Aj mne to sem tam skubne takze mam zaslepit AGR???? Naco ho ides menit ked je vsetko OK??Vavroch píše:Tak autičko už jezdí, měla to být původně lmbda sonda, ale po výměně se nic nezlepšilo. MImo to autíčko v průběhu času škubalo víc a víc ... spásným nápadem bylo až zaslepení ARG ventilu, nyní už je vše OK. Divný je, že když jse napojil KTSku a projel se s autem, tak ARG ventil dával +- 5% ty samé hodnoty, jaké byly požadovány ... nakonec mi člověk s diagnostiky vysvětloval, že sice ARG ventil funguje, ale nemá plynulou funkci, nýbtž skokovou a to bude asi kme úrazu, jezdím teĎ teda se zaslepeným ARG a začátkem srpna ho necham vyměnit ... předběžná cena ARG ventilu je prý v SRN okolo 100 Euro ...
1,6 16V - Škubání
Re: Auticko jezdi
Astra Caravan 1,6 8V,man. klima, 2001, Z16SE
- Reklama
Re: Auticko jezdi
No za prve pro dobrej pocit, ze je vse OK, za druhe pro to, ze bys mohl mit problem pak udelat emise ... tusim EURO 3 ... samozrejme ze muzu udelat emise i bez toho, aby se mi auto pohlo z garaze ... takze spis je to investice pro dobrej pocit ...PIKI píše:Aj mne to sem tam skubne takze mam zaslepit AGR???? Naco ho ides menit ked je vsetko OK??Vavroch píše:Tak autičko už jezdí, měla to být původně lmbda sonda, ale po výměně se nic nezlepšilo. MImo to autíčko v průběhu času škubalo víc a víc ... spásným nápadem bylo až zaslepení ARG ventilu, nyní už je vše OK. Divný je, že když jse napojil KTSku a projel se s autem, tak ARG ventil dával +- 5% ty samé hodnoty, jaké byly požadovány ... nakonec mi člověk s diagnostiky vysvětloval, že sice ARG ventil funguje, ale nemá plynulou funkci, nýbtž skokovou a to bude asi kme úrazu, jezdím teĎ teda se zaslepeným ARG a začátkem srpna ho necham vyměnit ... předběžná cena ARG ventilu je prý v SRN okolo 100 Euro ...
Re: ARG ?
Investicia pre dobry pocit, ale aj skubanie prestane ci nie????
Re: ARG ?
Ked ho zaslepim nebude mi potom svietit kontrolka motora???manli2 píše:žádnej.... je tam naprosto na nic.... a proto zaslepit..... dělá víc problémů než užitku...Vavroch píše:IMHO: Znáte někdo jiný důvod, proč nechat funkčná ARG (ERG) ventil ?
Hmmm ... ze bych ten ventil prece jenom uz nekupovalmanli2 píše:http://www.opelastra.cz/technika/egr.htm
Akorat by me zajimalo, jak vyresit tu kontrolku motoru ... prece jenom clovek si na ni zvykne a az bude opravdu pruser, tak to nezaregistruje ... BTW: Rozsviti se mi jen kdyz delsi dobu brzdim motorem ... po znovunastartovani samozrejme zhasne ...
otacky??
ahoj,chci se zeptat,jestli take v techto dnech kdyz nastartujete studeny motor bezi ve zvysenych otackach-asi 1359ot.(i kdyz je venku 33stupnu)Po asi 2 min. motor klesne na normal otacky-asi 850ot.Dale hned kdyz se rozjedete a jedete jakoby na volnobech motor nekdy jako by zacuka,cim to??Diky za odpovedi
Re: otacky??
Já když nastartuju, tak mám otačky 1100-1200, jenom prošlapnu plyn tak na 1500-2000 a hned spadnou tak na těch 850, ale je to hned po nastartování. Občas se mě stalo, že byly hned na 850, ale to jsem jí měl pěkně prohřátou od sluníčka.TOMHAJ píše:ahoj,chci se zeptat,jestli take v techto dnech kdyz nastartujete studeny motor bezi ve zvysenych otackach-asi 1359ot.(i kdyz je venku 33stupnu)Po asi 2 min. motor klesne na normal otacky-asi 850ot.Dale hned kdyz se rozjedete a jedete jakoby na volnobech motor nekdy jako by zacuka,cim to??Diky za odpovedi
-
- Kontaktovat uživatele:
jo,tak to jsem rad.bylo mi jen divny,pro je ted v tom parnu pustenej sytic,je to zbytecne,ne?To cukani po rozjezdu je take jen kdyz auto jede na "sytic",tak to asi resit nebudu..Diky
811018 píše:Já když nastartuju, tak mám otačky 1100-1200, jenom prošlapnu plyn tak na 1500-2000 a hned spadnou tak na těch 850, ale je to hned po nastartování. Občas se mě stalo, že byly hned na 850, ale to jsem jí měl pěkně prohřátou od sluníčka.TOMHAJ píše:ahoj,chci se zeptat,jestli take v
techto dnech kdyz nastartujete studeny motor bezi ve zvysenych otackach-asi 1359ot.(i kdyz je venku 33stupnu)Po asi 2 min. motor klesne na normal otacky-asi 850ot.Dale hned kdyz se rozjedete a jedete jakoby na volnobech motor nekdy jako by zacuka,cim to??Diky za odpovedi
souhlasím,taky to tak řeším,vyjedu s autem z garáže nebo z kolny,přestože je teplo,tak naskočí studený motor se sytičem,pak stačí prošlápnout a hnedky se to srovná.811018 píše:Já když nastartuju, tak mám otačky 1100-1200, jenom prošlapnu plyn tak na 1500-2000 a hned spadnou tak na těch 850, ale je to hned po nastartování. Občas se mě stalo, že byly hned na 850, ale to jsem jí měl pěkně prohřátou od sluníčka.TOMHAJ píše:ahoj,chci se zeptat,jestli take v techto dnech kdyz nastartujete studeny motor bezi ve zvysenych otackach-asi 1359ot.(i kdyz je venku 33stupnu)Po asi 2 min. motor klesne na normal otacky-asi 850ot.Dale hned kdyz se rozjedete a jedete jakoby na volnobech motor nekdy jako by zacuka,cim to??Diky za odpovedi