Mám Astru G motorizaci 1.4 16V X14XE. Problém spočívá v bohaté směsi benzínu. Motor je problém nastartovat a když už chytne tak po sešlápnutí plynového pedálu se motor zcela přehltí. Benzín je cítit kolem celého auta.
Vyměnila se lambda,prošly všechny hadice,vyměněn je i vstřikovač,svíčky,filtry atd.
Diagnostika odhalila chybu v čidle teploty sání,což bude ještě vyměněno,jelikož ukazuje neustále -20 stupňů,ale co mě právě zaráží,že data v diagnostice ukazují i na čidlo teploty motoru,které je tak půl roku staré. Zajímá mě tedy,jak to funguje,když na přístrojovce mi teplotu ukazuje normálně a v live datech,čidlo působí jakoby chvíli šlo a ukázalo skutečnou hodnotu a jindy nesmyslnou mínusovou hodnotu teploty vody,přitom na přístrojovce se teplota nemění a ukazuje stejně. Opravdu tam není ještě nějaké jiné čidlo teploty vody či motoru kromě čidla u termostatu ?
Nejspíš jde díky těm to problémům bohatá směs a motor se zahltí benzínem.
Díky za radu nebo vysvětlení.
Bohatá směs benzínu
- Reklama
Re: Bohatá směs benzínu
Snímač teploty nasávaného vzduchu vyměň, co se týče snímače teploty chladiva...snímač vede přímo do jednotky motoru. Na palubovku vede info z jednotky motoru. A tento drát se ještě větví do MIDu, TIDu, GIDu, podle výbavy.
Co se děje v datech snímače chlazení?
Co se děje v datech snímače chlazení?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Pokud by to přeci jenom nepomohlo, doporučuji zkontrolovat tlak z výfuku, popřípadě rozpojit u katu, teď mně to potkalo před dovčou a příznaky stejné, jen diag. nic nehlásil, zkontrolovali jsme vše včetně rozvodů, totálně se kat. ucpal, tlak šel zpět, smrdělo a jelo jen na volnoběh na místě, po přidání zhaslo. Po odpojení výfuku to samé, ani zvuk se nezměnil, po odpojení u motoru ferrari , tak jsme ho vyprázdnili železnou trubkou a kladivem a dovča proběhla bez něj Jen nápad
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Tvuj popis vypadá na čidlo teploty vedle termostatu zkus jej odpojit a děj tam odpor cca 5 kom
Mi se ale při odpojení zapla vždy Sahara a svítila kontrolka motoru-chlazeni
Mi se ale při odpojení zapla vždy Sahara a svítila kontrolka motoru-chlazeni
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic