Spotřeba u 1.8 16V
- Reklama
Tak já se taky přidám,mam 1,8 a pruměr na pal. pc mam stale okolo 8,5 (a to celkem těžká noha),nejvíc sem se s autem dostal na 12,5 ,ale to byl plyn stále na podlaze.
Ono aby ta jednaosma jela tak to chce točit no, těch 115k nic moc.
Ono aby ta jednaosma jela tak to chce točit no, těch 115k nic moc.
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
1,8 16V, 92 kW
Po 4 letech prumer 7,1 l/100km. 1/3 - 1/3 - 1/3 ; mesto - mimo - dalnice.
Trvaly provoz ve meste kolem deviti litru. Dalnice do 120km/h asi tak 7 - 7,5 l/100km, pak to leze hodne nahoru, jezdim i kvuli klidu uvnitr 130 km/h a obcas v Nemecku projedu par kilometru dle tachometru ca 210 km/h. Ale to uz je na krev, otackomer uz jde hooodne za roh a pokazde vam nekdo vleze do cesty.
Na zacatku byla vyssi - vymena oleje, vsech filtru a podobne. Sla dolu a uz leta OK. Pri ca. 90.000 km byla vymena palivoveho filtr ua oleje znatelne znat na kultivovanosti motoru, ted pri 145.000 km je ot uz nejake vyjete a mam dojem, ze muzu mazat i olivovym olejem a zustane to stejny )
Jedna perlicka, dokud to nezacalo radne piskat, tak zasekle zadni brzdy, tipuji 3 mesice - klasika u kotoucu vzadu u aster. Mnoooo, a po oprave klesla spotreba o dalsich vice nez 0,5l/100km ... a od te doby se zatahuje rucku tak akorat mechanik v servisu )
Trvaly provoz ve meste kolem deviti litru. Dalnice do 120km/h asi tak 7 - 7,5 l/100km, pak to leze hodne nahoru, jezdim i kvuli klidu uvnitr 130 km/h a obcas v Nemecku projedu par kilometru dle tachometru ca 210 km/h. Ale to uz je na krev, otackomer uz jde hooodne za roh a pokazde vam nekdo vleze do cesty.
Na zacatku byla vyssi - vymena oleje, vsech filtru a podobne. Sla dolu a uz leta OK. Pri ca. 90.000 km byla vymena palivoveho filtr ua oleje znatelne znat na kultivovanosti motoru, ted pri 145.000 km je ot uz nejake vyjete a mam dojem, ze muzu mazat i olivovym olejem a zustane to stejny )
Jedna perlicka, dokud to nezacalo radne piskat, tak zasekle zadni brzdy, tipuji 3 mesice - klasika u kotoucu vzadu u aster. Mnoooo, a po oprave klesla spotreba o dalsich vice nez 0,5l/100km ... a od te doby se zatahuje rucku tak akorat mechanik v servisu )
chip tuning
Ahoj lidi, jak tak koukám na ty spotřeby, nestačím se divit, já mám astru kombi s 1.6 motorem a výkonem 55kW, spotřeba je tak kolem 7,7-8 litrů, není to ve srovnání s tím 1.8 moc? Dále jsem se chtěl zeptat, máte nějaké zkušenosti s Chip tuningem výše zmíněného motoru? Nejsem ažádný závodník, ale trochu větší výkon by se mi hodil. Díky.
- Princ William
samo ze ted ta spotreba je vyssi nebot to chladne pocasi neni zrovna ono ale v lete si myslim ze se dostanes v klidu pod 7Sweet píše:Tak koukám že mám takovou normální 1,8čku. Papá si jak jí dám. Když jsem jezdil jen po městě teď v zimě dostal jsem se na nějakejch 9-10l. Jinak když to zkombinuju tak jsem na 7,5 - 8,5l podle stylu jízdy. Jinak je to opravdu o síle v pravé noze.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
1,8 16V, 92 kW
Vymena termostatu - misto ca. 600 km na jednu nadrz (v prumeru 43 - 45 litru) najedu ted v zime urcite 650 km )
No jo, clovek se musi starat, aby bylo motoru teplo ... )
No jo, clovek se musi starat, aby bylo motoru teplo ... )
Opel Astra G hatchback, r.v. 2001, 5dv., 1,8 16V - 92 kW - Z18E1
Máte někdo vypozorované co udělají se spotřebou 1.8ček větší kola? Teď jezdím na 185/65 R 15 zimních tak v průměru kolem 7l(většinou dálnice a něco málo Brno) Jaký bude rozdíl na 16 nebo 17 kách? Zigi tam ma 17ky a spotřebu tak jako já, to mi přijde divné... řekl bych že větší průměr větší spotřeba... Díky za názory
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
já taky nepozoruji rozdíl oproti zimákum 15 a letním 17....ale já mám např. ty 17 obvodově menší než 15, tam jde spíš o třecí plochu která je větší..ale myslím že né zas tak o moc...
moje bývalka :-)
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
- Princ William
mam letni 17" 215 a zimni 16" 205 a spotreba na zímnich stejna mozna drobet vetsi ale to je spise zpusobeno tim ze jezdim kratsi vzdalenosti a motor se stihne tak v pulce akorat ohrat. na delsi strekach stejna jako v lete
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO