![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Astra-dusenie motora
Re: Astra-dusenie motora
EGR vyzkoušíš, když ho odpojíš a co kat není přicpaný ? Nečetl jsem vše, tak kdyžtak sorry za OT ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mobil : 602318645
- Reklama
a rozvody ? niesu skočené ? napinak je OK ?
egr treba zaslepiť tak aby sa ihla mohla hýbať ale druhý otvor zaslepiť ...
Mňa napadá škrtiaca klapka ale tak to by ti snaď diagnostika vyhodila ...
egr treba zaslepiť tak aby sa ihla mohla hýbať ale druhý otvor zaslepiť ...
Mňa napadá škrtiaca klapka ale tak to by ti snaď diagnostika vyhodila ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tu odstrihnite - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Opel astra g 1.4 16V 2003 Z14XE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=24585
rozvody su porobene na 100%,novy remen
Egr sme tak spravili ako pises a tiez nic
Hovoril mi ten automechanik ze ja to mam na figu pretoze neviem nechcem napisat sprostost ale tento typ motora co mam je ze elektricka klapka ci co prepojena s plynovym pedalo. Neviem nie som si isty ale proste ze to mam zbytocne zlozitejsie spravene. Pozri ako som pisal.doniesli sme 3 astri. Jedna 99,druha 2000 a 2002 ja mam 2001.Vsetko 1.4 alebo 1.6 a uplne kazda inak motor spravene.Nechapem tych konstrukterou akoze vazne
.. Na diagnostike ukazuje iba ze je klima v prdelke. tam mam zatopenu radiacu jednotku klimi,cize zapnut sa zapne ale nefuka vzduch
Egr sme tak spravili ako pises a tiez nic
Hovoril mi ten automechanik ze ja to mam na figu pretoze neviem nechcem napisat sprostost ale tento typ motora co mam je ze elektricka klapka ci co prepojena s plynovym pedalo. Neviem nie som si isty ale proste ze to mam zbytocne zlozitejsie spravene. Pozri ako som pisal.doniesli sme 3 astri. Jedna 99,druha 2000 a 2002 ja mam 2001.Vsetko 1.4 alebo 1.6 a uplne kazda inak motor spravene.Nechapem tych konstrukterou akoze vazne
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
elektronická škrtiaca klapka je vpodstate hlúposť ale odpory na nej možu byt už zlé ... skúsil by som spraviť test klapky cez diagnostiku ... a keď už ju budeš robiť hoď sem všetky live data ...
je možné že ti niekto viac poradí keď uvidí live data ...
inak ma už len napadá jedna vec ktorú som nikdy nevidel ale už som o nej raz počul ... ak trepem tak pardon ale trepem po druhom
vraj ak dáš olejovú vanu dolú je tam nejaké ozubenie ktoré sa pri z14xe môže trochu uvolniť a potom sa to asi ozubenie jemne pohybuje a to má vplyv na čidlo klukovaj hriadele ...
dosť mongoloidne popísané ale ak náhodou niekto vie viac tak nech to upresní ...
je možné že ti niekto viac poradí keď uvidí live data ...
inak ma už len napadá jedna vec ktorú som nikdy nevidel ale už som o nej raz počul ... ak trepem tak pardon ale trepem po druhom
vraj ak dáš olejovú vanu dolú je tam nejaké ozubenie ktoré sa pri z14xe môže trochu uvolniť a potom sa to asi ozubenie jemne pohybuje a to má vplyv na čidlo klukovaj hriadele ...
dosť mongoloidne popísané ale ak náhodou niekto vie viac tak nech to upresní ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tu odstrihnite - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zkus na cca 1 hod odpojit baterku, potom to projeď na max.(omezovač)
pokud je motor po mechanické stránce OK určitě se dopátrame závady.
já mám čidlo klikovky na řemenici a ta MUSÍ být pevná.no a pokud byla zatopená jednotka klimy,
mohlo toho být více.
pokud je motor po mechanické stránce OK určitě se dopátrame závady.
já mám čidlo klikovky na řemenici a ta MUSÍ být pevná.no a pokud byla zatopená jednotka klimy,
mohlo toho být více.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Stejný problém řeším i já,neví někdo jak jste to dořešili? jak to dopadlo ? Motor prostě na benzín nemá tah,nejede jak by měl,motor nejde vytočit a pořád se dusí,musím uvolnit lehce plynový pedál a najít to správné místo kde motor začne zase pomalinku tahat,ale kopce to skoro žádné nevyjede. Navíc je cítit dost benzín. Nesetkal se s tím už někdo ? Mám motor X14XE
Vyměněno bylo: svíčky,filtry,čislo teploty vody,lambda,zaslepen egr,nové těsnění pod klapku,kontrola katalyzátoru,zapalovací lišta...
Auto jezdí na LPG a to bez problémů...
Vyměněno bylo: svíčky,filtry,čislo teploty vody,lambda,zaslepen egr,nové těsnění pod klapku,kontrola katalyzátoru,zapalovací lišta...
Auto jezdí na LPG a to bez problémů...
jak dopadl tenhle problem...?
Řeším to samé u Zafiry 1.8 ZXE....
Řeším to samé u Zafiry 1.8 ZXE....
Zafira A, 1.8 92Kw,lpg