Motor Z16XE - už nenastartuje
Motor Z16XE - už nenastartuje
Zdravím, mám Astru G 1.6 s motorem Z16XE. Poslední jízdu se mi podařilo nastartovat až na potřetí s přidáním plynu (před tím vše bez problému - startovala na crvnknutí). Domů jsem ale nedojel, kilometr před domem za jízdy motor zhasnul a už nešel nastartovat (během jízdy bylo ale vše OK). Baterka OK (nabitá), motor točí, ale nic... Po napojení na diagnostika hlásí tyto chyby P0351, P0352, P0353, P0354. Zkontroloval jsem palivové čerpadlo a benzín dáva. Svíčky jsou OK - ale jiskru nehází.
Zajímalo by mě, co může být špatně a případně jak to vyzkoušet (diagnostiku na testování mám).... Zatím mě radily, že problém může byt v zapalovací liště nebo je vadná řídící jednotka (což doufám, že není)... Díky za rady.
Zajímalo by mě, co může být špatně a případně jak to vyzkoušet (diagnostiku na testování mám).... Zatím mě radily, že problém může byt v zapalovací liště nebo je vadná řídící jednotka (což doufám, že není)... Díky za rady.
- Reklama
Re: Motor Z16XE - už nenastartuje
toto vyzera na vadnu riadiacu jednotku podla mna... ale skus aj tu listu...
Zkus na diagnostice pustit test zapalování některé ze svíček. Pokud bude pálit a při startování ne, tak je vadná ŘJ motoru. Pokud ne, tak lišta. Na diagnostice ještě zkontroluj otáčky motoru.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
Test svíček ještě udělám a uvidím (budu muset ale zjistit, kde to v OP-COMu je)... Dostal jsem ještě radu na možnou nefunkčnost snímače klikové hřídele. Podle návodu ale nemůžu snímač najít. Na levé straně vedle klikové hřídele (vedle snímače oleje) není. Kde přesně u tohot motoru je. Je možné, že by snímač nedával impulz a přitom diagnostika nic neukazovala.
U tohoto motoru jde čidlo do bloku, ve předu vedle setrváku. Na řemenici klikovky mají snímač X-kové motory.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Tak snímač jsem našel, vypadá OK (odpor ukazuje cca 2300ohm a mění se v závislosti na přiblížení nějakého kovu).
Test svíček jsem neudělal - kde se v OP-COMu dá spustit? Nedá se otestovat zapalování pomocí žárovky nebo diody (připojením na konektor u zapalovací lišty)? Díky
Test svíček jsem neudělal - kde se v OP-COMu dá spustit? Nedá se otestovat zapalování pomocí žárovky nebo diody (připojením na konektor u zapalovací lišty)? Díky
Zkus kontaktovat užiavatele "jerryxlol".
Půjčil jsem mu na test moji poškozenou lištu, která nehází jiskru na tuším levý válec.
Zpátky jsem ji nechtěl, chci z ní udělat putovní testovací.
Tak se mu ozvi, jestli to uznáš za vhodné, je od královéhradecka.
Půjčil jsem mu na test moji poškozenou lištu, která nehází jiskru na tuším levý válec.
Zpátky jsem ji nechtěl, chci z ní udělat putovní testovací.
Tak se mu ozvi, jestli to uznáš za vhodné, je od královéhradecka.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
pomocí doutnavky zapojené do serie k svíčce, bude blikat podle jiskty.fastos píše:Tak snímač jsem našel, vypadá OK (odpor ukazuje cca 2300ohm a mění se v závislosti na přiblížení nějakého kovu).
já to dělal u Š105 , doutnavku měl ze startéru od zářivky, ale tam jsem to zapojil misto kabelu.
u Opla to bude složitější.
pro zajímavost, podle toho jsem seřizoval předstih i podtlakový regulátor
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
tak dnes proběhli další zkoušky a nejspíše to je opravdu chyba v řídící jednotce...
zajímalo by, zda má někdo zkušenosti s opravou - kam to poslat, zda se vyplatí zkusit sehnat někde starou atd, zda to má cenu vůbec opravovat...
našel jsem firmu ecu.de (česká verze řidici-jednotky.cz), mam už i cenovou nabídku na opravu, oprava do 5 dnů - má někdo zkušenosti s touto firmou, měla by to být německá firma...
zajímalo by, zda má někdo zkušenosti s opravou - kam to poslat, zda se vyplatí zkusit sehnat někde starou atd, zda to má cenu vůbec opravovat...
našel jsem firmu ecu.de (česká verze řidici-jednotky.cz), mam už i cenovou nabídku na opravu, oprava do 5 dnů - má někdo zkušenosti s touto firmou, měla by to být německá firma...
RomanK tady dělá řidící jednotky, nebo se pletu?
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
Několik jednotek, které opravovali http://www.ridicijednotky.cz, jsme už měnili za jiné. Některé nevydrželi ani měsíc po opravě.
edit: upraven název www
edit: upraven název www
Naposledy upravil(a) RomanK dne 26 led 2012, 09:09, celkem upraveno 1 x.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
- denny
- Kontaktovat uživatele:
POZOR!!!Jsou zde na trhu dvě firmy,které se snadno zamění podle internetových stránek.
Firma
www.ridicijednotky.czje ta z Opavy-špatná-nedoporučuji.
Firma
www.ridici-jednotky.czje firma ECU.DE..Je to neměcká zavedená firma,na kterou je spoleh a opravuje profesionálně.Je o něco málo levnější než ACtronics.Tuto firmu jednoznačně taky doporučuji.Sběrné místo mají v Hrádku nad Nisou,Firma se jmenuje Glaubitz GmbH.
Firma
www.ridicijednotky.czje ta z Opavy-špatná-nedoporučuji.
Firma
www.ridici-jednotky.czje firma ECU.DE..Je to neměcká zavedená firma,na kterou je spoleh a opravuje profesionálně.Je o něco málo levnější než ACtronics.Tuto firmu jednoznačně taky doporučuji.Sběrné místo mají v Hrádku nad Nisou,Firma se jmenuje Glaubitz GmbH.
zdravím, tak je to tu asi zase...
Auto už startuje a cca měsíc jezdilo bez problému. Byla opravena RJ, dále vyměněna zapalovací lišta, svíčky, čidlo klikovky, vyčištěna škrtící klapka atd (po opravě RJ v Holandsku nám bylo doporučena kontrola zapalování, že došlo ke zkratu v zapalování a ten odpálil RJ)...
Během včerejší jízdy se ale opět rozsvítila kontrolka motoru a při přidání plynu začala blykat. Po zasatavení a opětovném nastartování opět vše OK.
Diagnostika ukázala chyby P0351-354 jako minule a navíc P0300 a P0301.
Je možné poradit čím to může být způsobenu, když většina věcí je nyní nová...
Někde jsem se dočetl, že může být problém s ventily (tlakem ve válcích) - po vyndání svíček je jedna trochu zakouřená...
Auto už startuje a cca měsíc jezdilo bez problému. Byla opravena RJ, dále vyměněna zapalovací lišta, svíčky, čidlo klikovky, vyčištěna škrtící klapka atd (po opravě RJ v Holandsku nám bylo doporučena kontrola zapalování, že došlo ke zkratu v zapalování a ten odpálil RJ)...
Během včerejší jízdy se ale opět rozsvítila kontrolka motoru a při přidání plynu začala blykat. Po zasatavení a opětovném nastartování opět vše OK.
Diagnostika ukázala chyby P0351-354 jako minule a navíc P0300 a P0301.
Je možné poradit čím to může být způsobenu, když většina věcí je nyní nová...
Někde jsem se dočetl, že může být problém s ventily (tlakem ve válcích) - po vyndání svíček je jedna trochu zakouřená...
-
Stalo se mi to same, vse jsem prolezl, nakonec jsem sklopil usi a odtahl do servisu, kde mi rekli ze nejsou tlaky ve valcich ... tudiz prekrouskovat, prebrousit, pretesnit, a komplet repase motoru, nebo spis levnejsi bude vymena
vymena levnější? a kde máš jistotu že nebude v podobnym stavu? rači bych nechal udělat ten motor co máš
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz