![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
vynechávání válců
vynechávání válců
Zdravím, mám astru r.v.2003, 1.8 16V 92kw, najeto cca 250tkm. Mam problem s tim, ze mi sviti kontrolka motoru (na diagnostice pise vynechavani valcu) a motor nekdy jede na 3 valce (cele auto duni a nejede), nekdy je to v pohode a auto jede jak z praku
Nekdy kontrolka zhasne (hlavne pri castem jezdeni s nezahratym motorem) a auto jezdi normalne. Pak ale vyrazim na delsi trasu a sup kontrolka se rozsviti a auto obcas blbne a nejede. Na posledni diagnostice to psalo i vadu katalyzatoru, auto zere cca 1l oleje na 1 000 km, takze me napadlo, jestli to nemuze mit spojitost s olejem a katalyzatorem. V jendom servisu mi rekli, ze je na vymenu ridici jednotka, to se mi zda divne proto pisu sem a doufam, ze mi tu nekdo jakkoliv poradi. Predem diky uz jsem fakt bezradnej.
- Reklama
Re: vynechávání válců
V tvém případě by to jednotka motoru být mohla. Každopádně, mě stejné problémy dělal rozbitý konektor k zapalovací liště ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Astra G X16XEL (1999)
Jak vypadají svíčky? Není na nich patrné, že by nějaký válec měl problém? Zkus přehodit svíčku z válce, kde to píše chybu na jiný, pojezdi, až vyskočí chyba, ověř, jestli chyba i nadále je na stejném válci. Pak to může být lištou, klidně i jednotkou, vada motoru....takhle těžko posoudit.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Ahoj, s dovolením se přis**u tady
Astra mi začala jet na 3 válce, dal jsem nové svíčky které už stejně potřebovaly vyměnit ale bez změny. Když jsem se známým postupně odpojoval vstřikovače tak se ukázalo, že 3. válec je mimo. LPG nemám takže podle něj jsou vstřiky v pohodě ale je KO zapalovací lišta. Měl bych proto prosbu na místní mazáky esi by bylo možné si od někoho zapůjčit zapalovací lištu na X18XE1 s tím placatým konektorem abych si mohl ověřit její funkčnost.
Za případné odpovědi díky!
Astra mi začala jet na 3 válce, dal jsem nové svíčky které už stejně potřebovaly vyměnit ale bez změny. Když jsem se známým postupně odpojoval vstřikovače tak se ukázalo, že 3. válec je mimo. LPG nemám takže podle něj jsou vstřiky v pohodě ale je KO zapalovací lišta. Měl bych proto prosbu na místní mazáky esi by bylo možné si od někoho zapůjčit zapalovací lištu na X18XE1 s tím placatým konektorem abych si mohl ověřit její funkčnost.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Astra 1.8 16V Elegance X18XE1