0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele
Re: 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele
Ač se to zdá neuvěřitelné tak autí už jede A závada ? Poslední operace která proběhla před nastartováním byla kontrola rozvodů A nevím jestli je to možné,ale z 99% byla závada pootočená řemenice na klice.Byť asi o kousek,to už nezjistím,ale byla otlačená na jedné straně u drážky pro klínek a po zpětné montáži na střed jsme to dnes nastartovali a ejhle jede jak má.I po odpojení čidla vačky jde do otáček,jen svítí kontrolka el. Po zapojení zhasne, dal jsem zpět původní čidlo a v poho,ani předstih v livedatech nejde do -, zvyšuje se s otáčkami, i při pomalém sešlápnutí plynu ihned reaguje, žádné chyby nehází.Bez prodlevy a zaškubnutí Takže snad bude klid a řemenici pro jistotu vyměním
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
- Reklama
Tak dnes potvrzena finální verze se signálem čidla.Nějaký odborník špatně namontoval řemenici KH, uštípl klínek naozubeném kolečku KH, a řemenice se po čase v mraze a startu pootočila.Jednotka samo vyhodnotila špatný signál čidla,protože větší rozdíl byl tam i když čidlo je dobré ! Řemenice vyměněna, dotažena momentem a šroub kliky na jištění na závity Rozdíl znatelný i na diagnostice ve vstřikovacím impulsu - hodnoty volnoběhu před a po výměně řemenice Samo že se ozubené kolečko bude muset u rozvodů vyměnit Ještě jednou všem dík za pomoc Závěrem : důvěřuj ale prověřuj
a ještě ve zvýšených otáčkách
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
zdravíčko... občas dele startuju a pak vyskočí kontrolka motoru stačí to zhasnout a nastartuju v pohodě. občas kolísají otáčky motoru. myslel jsem si že je zasraný EGR (budu ho čistit), ale včera na diagnostice mi vyskočila chyba čidla vačkové hřídele takže je to asi ono.
Chtěl jsem se zeptat kolik to asi stojí to čidlo a jestli to pomůže a bude to stabilní (jak starty tak otáčky motoru). díky
Chtěl jsem se zeptat kolik to asi stojí to čidlo a jestli to pomůže a bude to stabilní (jak starty tak otáčky motoru). díky
Astra G hatchback, 1999, 1.8, 85 KW, stříbrná metla
Prosím o radu.U auta se ztratil výkon(cca 1km) a po chvíli se začalo přehřívat.Akorát jsem sjížděl z dálnice už jen pár metrů na parkoviště.Náhle se ještě více zhoršil chod motoru a zdálo se mi,že něco rachtá.Zastavil jsem a auto dotlačil.Po cca. dvou minutách vytekla najednou všechna voda z vodní pumpy(odešlo ložisko).Následoval odtah a výměna vodní pumpy.Bohužel auto nejde nastartovat a hlásí závadu 0340.A teď nevím zda to může souviset nebo se sešly dvě závady ve stejný čas.Ještě mě napadá jestli to není potkaný,ale nic neklepe,jen to nenaskočí.Zítra ještě zkusím změřit kompresi ve válcích
Astra 1,4 16V
taky se mi to na dizlu stalo ze se mi rozpadla vodni puma a hned byl povoleni rozvodovy remen skontroluj a nestartuj prosichr,potkane to muze byt
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Tak si odpovím sám.čidla jsou po změření osciloskopem ok ,viz obr.Zato komprese chyběla,protože byly ohnuté ventily ,takže výměna hlavy,ale to už s tématem nesouvisí
Astra 1,4 16V
hola kluci
chci se zeptat čidlo vačkové hřídele je potřeba ho nějak správně nastavit, či nasadit, když se dělaj rozvody ?
Mám udělaný rozvody a od tý doby mě to háže chybu 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele.
Před rozvodama to bylo ok.
chci se zeptat čidlo vačkové hřídele je potřeba ho nějak správně nastavit, či nasadit, když se dělaj rozvody ?
Mám udělaný rozvody a od tý doby mě to háže chybu 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele.
Před rozvodama to bylo ok.
