Vyteklá spojka?

Odpovědět
kovalik81

Vyteklá spojka?

Příspěvek od kovalik81 » 25 čer 2017, 20:39

Pardon, že to píšu zde ale fórum motory je zamknuté. V autech jsem začátečník a po tátovi jsem dostal minulý rok Astru G 1.8 motor X18XE. Včera se mi stalo, že spojka šla nejdřív těžce sešlápnout tak jsem radši zastavil a přemýšlel co s tím...po chvíli ale spojka jde prošlápnout strašně lehce, samozřejmě nereaguje, můžete si na ni šlapat jak chcete. Podíval jsem se pod motor a vidím, že kdesi pod motorem vytéká nějaká kapalina, neřekl bych, že to byl olej, možná brzdová kapalina ale tu nepoznám po čichu. Každopádně může být něco jako vyteklá spojka? Kdysi jsem to slyšel, že se to může stát ale nevím jestli je tohle ono. Má to cenu opravovat? Bude třeba vyměnit celou spojku? Prý si to můžu vyměnit i sám ale na to si moc nevěřím.

Díky za všechny odpovědi.

Reklama

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyteklá spojka?

Příspěvek od Honz@ » 25 čer 2017, 20:42

Přesunuto, zamčené není, jen je nutné kliknout rovnou na benzin nebo diesel.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 25 čer 2017, 21:10

Ano spojka je ovládána hydraulicky brzdovou kapalinou a k spojkovému válci vede tlaková hadice, která mohla prasknout, případně může být závada na samotném spojkovém válci. Je nutná kontrola pod motorem. Hadice i válec se samozřejmě dají vyměnit (opravit), ale s tvými znalostmi doporučuji servis. Neber si to nějak ve zlém, ale máš to kde dělat? Máš se jak dostat pod auto? Máš vercajk, který k tomu bude zapotřebí? Budeš to umět odvzdušnit?
Přílohy
Spojka.jpg
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

kovalik81

Příspěvek od kovalik81 » 25 čer 2017, 22:45

Chápu, jenom jsem se předběžně ptal co by to mohlo být aby v servisu neřekli nějakou blbost. Je nějak možné s tímhle problémem to do servisu dovézt...řekněme doliji brzdovou kapalinu tzn. mělo by se to dostat i do spojky a tak 200 metru do kopce bych ujel do servisu nebo prostě jedině na lano a dovézt to tam? Jsem laik tak pardon za tento návrh :oops:

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 25 čer 2017, 23:20

Dolití brzdovky nepomůže - při sešlápnutí brzdovka vyteče a ten válec stejně nerozepne. Spíš zařadit jedničku, zkusit nastartovat (auto bude cukat a mít tendenci se rozjíždět) a odskákat do servisu. ale pozor při náhlém zastavení - musíš vykopnout kvalt bez spojky nebo sešlápnout brzdu a motor zdechne. Nastartovat a rvát tam přes zuby jedničku - to se té převodovce asi nebude moc líbit. Nebo to dát na lano a raději to odtáhnout - to je spolehlivější.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

kovalik81

Příspěvek od kovalik81 » 30 čer 2017, 18:21

Tak zavezl jsem do servisu a dneska psali tak se chci zeptat jestli to cenově odpovídá..jestli to není pálka což se mi na první pohled zdá že je:

Email ze servisu:

''...spojkové ložisko se rozletělo, výměna 3600+ spojková sada výměna 3830 brzdová kapalina 300 spojku +rám vymontovat 6hod, zpětná montáž 8 hod celkem - 12.630...''

Ani tomu moc nerozumím moc logicky to nenapsal. Chci se jenom ujistit jestli to není nějaká habaďura :/

Díky moc za jakoukoliv odpověď.

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 01 črc 2017, 00:00

Měnit spojku 8 hodin se mi zdá poněkud dost :D Ale klasika v servisu - rozepsat to na celý den... Cena tomu (bohužel) tak nějak odpovídá.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Odpovědět