Chyba P0141 lambda sondy
Chyba P0141 lambda sondy
Zdravíčko,
řeším teď takový zajímavý problém a protože se mě to celé nezdá, rád bych znal i názor někoho jiného
Na mé Astře jsem si nechal vyměnit rozvody, auto bylo v naprostém pořádku, jen občas strašil EGR ventil a už jsem měl natrženého vlnovce, nicméně v tomto stavu to mohlo ještě nějaký ten pátek fungovat.
Auto jsem dal mechanikovi hlavně na výměnu rozvodů, vyčištění EGR a zvážení výměny vlnovce, dopadlo to celkem nečekaně a to tak, že mě bylo vyměněno ve výsledku daleko víc:
-rozvody
-řemen alternátoru
-vlnovec
-filtr paliva
-EGR ventil
-snímač otáček (nechápu proč)
-chladicí kapalina
-lambda sonda (první)
Celkem ranec, huh... vyjel jsem ze servisu a hned na mě vyběhla chyba, následná diagnóza zněla: "odešla i druhá lambda, to se občas stane"
Fain po týdnu provozu jsem jí nechal vyměnit i druhou lambdu, nicméně chyba svítí dál. Auto jsem byl reklamovat s tím, že bych rád aby se to nějak dořešilo.
Dneska jsem si byl pro auto a prý, že to musí ještě někde prodiskutovat a podívat se na servisní skripty, že je možná špatná řídící jednotka
ODB2 vyhazuje chybu P0141 - O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2) -souvisí s vyhříváním druhé lambda sondy
vyhřívání bylo ověřeno mechanikem a prý je v pohodě, kabeláž od konektoru taky OK
Co si o tom myslíte?
řeším teď takový zajímavý problém a protože se mě to celé nezdá, rád bych znal i názor někoho jiného
Na mé Astře jsem si nechal vyměnit rozvody, auto bylo v naprostém pořádku, jen občas strašil EGR ventil a už jsem měl natrženého vlnovce, nicméně v tomto stavu to mohlo ještě nějaký ten pátek fungovat.
Auto jsem dal mechanikovi hlavně na výměnu rozvodů, vyčištění EGR a zvážení výměny vlnovce, dopadlo to celkem nečekaně a to tak, že mě bylo vyměněno ve výsledku daleko víc:
-rozvody
-řemen alternátoru
-vlnovec
-filtr paliva
-EGR ventil
-snímač otáček (nechápu proč)
-chladicí kapalina
-lambda sonda (první)
Celkem ranec, huh... vyjel jsem ze servisu a hned na mě vyběhla chyba, následná diagnóza zněla: "odešla i druhá lambda, to se občas stane"
Fain po týdnu provozu jsem jí nechal vyměnit i druhou lambdu, nicméně chyba svítí dál. Auto jsem byl reklamovat s tím, že bych rád aby se to nějak dořešilo.
Dneska jsem si byl pro auto a prý, že to musí ještě někde prodiskutovat a podívat se na servisní skripty, že je možná špatná řídící jednotka
ODB2 vyhazuje chybu P0141 - O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2) -souvisí s vyhříváním druhé lambda sondy
vyhřívání bylo ověřeno mechanikem a prý je v pohodě, kabeláž od konektoru taky OK
Co si o tom myslíte?
Opel Astra G, 1.6 Z16SE /2003
- Reklama
Re: Chyba P0141 lambda sondy
Dal tam spatny typ sondy.
Nebo je spatne zapojena.
Nebo je spatne zapojena.
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Taky si myslím, no hold se mu budu muset připomenout
Opel Astra G, 1.6 Z16SE /2003
Když jsem nechával dělat rozvody tak mi taky měnili snímač otáček vačky. Dali tam nějaký starline a s autem se nešlo domluvit. Na starém snímači byla teplem a rokama úplně rozpadla izolace. Kolega mi vyměnil dráty na starém snímači a jezdí ok. Jakou značku ti tam dali.
ZAFIRA 1,8 Elegance 2001 Z18XE
Ne to netvrdím. CHtěl jsem jen říct že ty naše blesky nespolupracují s kde jakým výrobcem snímačů a čidel. Potom auto ukazuje chybu i při nové nebo neznačkové lambdě.
ZAFIRA 1,8 Elegance 2001 Z18XE