Nespíná kompresor klimatizace. Jak na to.
Re: Nespíná kompresor klimatizace. Jak na to.
A kde takový ventil hledat? Mám motor 1.7dti 55kW. V manuálu Jak na to jsem našel, že ventily jsou dva (vysokotlaký; nízkotlaký). Tak který stlačit?
- Reklama
- vasekpetr1
Ventily hledej na hliníkovém potrubí, které jde okolo vzduchového filtru po levé straně motoru (při pohledu do motoru) od chladiče až po prostup do kabiny uprostřed přepážky. A je jedno, jestli VT nebo NT - pokud klima neběží, tak je tam stejný tlak. Také zkus zkontrolovat spodek kompresoru, jestli na něm nejsou stopy zeleného barviva od uniklého chladiva. Klima pod venkovní teplotou 4°C nespíná. V každém slušněji vybaveném servisu pro doplňování chladiva by ti měli zjistit UV lampou případný únik (nejčastěji kompresor, prostor vrtule na chladiči, spojovací místa redukce tlaku).dianfik píše:A kde takový ventil hledat? Mám motor 1.7dti 55kW. V manuálu Jak na to jsem našel, že ventily jsou dva (vysokotlaký; nízkotlaký). Tak který stlačit?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Čau, mám dotaz na ty ,co už měnili cívku ...a nechali ho připojený v okruhu ...vedou vám do kompresorů dvě hadice nebo jedna hadice a dolů hliníková trubka ...já mám zhora hadici a dolů jde hliníková trubka v chráničce ...chtěl bych měnit cívku a nejsem si jistý jestli půjde dát kompresor dolů k šasí kvůli té hliníkové trubce ...díky za info
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza