ta pod plastovým krytem prahu u levé nohy řidiče ,já jí mám zelenou a je v ní 80 pinů napojoval jsem tam alarm