výměna motoru
výměna motoru
Zdravím, cca 2 měsíce dozadu mi moje Astra ztratila výkon, od 3,5tis otáček auto vůbec netáhlo. Před 14 dněma se zlomili 2 písty a 1 byl bouchlej, zjištěno po změření komprese a rozebrání motoru. Rozhodl jsem se proto pro výměnu motoru (1.8 92kw - Z18XE). Dnes jsem si auto vyzvezdl s novým motorem a to samé jako před výměnou. Auto od 3,5tis netáhne absolutně. Napadlo mě, že to něco co tomu je vyvolalo to zlomení pístů. Během posledního roku měněny svíčky, katalyzátor, zapalovací lišta (dokonce 3x, furt blbla), obě lambdasondy, všechny filtry, dělaný rozvody (daný na novej motor) a spousta dalšího.. Nenapadá tady někoho co by to mohlo být? :O
- Reklama
Re: výměna motoru
Nechci tě strašit Domingo, ale po tom co jsi všechno vyměnil bych se ještě zkusil prohodit řídící jednotku samozřejmě vč. imobilizéru a kostky kterou máš v klíčku. Pokud máš náběh kilometrů kolem 200 tis. tak je to u 1.8i motorů častá závada. Jestli zjistíš že s jinou jednotkou to jezdí normálně, tak si pročti mé vlákno a tam je tel. kontakt na p. Muczku z Kravař a ten to umí opravit- jen za předpokladu že do toho nehrabal nikdo před ním! Ale ať nemusíš to vlákno pročítat celé, tak ti číslo napíšu rovnou: 777074313 Je to opravdu machr a skoro všichni autičkáři z Opavska(dovozci aut a opraváři) mu auta s problémem v jednotce vozí. Mimo to, dozvěděl jsem se že i Opavský servis OPELů mu vozí jednotky na opravu.
Já jsem měl asi před rokem a půl taky problém kdy autu po zahřátí kolísaly otáčky až pak zdechlo a nešlo znovu nastartovat. Motor schladl a pak to zase chvilku jelo. V servise mi zjistili závadu v jednotce a cenu vysokou tak, že bych si mohl koupit jiné auto. Protože jsem před svým zraněním sám auta (hl. OPELy) dovážel z Říše sem, tak jsem o p. Muczkovi věděl. Opravil mi to za cenu 3500.-Kč a auto dodnes jezdí! Nevím odkud jsi, ale myslím si že se domluvíte na poštovním doručení.
Snad jsem ti pomohl a přeju ti ať ti to u něj klapne.
Já jsem měl asi před rokem a půl taky problém kdy autu po zahřátí kolísaly otáčky až pak zdechlo a nešlo znovu nastartovat. Motor schladl a pak to zase chvilku jelo. V servise mi zjistili závadu v jednotce a cenu vysokou tak, že bych si mohl koupit jiné auto. Protože jsem před svým zraněním sám auta (hl. OPELy) dovážel z Říše sem, tak jsem o p. Muczkovi věděl. Opravil mi to za cenu 3500.-Kč a auto dodnes jezdí! Nevím odkud jsi, ale myslím si že se domluvíte na poštovním doručení.
Snad jsem ti pomohl a přeju ti ať ti to u něj klapne.
ASTRA LA VISTA
Re: výměna motoru
původní motor měl najeto něco přes 250tkm. Ten vyměněnej bůh ví kolik Jsem z Prahy, moc děkuji za radu a poskytnutí kontaktu!