Slyšíte motor zevnitř vozu?
Slyšíte motor zevnitř vozu?
Když máte zařazený neutrál a je úplný klid (v noci při parkování do garáže např.), tak co slyšíte v interiéru z motoru? Když bylo auto uplně nové, tak nebylo slyšet vůbec nic. Po zajetí motoru je slyšet klepání.
Astra 1.4 16V, r.v. 2006
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
mě tam něco malinko klepe když je motor studený..ale kámoš mi říkal že to prostě 16V auta dělají!! po zahřátí není slyšet vůbec nic...jenom lehké dunění..mám tam totiž koncovku že?!....jinak se mi už 2x stalo..že jsem myslel že mám vypnutý motor a zařadil rychlost a pustil spojku...a co to asi udělalo že?(motor prostě nebyl vůbec slyšet)ale ted už si dávám pozor!!!
-
Re: Slyšíte motor zevnitř vozu?
No já neslyšim na neurál temer nic, jen si jemne vrni... kazdopadne po 3 letech se S 120, kde klepalo vsechno, stejne kulovy poznamNoxx píše:Když máte zařazený neutrál a je úplný klid (v noci při parkování do garáže např.), tak co slyšíte v interiéru z motoru? Když bylo auto uplně nové, tak nebylo slyšet vůbec nic. Po zajetí motoru je slyšet klepání.
Jinak pokud se ti cokoliv nezdá, a máš nové auto, v záruce, tak to res tim ze zajedes do servisu at se na to podivaji, zaruku je potreba vyuzivat
Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Tak co sa tyka X17DTL, v kabine citit, ze je to diesel, ale ked sa zohraje, tak je to lepsie - nevadi mi to. Pri tej X14XE je to tak, ze za studena pocujem sem-tam nejake jemne klepanie, ako opisal rychlyradim, ale ako nahle sa to zohreje, je to velmi prijemne pocuvanie, lebo motor skoro vobec nie je pocut
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
Hm tak to bude asi někde chybka No uvidím asi s tím zajedu do servisu.
Ještě bych ocenil komentář od někoho kdo má novější (rozuměj polskou verzi astry s motorem 1,4. Jelikož tyto verze nemají odhlučnění motoru (víko kufru je bez odhlučňovací hmoty), tak bych chtěl vědět jestli to dělá jenom mě, nebo i někomu jinému.
Ještě bych ocenil komentář od někoho kdo má novější (rozuměj polskou verzi astry s motorem 1,4. Jelikož tyto verze nemají odhlučnění motoru (víko kufru je bez odhlučňovací hmoty), tak bych chtěl vědět jestli to dělá jenom mě, nebo i někomu jinému.
Astra 1.4 16V, r.v. 2006
jsem s tímto za jednorychlyradim píše:mě tam něco malinko klepe když je motor studený..ale kámoš mi říkal že to prostě 16V auta dělají!! po zahřátí není slyšet vůbec nic...jenom lehké dunění..mám tam totiž koncovku že?!....jinak se mi už 2x stalo..že jsem myslel že mám vypnutý motor a zařadil rychlost a pustil spojku...a co to asi udělalo že?(motor prostě nebyl vůbec slyšet)ale ted už si dávám pozor!!!
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Já sice nemám Polskou verzi ale kapotu motoru nemám taky odhlučněnou.U mě v kabině je ale tichoučko,málem jsem jednou startoval již běžící motor.
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
Mne to klepe tiez...
Mam to iste auto ako ty. Ked sa motor zahreje, tak na volnobehu pocut take tupe klepanie (nie kovove), ktoreho frekvencia je priamo umerna otackam. Bol som s tym v servise, ale nepodarilo sa im to lokalizovat. Pocut to totiz iba v interieri, ked vyjdem von a otvorim kapotu, tak z motora nic nepocut. Po dlhsom skumani sa mi to vsak podarilo lokalizovat, klepe to v lavom hornom rohu niekde pod plastovym krytom mazdi motorovym priestorom a celnym sklom. Netusim, co to je, kazdopadne, auto je v zaruke, takze ked si najdem cas, tak s tym skocim do servisu a presne im ukazem odkial to ide, potom sa uz nebudu moct vyhovarat, ze to nevedia lokalizovat...
Astra G, Z14XEP Twinport, HB
No mě to spíš dělá z prostoru naproti spolujezdci. Navíc to dělá při studeném i zahřátém motoru. Při zahřátém možná víc. Je to takový klapavý pravidelný zvuk. Interval tak 2x za vteřinu. Byl sem s tím v servise na diagnostice, která mě mimochodem stála 350,- a nic nezjistili, ale nelíbí se mě ten zvuk a myslím si, že normální to není.
Astra 1.4 16V, r.v. 2006
Mne to tiez klepe "oproti" spolujazdcovi, ten lavy horny roh som myslel pri pohlade spredu, ked cucis do otvoreneho motoroveho priestoru.Noxx píše:No mě to spíš dělá z prostoru naproti spolujezdci. Navíc to dělá při studeném i zahřátém motoru. Při zahřátém možná víc. Je to takový klapavý pravidelný zvuk. Interval tak 2x za vteřinu. Byl sem s tím v servise na diagnostice, která mě mimochodem stála 350,- a nic nezjistili, ale nelíbí se mě ten zvuk a myslím si, že normální to není.
V case, ked som s tym bol v servise, tak som to este "nemal" presne lokalizovane a ako Murphy kaze, prave, ked som s tym bol v servise, tak to klepalo velmi slabo, takze sa to nedalo presne lokalizovat. Kazdopadne, technik to popocuval, dost dlho sa to pokusal najst, co sa mu nepodarilo. Povedal mi, ze to urcite nebude ziadna funkcna vada, kedze to nejde z motora a ak to neprestane po nejakom case (po akom nepovedal), tak zhodi plastovy kryt (ten cierny, co je po celej sirke auta medzi celnym oknom a motorovym priestorom - okrem ineho zakryva mechanizmus stieracov) a pozrie sa pod to, co by to mohlo robit. Ani mne sa ten zvuk nepaci a vobec to nevyzera na rezonanciu, je to taky tupy zvuk zavisly od otacok motora. Najblizsie, ked pojdem na garancku, tak si to dam zapisat do servisnej knizky, aby nemohli robit obstrukcie, v pripade, ze tam volaco casom odide.Noxx píše:Jj přesně tak, lokalizoval sem to zhruba stejně. Byl jsi s tím někde? A řekli ti stejně jak mě, že je to normální zvuk?