Astra 1.4 66kw prosím o radu + prosba LIŠTA?? nebo jiný prob

Odpovědět
mattymatys

Astra 1.4 66kw prosím o radu + prosba LIŠTA?? nebo jiný prob

Příspěvek od mattymatys » 21 bře 2018, 20:04

Dobrý den všem.
Omlouvám se,pokud to někoho pohorší ale jdu k vám na poradu.
Mám tedy motor z astry G 1.4 66kw akorát v corse C.

Co mě trápí?.Potřeboval jsem do kamarádovy astry která cukala po zahřáti jako blázen při každém přidání plynu vyřešit lištu zapalování a tuto lištu jsem vymontoval z corsy, dal do astry a bylo po problému.Ovšem potřeboval jsem vyjet z corsou z garáže a tak jsem tu starou lištu namontoval do corsy.
A ted průůůůser.Corsa nechce nastartovat,když aler točím delší dobu a šlapnu na plyn neochotně se natočí ale svítí check,nekouří,ale klepe a jede na 3 a častěji na dva válce.
Svíčky černé,říkam nekouří aby mě někdo neodkázal na kroužky,ale před týdnem Corsa svištěla parádně.
Je možné,že montáží se ta lišta dodělala tak nebo kontakty u fajek ,že už není schopná Corsu ani nastartovat?.jer to realné?.můžu mit novou lištu k sehnání za 1400 kaček,
Jde mi spiš o to zeptat se zkušenějších co už tohle řešili a utvrdili mě v tom,že skutečně to může udělat jen ta proradná lišta.Svíčky mokré nejsou jsou tam dvoubody jako v astře a jedou parádně,ale jsou ted celé černé,hádám že je to tím,že nezapaluje .Jak říkám starter točí motorem a po 5-10 sec točení s plynem chytne a pak i udrží klasicky volnoběh dokonce i jede ale samozřejmě žere jako blázen a jeden a dva válce.Při zahřátí se to zhoršuje .

předem děkuji za každý názor k dané problematice,chci mít jen klidnější spánek.

M.

Reklama

mattymatys

Re: Astra 1.4 66kw prosím o radu + prosba LIŠTA?? nebo jiný

Příspěvek od mattymatys » 21 bře 2018, 20:06

Eventualně dobrák který má 1.4 66kw z Ostravy a okolí,že bychom spolu lištu prohodily pro test?? pokud corsa chytne bohatě se odměním obědem či jiným revanžem !!!

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 20 kvě 2018, 14:08

Koukám ani čárka. Přidám tedy svůj problém. Motor 1.8 16V X18XE jede na 3 válce. Z ničeho nic,najednou se začal klepat a svítí kontrolka motoru. Výměna lišty nepomohla.
Zkus kouknout třeba sem: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=8116
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 20 kvě 2018, 18:20

Mojmec11 píše:Koukám ani čárka.
A co by jako člověk měl napsat na to, že nefunkční lištu zapalování namontuje do svého auta a diví se, že to nejede...??? Aspoň tak to napsal a já pochopil.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 22 kvě 2018, 18:50

Tak si to pročti ještě jednou,já to pochopil jinak. Je to pořád jedna lišta,která fungovala.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 22 kvě 2018, 21:43

Mojmec11 píše:Tak si to pročti ještě jednou,já to pochopil jinak. Je to pořád jedna lišta,která fungovala.
nevím ale když to pročítám tak mě vychází že svou funkční z corsy dal do kamarádovi Astry a bylo po problému. tedy Corsa bez lišty a Astra plně funkční - vymontovaná lišta byla tedy KO.

A teď píše:
mattymatys píše:Ovšem potřeboval jsem vyjet z corsou z garáže a tak jsem tu starou lištu namontoval do corsy."
Což já chápu jako že tu "starou" tedy vytaženou s astry a tedy nefunkční dal do Corsy...

Nevím asi mi to tedy hlava nebere.... nebo to matymatis napsal dost neobratně...
.........................................................................................................................................................

Pokud tedy tu svou lištu s corsy namontoval zase zpět do corsy a najednou nejde tak bych jí zkusil dát zase do Astry a (už je v tom bordel co) a zkusil jí jestli se nějak nepoškodila tím přendáváním a zda funguje aspoň v té Astře....

Pokud ale bude ta lišta funkční v astře a nefunkční v Corse tak bych se soustředil na něco co zapojil blbě na Corse, nebo na svíčky či možná na gumové těsnění a pérka v nich z té lišty.. (oni ty gumy dost zteří a pak to probíjí...)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět