X16XEL obrovska spotreba - co s tim?

Odpovědět
spermin

Re: X16XEL obrovska spotreba - co s tim?

Příspěvek od spermin » 02 kvě 2009, 11:15

no ta spotřeba už není tak hrozná né, teď už jenom NOHA :shock:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Reklama

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 02 kvě 2009, 14:05

Kdybych jezdil jak das, nereknu ani slovo, ale to nez se zahreje, tak jedu zlehoucka, pak jedu jak paprda, ale vetsinou cukacky ve fronte, 80% casu frontaaa
99' Astra Caravan 1.6 16V

Miguello

Příspěvek od Miguello » 07 črc 2009, 15:21

Tak se zase hlásím :)
PP mám, tak stále sleduju. Do výměny přepadové hadice spotřeba cca 8,5-9 i více (většinou krátké trasy po Praze, nicméně motor se zahřeje skoro hned). Po výměně hadice stabilně 8,0 a při trase aspoň 10km i méně. Takže i ta hadice měla vliv.
Teď ještě vyčistit krokáč a klapku (aby to mělo lepší odezvu = abych tomu nemusel tolik šlapat na krk) a snad to bude ještě lepší 8)

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 07 črc 2009, 15:41

Jaka prepadova hadice? :shock:

Miguello

Příspěvek od Miguello » 07 črc 2009, 15:51

Jedna z hadic vedoucí od hrdla nádrže, psal jsem o tom na 7. stránce:
"Akorát jsem zjistil zpuchřelou hadičku u nádrže (objednal jsem u Auto Zralý za 700,-Kč, kód na účtu 1 08 06 789, myslím, že měli EPC)..."

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 07 črc 2009, 17:14

Aha,tak to me benzin nikde netece, ale spotreba je silena. Jak jsem psal, ze po vykuchnuti stredaku to zacalo jet a spotreba klesla nekam k 9l/100km, tak to u druhe vyjete nadrze neni zase pravda, zas to zere jak malej tank, odhadem tak 12-13. Zaslepil sem EGR,o vikendu se na to podivam jeste jednou, fakt uz nevim. Ted sem ho na zkousku uplne odpojil, kontrolka sviti hned, nepocukava to, ale zere. Mam dva EGR, jeden je namontovanej se zaslepkou tak ja ma bejt a druhej dnes vecer zapojim a necham lezet volne.
Hodim to ze skaly nebo prodam nejakymu nadsenci, at si s tim pohraje. Takovejch penez tam padlo za rok a houno z toho...

Nebo to vzdam a dam do servisu, ale tady v Recku je to sazka do loterie, kdyz vidim, jak ty servisy fungujou...

Miguello

Příspěvek od Miguello » 08 črc 2009, 12:08

Já ti nevím, kolony jsou zlo, takže se zvýšenou spotřebou musíš počítat, ale 12-13.. To bys musel pořád stát na podlaze.
Na tvým místě bych si domontoval ten PP od Davida, mně to vážně pomohlo pozměnit styl jízdy, třeba se ti podvědomě zdá auto líný a šlapeš mu na krk. Pokud ne, tak bych si vozil blok a poctivě psal kolik a za jakých podmínek jsem kolik ujel. Vyjetá nádrž/ujetý kilometry sice dá jakýs takýs přehled, ale neříká nic o tom, jestli s jednou nádrží to nebylo celá po městě s druhou napůl s delšími trasami. Hlavně taky určitě nevyjíždíš nádrž do dna, takže když ti tam zůstane např. 8 litrů, máš to na nějakých 60km. Ale předpokládám že to počítáš kolik schází z plné do plné a podělíš, to je přesnější.
Podle mě jde o nějakou zradu, kterou by tady v Čechách někdo z těch šikovných (RomanK, denny apod.) objevil a snad i vyřešil, ale jak to chodí v Řecku netuším.
Když jsem kdysi byl na diag., byly tam vidět i vstřiky a týpek říkal, že dávají o něco víc paliva (na nic se mě neptej, jen opakuju), ale že to není zas tak hrozný.
A co zkontrolovat funkci plynu ? A jestli někde nesaje falešný vzduch ?
Není v Řecku chudší palivo ? Na Carreru 100 ujedu víc než na N95, tak jestli to u tebe není opačně.
BTW jaká je cena beznínu v Řecku ? Já teda spotřebu řešil spíš kvůli peněžence, kdyby mě prachy netrápily, tak mám třílitr :)