1.Opel Omega A 2.0 Benzín
2.Opel Astra G Cupé Bertone Benzín 1.8 (92Kw) Z18XE nyní
Přerov
Mé fotky lze použít jen s mým souhlasem
Přerov
Kluci mám tu novej postřeh. Vyměnil jsem čidlo vačkové hřídele a chyba 0340 zmizela. Jezdil jsem a najednou po 3 týden chyba znovu naskočila.
Diagnostikou se nedá už vůbec smazat. Po smazání a nastartování se ihned rozsvítí kontrolka s chybou 0340.
K tomu se přidalo tohle: Z auta vytáhnu max 140km/h. Jakmile překročím 140km/h tak auto přestane táhnout a přiškrtí motor. Jakmile spadne pod 140km/h opět auto táhne. Ale zase jen do 140km/h.
Dřív když se mě tohle stalo, tak stačilo zastavit, vypnout motor a nastartovat . Teď už tohle nefunguje.
Rozvody jsou Ok byly znovu kontrolovány. Chystám se znovu proměřit snímač. Ale je to už třetí.
Snímač teď nemám origoš, protože ten taky zlobil . Zkusil jsem jinou náhradu, ale značku vám teď nepovím.
Diagnostikou se nedá už vůbec smazat. Po smazání a nastartování se ihned rozsvítí kontrolka s chybou 0340.
K tomu se přidalo tohle: Z auta vytáhnu max 140km/h. Jakmile překročím 140km/h tak auto přestane táhnout a přiškrtí motor. Jakmile spadne pod 140km/h opět auto táhne. Ale zase jen do 140km/h.
Dřív když se mě tohle stalo, tak stačilo zastavit, vypnout motor a nastartovat . Teď už tohle nefunguje.
Rozvody jsou Ok byly znovu kontrolovány. Chystám se znovu proměřit snímač. Ale je to už třetí.
Snímač teď nemám origoš, protože ten taky zlobil . Zkusil jsem jinou náhradu, ale značku vám teď nepovím.
Přerov
Přerov
Není radno na těchto pozicích dávat neorigo snímače!!
Zkus odpojit snímač kliky a startnout i jezdit na snímač vačky. Nesmí to zdechnout. Pokud jo, je jasno.
Zkus odpojit snímač kliky a startnout i jezdit na snímač vačky. Nesmí to zdechnout. Pokud jo, je jasno.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Když ono to právě dělalo aj s originálním snímačem.
Když tam byl ten neorigoš, tak to drželo, ale jednoho rána jsem chtěl nastartovat, auto nechytlo, tak jsem to znovu nastartoval a vyskočila chyba.
No zkusím to co píšeš.
Když tam byl ten neorigoš, tak to drželo, ale jednoho rána jsem chtěl nastartovat, auto nechytlo, tak jsem to znovu nastartoval a vyskočila chyba.
No zkusím to co píšeš.
Přerov
Přerov
Eště si pohrávám s myšlenkou , že by mohl zlobit špatný spoj na řídící jednotce.
Přerov
Přerov
Tak stále řešíme mechanik rozpojil čidlo od snímače vačkové hřídele a proměřil to a všechno ukazuje hodnoty jak má. Jak napětí tak odpor. Konektory prosříkal i ostatní okolo. Chybu se povedlo smazat. Odpadla i ta chyba že auto nechtělo jet víc jak 140km/h. Vzal jsem to na dálnici a pohoda .Za ten den jsem 4 startoval a pohoda. Večer jsem jel do práce, a dneska ráno po noční jsem nastartoval a už to zase svítí ta kontrolka.
Takže teď je v plánu zkusit , druhej origoš snímač.
A pak asi ještě kontrola rozvodů jednou :/
Takže teď je v plánu zkusit , druhej origoš snímač.
A pak asi ještě kontrola rozvodů jednou :/
Přerov
Přerov
Tak a je po chybě, znovu se kouklo na rozvody , a zlobilo jedno uvolněné kolečko ozubené Trošku lítalo tam a zpátky, a proto to snímač špatně vyhodnotil.
Přerov
Přerov
Tak a je po chybě, znovu se kouklo na rozvody , a zlobilo jedno uvolněné kolečko ozubené Trošku lítalo tam a zpátky, a proto to snímač špatně vyhodnotil.
Přerov
Přerov