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 08 črc 2009, 13:49

Miguello píše:Já ti nevím, kolony jsou zlo, takže se zvýšenou spotřebou musíš počítat, ale 12-13.. To bys musel pořád stát na podlaze...
Ty jo na podlaze fakt nestojim, proste to zere. Nevim co jsem udelal, jaka kombinace veci nastala, ale jednu nadrz to vyjelo za nakejch 8-9 mesto, ty samy podminky.
O vikendu musim asi po 180ty kouknout na EGR a pak uz asi jen varianta, ze je nacutla RJ, jinak fakt nevim. A palivak, ten mi vymenili a od ty doby to zere. Ale nemam pro to zadny vysvetleni.

Palubni PC mam pripraveny, jen neni chut ho tam namontovat, nejak ztracim zajem o tohle auto. Jak ho dostanu do CR, vezmu od nekoho celej slusnej motor, tomuhle neverim. Nekdy zere olej, nekdy huli, nekdy zas ne, ach jo.

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 08 črc 2009, 13:57

pozn. for Tapajja: když jsem měnil palivovej filtr tak se mi zvedla taky spotřeba o cca 1.5L na 100km/h ale po po cca roce se to ustálilo a jezdím ted průměr za 5.6L/km tak nevím

mexxo

Příspěvek od mexxo » 08 črc 2009, 14:00

tappaja píše:... A palivak, ten mi vymenili a od ty doby to zere. Ale nemam pro to zadny vysvetleni...
Možno blbá otázka, ale neni tam nejaká netesnosť? Že zrovna od vtedy...

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 08 črc 2009, 14:07

mexxo píše:Možno blbá otázka, ale neni tam nejaká netesnosť? Že zrovna od vtedy...
Palivovej system je natlakovanej, nikde nic netece, nekape, to me taky napadlo, ale smrad z benzinu bych asi v garazi cejtil. Jo a mam cernej vejfuk od sazi jak hovado, proste tam jde nejak moc benzinu a ja nevim proc. Mozna nejaka netesnost a prisava to vzduch, proto chci ten EGR dat na zaslepku a na silikon.
Lambda je nova. Najeto asi 4000km...

Miguello

Příspěvek od Miguello » 08 črc 2009, 14:16

Ale po zaslepení EGR u X16XEL přece bude svítit kontrolka ???

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 08 črc 2009, 14:29

Miguello píše:Ale po zaslepení EGR u X16XEL přece bude svítit kontrolka ???
Mno koupil jsem novej ventil a kontrolka se stejne rozsvecela dal. Mozna trosku jinak nez se starym ventilem (ten byl vizualne OK, nezatuhla jehla...) takze novej ventil sem vymontoval (a je k dispozici)

Pak jsem udelal zaslepku a hazelo to jiny chyby jako "moc velkej podtlak v sacim potrubi" nebo tak nejak. Ted jsem ventil odpojil uplne kontrolka sviti hned, ale jede to lip. Ono si zkus vzit EGR, pripoj ho a pri nastartovanym motoru sahni na tu jehlu, co to dela s motorem. Chcipne nebo zacne podivne bezet. A jestli mam blbou RJ, ktera mu tam posila nejaky bludy, tak ho radsi odpojim.

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 08 črc 2009, 15:09

Miguello píše:Zkus kouknout na
http://www.iob.cz/produkty-bg-care/deka ... motoru.php
třeba by to taky pomohlo..
Premejslim, ze motorem spis prozenu tak 2 litry vody, pres sani. Jeste me napadlo, dlouho jsem myslel, ze je kat v haji, ucpanej. Jak sem menil vejfuk, borec rikal, ze kat je celkem OK a vyhodil stredak, kterej byl zborcenej. Auto pak jelo jak drak a to vyjelo nadrz za 8-9 litru po meste, coz byl malej zazrak. Tak me napadlo, jestli ted tan kat, jak se mu dostalu plnyho prutoku, neni ucpanej. Asi zajedu za tim borcem, at mi ho provizorne vytahne ven, projedu se a pak bych koupil kat novej.

Odpovědět